​Ännu verkar vi inte få vara friska. Det känns som att sjukdomarna gått i ett men efter den här svängen får det vara nog. Jag påbörjade vår-spring-karriären men hann inte mer än två rundor innan jag blev dålig så jag ser fram emot att dra igång igen. Anledningen till min träning är delvis att bli piggare och mår bättre och delvis att kanske tappa något kg och bli fastare. Vad som står på vågen är i och för sig inte viktigt med tanke på att vi inte ens äger någon. Men jag har några par byxor och blusar till sommaren som jag vill ska sitta som jag vill. Det känns som ett rimligt mål! Förhoppningsvis är det inte lång väg dit så de få veckor som är kvar innan Summerburst bör räcka! 

Eftersom vi varit sjuka länge och det är så där jättesynd om oss bestämde vi oss för att köpa en ny tv. Haha det känns inte riktigt som en sån där man spontanköper men nu blev det så. En 55" LED Smart- och 3D-tv! Inte dåligt. Vi har tittat på en massa HD-program under dagen och det är en sådan sjuk bildkvalité! Den här ska vi allt trivas med. Allra helt i kombination med vårt fantastiska ljud. Hur ska jag någonsin kunna se på tv hemma hos någon annan?

En bild dyker nog upp här inom kort!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är det dags. Dags att råda bot på alla fel i huvudet och i kroppen på tjejen här ovanför. Jag drar ut på sjukhusbesök tills det är ytterst nödvändigt att gå så jag får väl ta med mig en checklista på alla åkommor jag ska klaga på. ​

Provade göra en sån där rynka-på-näsan-min för den här bilden. Ser nu varför man gör det. Överläppen ser schysst ut. Men resten av ansiktet då? Ne. Varför se äcklad ut? Jag är ju glad! Glad glad glad glad glad.

Likes

Comments

Det var på tiden att en ny säng fick flytta hem till oss! Vi har skjutit på det längre eftersom vi trott att det handlade om ett minimum av 10 000 kr för bara resorbottnar och sedan sänggavel till det. Vi hade sneglat på kontinetalsäng men det kändes ännu mer avlägset.

Ända tills vi tittade på Furniturebox! Vi köpte vår soffa där när vi flyttande in i lägenheten och den är otroligt prisvärd och leverans och service var helt perfekt. Jag förstår inte att vi inte tittade där tidigare!

Vi hittade precis den typ av säng vi letat efter. En grå, hög, kontinetalsäng med nackkuddar. För ett par tusenlappar! Kan det stämma? Vi klickade i våra önskemål och summan landade på ungefär 5 500 kr. Vaa? Vi tänkte snåla och köpa en 160 eftersom det är vad vi haft hittills men eftersom den kostade lika mycket som en 180 fanns det ingen anledning.

Behöver jag säga att vi sover som kungar?

​Jag ber om ursäkt för en grynig instagrambild. 

Sängen kom lastad på en pall (inte fullstor EU-pall) och inget paket var tyngre än att två tjejer kunde bära upp dem för tre. Instruktionerna var även de väldigt lätta att förstå. Vi gjorde en liten korrigering och satte ihop de två bottnarna för att undvika att de skulle glida isär. Fodralet till resormadrasserna var väldigt glatt och madrasserna glider en del och hamnar snett så det är  lite synd. Men det är inte värre än att jag får sätta kardborreband under!

Jag blir så trött på tjejer som står med händerna i sidorna och "inte kan" bara för att de är tjejer. Lägg av! Jag har bredspaklat kök, tapetserat, målat alla ytor och skrymslen man kan tänka sig, byggt golv, bytt däck på bil, tagit ner skog med motosråg och nu sist burit upp och byggt säng. Jag föddes inte med dessa kunskaper utan jag har provat och lärt mig! 

Girl power tjoho

Likes

Comments

Den här dagen har varit otroligt seg. Jag har helt inställd på att åka in och göra en heldag av föreläsningar men det var tydligen inte förrän imorgon så hela dagen har liksom haltat fram. Det fanns en tanke att vara lite produktiv istället men jag känner att jag inte nått hela vägen fram på den fronten. Visserligen har jag städat, tvättat och kastat massa sorteringssopor så lägenheten är spotless. Men allt som har med studier att göra har bara legat på bordet (i hopp om att det ska lösa sig själv). Det är byggteknik som jag också tidigare nämnt så jag känner att jag är rätt hemma på det här. Det är roligt! Men samtidigt måste.man lägga ner en viss tid för att faktiskt läsa in en hel del. Juridik pluggar man på ett helt annat sätt då man "har alla svar i lagboken" som man så fint säger (lögn, bara lögn) men det här är hård fakta som bara ska nötas in. Det är min största svaghet när det kommer till att plugga. Glosor till exempel eller att bara förknippa en person med ett år. Kanske för att det är så vansinnigt tråkigt?

Hälften är gjort om man bara är intresserad!

I veckan kommer vår säng som jag längtat efter! Vi har nya textilier till sovrummet och har även slängt ihop en enorm byrå som fylldes på fem minuter (vart låg allt innan?!). Jag känner att rummet är så sängredo som det kan bli! Frågan är vem som ska bära upp schabraket på närmare 100 kg. Pax inte.

Bing kom och lämnade ett paket i dörren. Ylvis Katt springer alltid ut i trapphuset så fort hon får chansen så idag låg jag steget före och knep fast henne under armen när jag öppnade. Trodde inte att jag skulle bli den här personen.

/Crazy cat lady

Likes

Comments

Det här med köp och sälj av begagnade prylar är helt fantastisk tycker jag. Jag är väldigt mån om miljön och ekonomi både för min egen del och uppmuntrar gärna andra så vad kan vara bättre än att en faktiskt kan sälja överflödiga grejer och tjäna sig några kronor istället för att kasta och uppmuntra det överkonsumerande samhället vi lever i? Jo, kanske om systemet fungerade. Det är en ganska simpel tanke att anbud och svar är lika bindande och att man fullgör sin del av avtalet. Eller hur? I praktiken är det en annan sak. Det ska bestämmas dagar, tider, transport fram och tillbaka och till råga på det har folk mage att pruta på ALLT. Jag har ett par gånger försökt sälja saker men det har slutat med att jag lagt ner så mycket tid att det inte är värt det.

Vi sålde vår förra vagn för 2000 (nypris 5500 och använd i 8 månader) vilket var ett riktigt kap. Ändå har personerna som klämt, känt, slösat 30 minuter av min tid (för att inte nämna all tid jag lagt ner på att skicka extra bilder och lämna all möjlig information) och nästan packat in den i bilen mage att pruta! 100 kr på 2000. Det är ju ingenting?! Folk alltså. Folk!

Efter många om och men skiter vi i att hämta den begagnade byrån vi bestämt att köpa och åker till Ikea och köper en ny. Min tid är värd mer än pengarna jag lägger ner.

Jag försöker bemästra det här med konturering förresten. Min nästipp går liksom inte att urskilja så jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att det inte ska se ut som att jag bara målat på näsan haha. Jag får kolla lite tutorials. Kinderna börjar jag känna mig rätt hemma på!

Likes

Comments

Påskturnern fortsätter och idag ska vi åka till Marcus föräldrar! Vi är inne på tredje dagen av frosseri och jag kände att jag gjorde rätt i att springa en sväng i morse. Sedan att Marcus lagar pannkakor till brunch behöver vi inte låtsas om. Det verkar för övrigt inte vara hans starka sida med tanke på vilka ljud som kommer ifrån köket haha. Svordomar, smällande dörrar och disk som kastas i diskhon. "Vill du ha hjälp?". Icke. Trotsiga än en treåring!

Ägget jag fick av mina föräldrar igår var nog det finaste jag fått! Jag har julkulor i liknande utförande och det här passar så fint in i min samling! Kärlek till Lasse Åberg.


Likes

Comments

Möjligtvis lite väl sent. Men Urban Decay är alltid Urban Decay.


Likes

Comments

Så en ny kurs är påbörjad. Jag hade inga direkta förväntningar på Byggtekniken förutom att jag hoppades att den skulle vara något snällare än Fastighetsrätten vi precis avslutat. Men inte visste jag att vi skulle kastas in till fysik-lejonen som de små student-lamm vi är. Jag älskar det! Jag har alltid fått höra att jag är duktig på matte men aldrig riktigt tagit in det själv. "Jag snubblade på mvg-målsnöret i matte C, jag är inte duktig" är vad som snurrat i mitt huvud. Nu hör jag ju hur dumt det låter. Vi hann inte mer än öppna kompendiet vi ska jobba utifrån innan jag blev alldeles varm i magen av ekvationer och tabeller. Åh. Love love love.

Det blev en lugn, rätt ledsen, eftermiddag på egen hand här hemma. Jag tog mig i kragen och bröt dippen med en löptur på 5 km. Det var så länge sedan sist att jag inte ens minns när men jag tog mig ändå runt på 30 minuter så jag är absolut nöjd med det som första tid! Det var grusväg och lätt fuktig kvällsluft så förhållandena var optimala. Med One Direction i lurarna kan det inte bli bättre! Jag blir lite ledsen på mig själv att jag har alla verktyg för att kontrollera såna här dagar men att jag alltid lägger krokben för mig själv. Men det är inte där jag ska lägga fokus! Idag tog jag mig runt problemet för första gången på länge och den här kvällen ska lägga ribban för alla såna här dagar framöver. Jag kan!

Nu ska jag hoppa i duschen så ska jag och Mackan titta på en film eller något. Partid är minst lika viktigt som egentid!


Likes

Comments

Att säga att morgonen var stressig är väl årets underdrift. Efter att ha vaknat runt fem i ett par veckors tid var det tydligen dags att sova ut. Men inte bara tills klockan (inte) ringde utan vi tog visst sovmorgon på det också. Åh. Jag hade planerat att vakna tidigt så jag hade inte lagt ner någon större energi på att göra det lätt för mig igår.

Så nu sitter jag och äter frukost på tåget i katthåriga tights och halvborstade tänder. Det är helt klart inte en vinnande kombination. Jag kan stå ut med att frukosten smakar kemikalier om jag tmonstone vet att de är rena. Men nu fick jag tydligen både pest och kolera. Schysst.

Är det ok att skriva schysst eller är det fortfarande juste som gäller? Man får liksom inte samma pound i skriftspråket med juste.

Idag inleder vi byggnadstekniken och det ska bli SÅ skönt att göra något annat än juridik ett tag! Det är en microkurs på bara fyra veckor som ska tentas av i en datasal så jag vet inte alls vad jag ska förvänta mig förutom att det kommer vara något helt nytt!


Likes

Comments

Efter en hel del påtryckningar från alla möjliga håll får jag nog trots allt släppa efter och börja blogga igen. Denna gång på Nouw! Jag har inte alls varit så out and about i bloggsvängen på senare tid men visst äv väl den här portalen förhållandevis ny? Det är åtminstone den känslan jag får Det här liknar inte något annat! Verligen famåtsträvande och faktiskt ANPASSAD för det sidan ska användas till.

Ett stort plus.

Att bara stolpa upp ett vansinnigt tråkigt inlägg om vem jag är tar alldeles för lång tid att både skriva och läsa så jag har en tanke att jag ska göra någon typ av challange och presentera mig lite i taget. Låter bra? Har ännu inte kommit fram vilken framtoning jag vill ha i den här bloggen heller så jag tror att det behöver ligga och gro ett tag till.

Man kan inte bara vräka ur sig saker åt höger och vänster när man är vuxen. Ett budskap många bör ta åt sig. Visst är Miley Cyrus jäkligt underhållande och frigjord. Men ska vi vara lite ärliga mot oss själva är det inte någonting vi vill att farmor eller chefen ska se och rent krast är det ju trots allt där vi är i vår virala marknadsföring av oss själva. Alla är sitt eget varumärke - men det tar vi en annan gång!

Glad söndag på er så hörs vi av inom kort!


Likes

Comments