Oväntat besök på förlossningen

I tisdags hade jag haft kraftiga sammandragningar med 2-4 min mellanrum som gjorde ont nedåt magen och ryggen. De kom helt oprovocerat efter att jag suttit i passagerarsätet i en halvtimma, inte ansträngt mej alls under dagen så jag tänkte att jag ringer in för att se vad de säger. De tyckte att jag skulle komma in och när de sa det blev jag förskräckt vilket de också hörde. De sa att om jag inte ville så kunde jag åka hem och vila lite först och se hur det utvecklades, vilket jag tyckte lät bättre. Måste bara säga vilken bra personal som kunde läsa av och lösa det så snabbt över telefon! Innan jag åkte hem så rådgjorde jag med mamma först för hon vet bäst! Hon tyckte som de på förlossningen (alltså att jag skulle åka in), bättre med en gång för mycket än en gång för lite så vi åkte in.

Under tiden då sammandragningarna höll på så försökte jag hålla mej lugn men samtidigt var jag orolig att nåt var på G. Ville bebis redan ut? Jag är inte redo, inte hen heller! Kan de stoppa det om det är på G? Vad händer om jag måste föda nu, i v.25(24+3)? Lite orolig var jag men min partner lade sin hand på min stenhårda mage och sa att jag inte skulle oroa mej, trots att jag inte hade delat med mej av mina tankar. Han såg att jag hade ont men han är lugnet själv vilket är guld värt i stressiga situationer!

Väl på plats, efter lite undersökningar och bra omhändertagande av supertrevlig personal så lugnade jag ner mej och även sammandragningarna. Det fanns inget att oroa sej för, allt såg bra ut. Ungen därinne hade nåt gympass som varade i timmar då hen rumlade runt och sparkade som en tok - kan ha varit därför det blev som det blev?

Bebis och jag mår bra, trots att det var en obehaglig upplevelse!

Jag har faktiskt haft såhär en gång innan under en hel natt, för någon månad sen. Då hade jag så himla ont av foglossningen i flera dagar, sån smärta som jag hade i slutet av förra graviditeten. Smärtan av foglossningen utlöste sammandragningarna vilket inte är konstigt eftersom livmodern ligger nere i magen där höfterna och foglossningen finns. Spänner man sej av smärta pga foglossning så lär livmodern hänga på liksom. Min barnmorska hade bekräftat detta i måndags, dagen innan jag åkte in, att det kan bli så av kraftig foglossning - så obehagligt! Denna gång tror jag dock att sammandragningarna berodde på att bebis var så aktiv eftersom jag kände hur hen hållde på därinne mellan sammandragningarna, samt att jag blev lite stressad över situationen.

Jag hoppas inte att jag behöver åka dit igen förns det är dags på riktigt. Detta var den obehagligaste upplevelsen under min graviditet hittills! Under mina båda graviditeter faktiskt. Tyvärr så bestämmer ju inte vi utan barnet när det vill ut och stress gör ju inte situationen bättre.

Någon som varit med om samma och vill dela med sej till en gravid som försöker smälta tisdagkvällens händelse?


#gravid #förlossning #sammandragning #förvärkar #usö #örebro #foglossning

- Vi hörs igen, Sabina 

Gillar

Kommentarer