Ibland bli det inte riktigt som man tänkt sig. Var jätte sugen på att dokumentera graviditeten och skriva om hur det varit för mig av vara gravid. Men nu är det bara ca tre veckor kvar tills lilla Gustaf kommer.
Har blivit mycket jobb så jag har nästan inte hunnit tänka och känna mig gravid. Men jag fick godkänt till graviditetspenning från försäkringskassan, då det blir/är väldigt tungt och belastande att jobba som servitris. Och jag fick för mycket sammandragningar och foglossning när jag belastade kroppen för hårt. Men det avtog det mesta sen jag fick gå hem. Så nu sitter jag hemma och boar inför kommande bebis och vi har nog fixat klart allt det viktigaste inför förlossningen.(Men får sammandragningar nu i skrivande stund, igår var förvarkarna framme och testade mig)

Men man blir snabbt rastlös så jag hoppas dessa tre sista veckorna går fort. Då lär jag vara upptagen.


(Bilden är från vecka 36. Är i vecka 37 idag)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Utbudet på fina mamma kläder som inte kostar allt för mycket är inte speciellt stort.. Och de flesta plagen jag hittat är slut i min storlek. Men ingen har sagt att man inte kan ha "vanliga" kläder bara för att gravid. Så länge man hittar något som sitter skönt och inte trycker för mycket på magen.

Har suttit och kollat en del på klänningar som jag tror hade både varit fint men även suttit OK med en bebis mage. Materialet bör ju innehålla elastan, annars blir det nog snabbt obekvämt.
Här är en del av alla jag kollat in. Finns så klart flera sidor att kolla in, men här är några av mina favoriter.

(Ni får föreställa er en stor bebis mage under klänningarna) Ha ha..

Likes

Comments

I ca två veckors tid har vi vetat om det blir en pojke eller flicka. Magkänslan har sagt pojke hela tiden och jag har dessutom drömt tre gånger om att det blir en pojke. Magen ser ut som en typisk pojkmage. Vänner och familj har också sagt att dem tror det blir pojke förutom bebisens morfar. Han sa flicka, men det är nog för han vet att då har jag någon att pyssla med. Men nu kommer vi få ett fotbollsproffs istället. Datumet blev de samma som under det första ultraljudet. Så den 10/12 räknar vi med att lilla Gustaf tittar ut. Ska bli så kul, som vi längtar efter honom.

Med 99% säkerhet var dem säkra att detta var en pojke. Dock väldigt envis då han inte ville sammarbeta. Han gömde ena handen när vi skulle räkna fingrarna och han la allmänt konstigt så att dem inte kunde mäta allt smidigt. Sen när vi skulle ta bilder så ändrade han ställning och tittade upp i luften vilket inte blev så bra alls. Så vi fick gå ut i hisshallen och gå runt i ca 30 min för att han skulle röra på sig lite. Fast det hjälpte inte. Men dem lyckade ta två bilder till oss iallafall. Och allt såg bra ut, han är hel och frisk. Bara väldigt envis som sin mamma.

Likes

Comments

Redan gravid i vecka 22, som tiden går fort.
Var hos barnmorskan idag och fick lyssna på bebisen hjärta. Lät inte riktigt som jag trodde det skulle göra, från när man sett på tv och liknande. Men allting lät jätte bra.
Men lite besviken är jag ändå, då jag inte visste att vi skulle lyssna på hjärtat idag så jag åkte dit utan Johan.. ville gärna att han skulle få vara med och lyssna. Vill att han ska vara den första som upplever allt tillsammans med mig.
Men Johan är den första som fick känna bebisens sparkar förra veckan förutom jag då. Och nu sparkar bebisen för fullt varje dag.

Blev en ny kjol och en crop top idag. Köpte dock en svart top istället för denna på bilden. Har kommit in i den delen av graviditeten då inget här hemma passar eller så ser jag ut som en ompalompa. Så det blev en del tårar igår kväll är jag provade kläder här hemma. Men kände mig fin i detta iallafall.

Likes

Comments