Vår vardag. ♡

Godmorgon på er! 🌸

Adrian vaknade runt 06.30, men vi låg kvar i sängen och busade lite och så till strax efter sju, sen fick vi upp och åt frukost. Fick i Adrian lite frukost också, blev lite yoghurt för hans del idag.

Sen tyckte jag att han kändes väldigt varm i huvudet och javisst stämde det... :(

Men detta var ju väntat eftersom Adrian har två små tänder som är på väg upp, så vi bara väntade in feber nu med.
Men den var ju precis på 38.0, så jag gav ingen Alvedon då han inte är så speciellt påverkad utav feber, lite slöare bara som man såklart blir.
Så han fick en ny blöja och en ny pyjamas då han såklart kräktes ner den andra, som vanligt. 😴😅
Sen på vi oss i sängen och han däckade direkt.
Min lilla älskling... Må tänderna bryta igenom fort så detta snart är över för dig! 😢💙❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min förlossningsberättelse

Hej på er allihopa!


Jag såg att det var nästan så ganska 1 år sedan jag skrev ett inlägg här sist, precis i början på Maj förra året. Inte klokt vad tiden går fort! 🤤

Jag tänkte faktiskt skriva ner min förlossningsberättelse då det var flera som faktiskt ville läsa den efter Adrian föddes. Nu har det ju snart gått 7 månader sedan dess men jag har faktiskt helt enkelt varken haft tid eller lust att skriva ner den från nu då det lär bli ett väldigt långt inlägg.

Men ja, här kommer den då! 😁


Jag började faktiskt få värkar på självaste bf, den 20 September 2016.

Dom var dock väldigt oregelbundna och just då inte så speciellt intensiva. Vissa var värre än andra dock. Den 21 September, bf+1 så skulle jag till barnmorskan, fick då min först hinnsvepning.

~ Inget resultat.

Värkarna fortsatte dag som natt, en värk var femte minut dygnet runt. Den 26e skulle jag till barnmorskan igen, då på bf+6, fick en hinnsvepning till och jag berättade då hur less jag var på det, om där verkligen inte fanns någon hjälp på traven som jag kunde få förutom hinnsvepning. Utan något så verkligen kunde sätta igång förlossningen då jag blev mer och mer utmattad, både fysiskt och psykiskt av att ha 1äen värk var femte minut dygnet runt i 6 dygn. Fick inte sova eller någonting, men hon så nej.

Efter den andra hinnsvepningen (Den som jag fick den 26e) så gick slemproppen i omgångar ganska omgående efter att jag kom hem från barnmorskan. Värkarna fortsatte att komma, men vägrade komma oftare.

Den första gången vi åkte in till förlossningen var den 25e, då åkte vi till Lund, jag fick en sovdos och vi åkte hem igen. Andra gången vi åkte in var den 26e, då åkte vi också till Lund, men då var jag bara öppen 3.5cm (har jag för mig att det var) så vi blev hemskickade igen med en ny sovdos. Vid detta laget var jag inne på bf+7 och konstanta värkar, jag var totalt slut och förkkarade gång på gång att dom måste hjälpa mig för jag kommer aldrig orka av en förlossning om jag ska ha värkar dygnet runt i över en vecka först. Både jag och livmodern blir ju total utarbetad. Men icke, det ska komma igång av sig själv menade dom på, så vi fick ju snällt åkt hem igen.

Den 27e runt 22.00 så jag till Oleg att vi kan lika bra köra nu och hämta den där jäkla sovdosen nu direkt innan värkarna blir värre (dom gjorde alltid ondare på nätterna) och vi kör till Malmö istället, känns så onödigt att ligga och köra enda till Lund för att bara hämta tabletter som.vi lika bra kan få i Malmö.

Jag var "pigg" och glad, gick till kylskåpet, tryckte i mig 2 rutor Marabou choklad och sen gick vi till bilen. Detta var den lugnaste kvällen något, värkarna hade avtagit ganska bra och gjorde inte alls lika ont som dom hade gjort som andra 7 dygnen, men när vi väl kom in till Malmö så ville dom först göra en undersökning och då var jag tydligen öppen 5(!!!) Cm så dom skrev in oss.

Sen tog det inte lång tid innan värkarna började göra väldigt ont igen, och värre och värre blev det ju såklart. Efter att jag till slut hade varit öppen 10cm ett bra tag (Utan att värkarna kom tätare än var femte minut) så beslöt dom till sist att sätta värkstimulerandedropp. Precis det jag bett om i 8 dygn redan men näää, låt mig bli totalt utmattad på alla möjligt sätt först.

Sen satte dom epiduralen (då smärtan var outhärdlig efter någon timme som helt öppen) och tog hål på hinnorna.

Lustgasen hade jag bara ett litet tag i början, sen blev värkarna för intensiva och jag tog för mycket lustgas, så blev bara illamående istället så den kastade jag bort direkt efter det. 🤤

Efter ett tag var det då dags för att krysta, slut som jag var efter 8 dygn så slutade ju förlossningen lite dramatiskt, dock mådde Adrian bra och började andas själv efter någon minut så det slutade ju bra ändå!

Min puls gick först ner, så dom fick ge mig något. Sen gick Lillemans hjärtljud ner och då blev det brott! Jag blev jättedtressad och fick såklart panik! Jag har varit helt off under i princip hela förlossningen så jag minns bara ord från lite då och då under alla dom 15-16 tummarna som vi låg där inne innan Adrian föddes.

Jag minns hur någon så "bebisen hjärtljud går ner" och kort därefter hur någon amnan sa att nu måste jag verkligen krysta för bebisen måste ut nu. Jag fick helt plötsligt någon magisk superkraft från ingenstans och fick ju krysta för kung och fosterland. Slutade med att dom fick ta sugklocka för att jag var totalt färdig och klippa upp mig för att Adrian skulle kunna komma ut.

Mitt underhuden som jag krystade hörde jag också någon som skrek "RING NEONETAL!", jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv!

Sen stormade neo vårt rum i samma sekund som Adrian kom ut.

Då berättade även barnmorskan att Adrian redan bajsat i magen innan han föddes, så han mådde inte alls bra under förlossningen då dom bara bajsat i magen när dom blir stressade.

Hörde samtidigt som jag låg kvar och blev sydd att barnläkaren så "pappa får komma här..." oh nej tänkte ju jag då bara.....

Barnmorskan bad mig sen titta på min son som låg borta på bordet framför barnläkaren, jag på salta huvudet åt sidan då jag på riktigt trodde att jag själv också skulle dö av smärtan. Jag har aldrig haft så ont i mitt hjärta som.första gången jag såg min son, när han låg där på bordet. Han såg på riktigt död ut. Det var det värsta jag någonsin varit med om. Han skrek inte, rörde inte sig, han bara låg där. Sen blev allting svårt igen. Minns ingenting.

Oleg har i efterhand berättat att Adrian efter ca 4 minuter skrek och började andas själv. Så det behövdes iaf inga återupplivningsmetoder, tack gud för att det ändå slutade bra! ❤

Jag blev dock sydd både invärtes och utvärtes och kunde inte ens sitta upp normalt på säkert 3 månader.

Men Adrian mådde bra och det var och är såklart huvudsaken! ❤

Efter bara ca 2 timmar så blev vi iväg skickade till Lund då Malmös förlossning och BB var proppfullt och eftersom Adrian togs med sugklocka så ville dom att man skulle stanna på BB i iaf en natt då barnen kunde få ont i huvudet pga sugklocka sen. Och då ville dom kunna undersöka honom och så. Men allting gick bra, han verkade inte alls ha ont och sov gott största delen utav natten! Jag däremot kunde inte sov mer än MAX 1 timme sammanlagt på hela denatten. Låg bara och tittade på världens finaste unge!

Adrian föddes den 28 September klockan 13.17.

Han vägde 4110g och var 54cm lång. ♡

Jag kan knappast tro att han om bara några dagar blir hela 7 månader gammal! Det är ju inte klokt! Vart tar tiden vägen!? :(


Jag ber om ursäkt för eventuell felskrivning, men nu har jag skrivit hur länge som helst här och orkar verkligen inte rätta då klockan nu är över elva. Måste passa på att sova lite nu innan Adrian vaknar igen.

Hoppas nu jag fick med det mesta i alla fall!

Trevlig kväll på er allihopa! 🌸

~ Här kommer 3 bilder från förlossningen med, 2 när Adrian är helt nyfödd och 1 när han är ca 3 timmar gammal och vi ska köra till patienthotellet i Lund. ♡

Likes

Comments

Graviditeten, Me, Myself and I

Hej på er alla fina människor! 😇

Hoppas att allting är bra med er! 😉 Jag kom nyss hem från jobb, jobbat 7-13, ledig till 16 nu sen jobba vidare igen till 20.00.
Suger verkligen med delad tur! 😴
Sitter just nu & dricker kaffe och Oleg spelar något tv spel, haha. 😋
Jag är nu i vecka 21 (20+3) och vi ska få en liten Prins fick hi reda på på RUL! 😍 Han ska då få heta Adrian Aidan Lazarev. 💙
Han är beräknad att komma till oss den 20 September och längtan är enorm! Tiden går inte långsamt men ändå inte tillräckligt snabbt! 😉
Sen samtidigt blir man lite nervös emellanåt att bebis faktiskt kommer att komma urbota förändra vårt liv föralltid. Såklart till det positiva! Men man blir ändå lite nervös emellanåt.
Vi båda längtar i vilket fall som helst otroligt mycket! ♡

Nu ska jag passa på att spendera lite tid med Oleg innan jag ska tillbaka till jobb igen!

Jag önskar er alla en underbar dag i servitriser fina vädret! 😍

Likes

Comments

Graviditeten

Hej på er! :-)

Jag har inte skrivit på ett tag för har inte mått så bra faktiskt.. Ligger fortfarande i sängen som jag gjort dom senaste tre dagarna... Har feber, värk i hela kroppen, sjukt trött osv.. :( jättejobbigt faktiskt!
Men förhoppningsvis så blir jag bättre snart för ska på dop på Söndag om jag är kry tills dess!

Förresten så går vi in i vecka 11 idag! Känns bra att vi börjar närma oss vecka 12 även om vi fick höra bebisens hjärta redan i vecka 8! (7+0) och att risken faktiskt minskar rejält redan då för det brukar vara då som det "skiter sig", när hjärtat ska börja slå sägs det. Och nu är vi ju ändå i vecka elva som sagt, så det borde ju vara okej att andas ut! Även om man alltid ska vara lugn och inte tänka på missfall för det är ju faktiskt en bebis vi väntar och inte ett missfall! 😉
Sen har vi ju ingen på min sida vad vi vet som fått missfall heller så risken är ju inte större på så vis för för del i heller!
😊

Men sen är det ju så att man faktiskt alltid kommer att oroa sig över något som förälder, oron startar tydligen redan från dag ett att man vet att man är gravid, haha! 😴
Men anyways! Det går lite framåt nu för mig och Oleg känns det som... Eller ja, egentligen har det ju varit bra hela tiden. Det är väl mest mina hormoner som har fått mig och känna att han inte älskar mig mer osv, man får så himla många konstiga tankar för sig som gravid har jag märkt... Jobbigt! Men förhoppningsvis så ska det väl lugna ner sig nu! 😊

Nu ska jag försöka vila lite så jag kan bli frisk igen! 🙃

Puss på er & hoppas ni får en bra dag ! 💗

Likes

Comments

Me, Myself and I

Hej på er! 😄

Sitter just nu på jobb och har rast. Slutar klockan två idag, rätt så skönt faktiskt. 👍🏼
Det var en jäkla tur att jag kollade igårkväll här på jobb i våran kalender för då såg jag att jag skulle jobba morgon idag, var helt stensäker på att jag skulle jobba kväll idag med så då hade jag inte ryckt upp... Hade varit mindre bra... x)

Har faktiskt inget speciellt alls bestämt idag efter jobb (eftersom jag trodde jag skulle jobba, haha!)
Blir väl bara till att ta det lugnt och sådär sen laga mat runt fem tiden så jag och Oleg får lite mat idag med. Haha 👍🏼
Har ni några speciella planera idag? Några idéer? 😉
Jag vågar knappt säga det! *knackar i trä!*
Men jag tror att tröttheten börjar liiiite liiiite & gå tillbaka.... Är fortfarande väldigt trött men det känns inte alls som för bara 2 dagar sen.... Då kändes det verkligen som att jag bara skulle ramla ihop och somna. Typ gå i ide i ett halvår eller något, haha! Jag hoppas, hoppas, hoppas! Verkligen på att det börjar gå över nu! Så jag kan ta tag i vårt hem igen! 😉

Vi hörs kanske av senare igen, annars imorgon!
Puss på er! 😃

Likes

Comments

Graviditeten, Me, Myself and I

Godmorgon allihopa. 💗

Jag vaknade dock för nästan en timme sen, men har inte stigit upp än. ^^ Som vanligt så vaknar man upp lika trött som man var när man gick & la sig, haha!
Idag blir det jobb! Dock bara 16.00-20.00 så det är ju skönt iaf! Iaf nu när man är så trött och sliten...
Vårat hem förfaller här också så jag måste väl snart försöka fixa fram lite orka och göra vid här....
Innan jobb idag så ska jag faktiskt köra ut till Malou en runda också och dricka lite kaffe och snacka skit. 😊
Man får passa på när man väl hittar lite tid! Hehe 😁
Har ni några speciella planer idag 😋?

Får väl snart ta kontakt med barnmorskan också och boka tid för inskrivning... Hon skulle ringa mig för typ snart en vecka sen men det har hon inte gjort så vet inte vad som riktigt hände där. Sånt irriterar mig som fan faktiskt! Säg då fan inte att du ska ringa iheller.... Oh! 😤 ahja....

Nu tänkte jag faktiskt gå upp och försöka äta något, sjukt hungrig! 😃
Hoppas ni får en bra dag allihopa så hörs vi av sen igen! 😘

Likes

Comments

Graviditeten

Förresten så glömde jag skriva i det andra inlägget att Ikea har ju sjukt fina spjälsängar och tillbehör som är mycket billigare än om man köper i någon bebis-affär.. Varför har jag inte tänkt på det tidigare? Haha x)
Sen har jag öven sån tur att mina föräldrar köper våran första vagn, så jag har redan letat rätt på en som vi ska ha!
Emmaljunga utan tvivel! Så en bild på den slänger jag också in här nu faktiskt när jag ändå är igång.
👍🏼

Sen har jag och Oleg faktiskt till och med sån tur att hans mamma fick själv ett till barn för bara lite mer än ett halvår sen så där får vi bilbarnstol osv också, så vi får nästan det dyraste utav våra föräldrar. Snacka om tur med tanke på att det är så jäkla mycket annat som också måste köpas! 😁

Likes

Comments

Graviditeten

Hej på er! ☺️

Jag var faktiskt inne och sökte lite på Google som vanligt för att jag är så nyfiken på allt möjligt nu och vad det faktiskt är som händer i kroppen nu & bebisens utveckling. Så jag beställde faktiskt hem två böcker för en stund sen istället, så har jag lite och läsa sen! 😊
Sen beställde jag även en bok till Oleg som ni ser. Den verkar vara väldigt bra den med! Speciellt anpassad för män, verkligen! 😉
Återkommer sen när jag fått hem böckerna och provläst dom hur jag tycker att dom är och sådär! 😃

Nu har jag och Oleg precis ätit lite middag, blev den otroligt goda kycklinggrytan igen som ni ser på bilden! Så lätt & göra och så fruktansvärt god! 😍 Dock ska den ju hara inne rätt så länge i ugnen så man får ju planera en del i förtid! Hehe ^^

Så just nu står Oleg pch diskar och jag till återigen i sängen och bara degar! Tycker jag mår sämre och sämre nu.... Halsbränna och jag också fått nu.. :( började för typ 3 timmar sen och håller fortfarande i.. Hemskt! :(
Menmen, det blir säkert bättre snart! 👍🏼 (hoppas jag, haha!)

Idag har vi faktiskt knte gjort ett endaste dugg.... Jag körde till Maxi imorse innan Oleg ens vaknat och köpte bullar och sådär, sen åt vi frukost sen intog vi sängläge igen och har bara legat där tills vid fem-tiden, för då fick vi köra till Maxi igen då jag blev sugen på denna kycklinggrytan.. ;)

Nu ska vi nog starta en film och bara passa på & mysa innan denna sista dagen på denna helgen också är slut!

Hoppas ni haft en kanonhelg allihopa! 😊

Puss på er!

Likes

Comments

Graviditeten

Hej igen på er!

Hoppas allting är bra med er där ute! :)
Jag tänkte faktiskt berätta hur jag berätta för mina föräldrar och sådär om graviditeten.

Jag hade nästan precis plussat (ifs för 4 gången på samma dag, hahaha) när pappa helt plötsligt knackade på dörren. Jag täntke först inte säga något från jag ahde pratat med Oleg om det, han visste såklart att jag var gravid. Men bara lite allmänt eftersom han var på jobbet när jag var hemma och gjorde testet.
Men pappa tjatade och tjatade pch tjatade om att vi skulle gå ut och röka, och jag var ju så förbannat röksugen!
Så till sist så tog jag fram testet som visade att ajg hade gått 5-6 veckor och allt, och sa "kan du sluta tjata om att hi ska röka nu, för jag är sjukt röksugen och här är anledningen till varför jag inte ska röka!"
Så blev han helt överlycklig, började hoppa och allt. Visste inte ens vart han skulle ta vägen verkade det som, hahah!
Samtidigt höll jag på & koka ägg, men det fick jag inte enligt pappa för vi måste ju direkt upp och berätta det för mamma. Men nä, det tar 5 minuter innan äggen är färdiga liksom, du kan vänta 5 minuter. Men icke! Sen kom jag ju på att han har samma diagnos som mig! Så jag satte honom i lite sysselsättning medan äggen kokade färdigt, sen gick vi upp till mamma. Jag höll tre test i fickan medan vi först stod och pratade lite med henne. Sen bad pappa henne ställa sig pch bara blunda, så fick hon panik och öppnade ögonen flera gånger och sådär, för om min pappa ber dig blunda så gör man inte det. För man vet ta mig fan aldrig vad den mannen planerat göra... 😅
Men iaf, så sa pappa till mamma att hon absolut inte får öppna ögonen igen för hon kommer förstöra hela grejen och att pappa lovade henne även att han absolut inte skulle röra henne eller göra något mot henne, hahaha!
Så ställde jag mig framför henne och tog fram alla 3 testen och höll dom framför henne, sen fick hon öppna ögonen. Först stod hon bara där helt länge och stirrade på testen. Sen titatde hon bara upp på mig och frågade om det var mina, precis som om att jag skulle ta någon annans positiva svar och lura henne.... 😅😅 men iaf, så sa jag bara ja. Så kasta hon sig i armarna på mig och började hråta av lycka. Så frågade vad hon håller på med, varför hon bölar. Det är väl inget tyckte jag 😂 men så vänder jag huvudet mot pappa pch där står han och bölar!? Han som aldrig gråter! Aldrig!
Har bara sett den mannwn gråta två gånger i hela mity långa liv, & det var när hans mamma (min farmor) dog och när vi katt fick avlivas efter att vi hade haft honom i ca 15-16 år. Så jag var rätt chockad kan jag säga! 😅
Men iaf, så dom var jätteglada iaf! 😊
Sen en månad senare så la jag upp det på Facebook, sen sprang jag upp till min mormor och visade henne ultraljudsbilden m. Hon nörjade såklart också gråta av lycka och kastade sig i armarna på mig.
Så himla roligt detta! Graviditeten för mig blir ju bara sååå mycket bättre när man vet att ens familj och släkt kommer att bli glada över det! 😊
Olegs föräldraf vet ju såklart också det, men där gjorde vi inte på något speciellt sett så. Oleg sa bara till sin mamma att han hade en liten överraskning att betätta om typ innan vi skulle börja bege oss hemmåt igen. Så sa han bara att hon skulle bli farmor. Hon blev också jättelycklig så det känns faktiskt fantastiskt! 😊
Jag hoppas bara på allt jag har och lite till att graviditeten ska gå bra och så nu!
Förlåt att det blir rätt mycket tjat om just detta nu, men har hållit mig feån & säga något i ca en månad så det är bara så himla kul nu när jag äntligen får prata ut om det!
Jag tycker verkligen att detta ska bli jättekul! 😍

Nä nu får jag gå och göra något vettigt, tänkte kanske gå ut och gå en runda sen idag... Vi får se hur vädret är! 😃

Vi kanske hörs av mer senare!
Pusss! ❤️

Likes

Comments

Graviditeten

Godmorgon! ☺️

Oleg ligger fortfarande och sover (som vanligtx)) så jag tänkte passa på att slänga in ett inlägg nu! :-)
Så jäkla skönt, har sovit nästan 11 timmar inatt! Inte varit uppe en enda gång, helt fantastiskt! 😍
Dock är jag fortfarande sjukt trött men det är jag ju alltid, spelar fan inge roll hur mycket eller hur lite jag sover. För sen jag blev gravid så har jag bara blivit tröttar pch tröttare... Aldrig varit med om en sån trötthet, hemmet förfaller och jag själv förfaller... Orkar verkligen INGENTING! :( hoppas detta iaf går över inom en snart framtid för detta är rätt hemskt, haha!
& nu på tal om något annat!

Hoppas ni alla hade en bra Lördag igår och sådär iaf! ☺️
Själv så var Oleg & jag bara hemma och kollade film och åt chips med dippa.. 😉
Vi var dock hemma hos mina föräldrar på förmiddagen tror jag det var, på kaffe och kaka. Alltid gott med kakor, hahah. 👍🏼
Men nu den senaste veckan så har kaffe inte riktigt varit min favorit längre... Det söker mig litegrann faktiskt... ;(
Ahja... Jag har iaf börjat med EN bra sak x) vatten! Har fått otroliget sug efter vatten, och det kan jag ju iaf inte tycka är negativt. 😋

Tänkte faktislt berätta lite kort om hur vi fick reda på att jag var gravid också, just för att mest se om någon annan har varit med om liknande förr.
Det var en kväll som jag fick såna akuta magsmärtor, fruktansvärda smärtor. Jag har aldrig haft så ont i magen i hela mitt liv förr, smärtan var riiiiktigt nära på och få mig och spy och svimma samtidigt, men det var preciiiis så jag klarade mig firån det.. Svetten bara rann av mig osv, där jag hade legat på golvet kunde man klart och se vart jag hade haft mina armar, ben osv. Såg nästan ut som att jag låg kvar där.. Haha!
Sen kändes det helt ärligt som stt jag skulle spy pch skota ner mig också samtidigt som allt det andra, just pga smärta. Aldrig hänt mig förr. & detta var just i nedredelen utav magen.
Sen gick det över efter ett bra tag, sen var det precis som om ingenting hade hänt.... Sjukt skumt!
Sen hände det där ogen, och igen, och igen.... Varje jäkla natt! Flera gånger om nätterna dessutom, i ca 2 veckor. Det var helt fruktansvärt.. Men nu har det lugnat sig väldigt mycket. Sen var det bara att smärtan kom när jag var kissnödig, nu kommer det jara lite lite emellanåt. Inte ens varje dag och nu är det så pass lite så det är inget man bryr sig om. Lite får det ju kännas mär livmodern växer liksom. Men samtidigt så blir man så jäääkla nervös! Så jävla rädd att något ska gå fel...

Likes

Comments