Ruskakuvia Vikakönkäältä


Kävimme sunnuntaina Villen kanssa tekemässä päiväretken Vikakönkäälle, noin 25 kilometrin matkan päähän Rovaniemeltä, ja kiersimme n. 4 kilometrin pituisen Vaattunkivaaran luontopolun. Jätimme auton Vikakönkään pysäköintialueelle, josta kuuluikin jo kosken kohina. Ylitimme Vaattunkikönkään riippusillan ja jatkoimme kylttien osoittamaan suuntaan.

Pian riippusillan jälkeen reitti haarautui kahtia. Lähdimme kiertämään reittiä myötäpäivään ja kiipeämään Vaattunkivaaran päälle. Nousu oli joiltain osin jyrkähköä, ja yllätyin kuinka kovaa noustessa hengästyin. Korkeuseroa lähtöpisteestä taisikin olla noin 80 metriä. Vaaran laella pysähdyimme näkötornille juomaan kuksalliset kahvia ja nauttimaan maisemista jotka olivat uskomattomat.

Pienen pysähdyksen jälkeen jatkoimme matkaa ja suuntasimme alaspäin. Tällä puoliskalla olikin sitten polun ainoa laavu, jolle emme kuitenkaan pysähtyneet väenpaljouden vuoksi, ruska oli selvästikin saanut ihmiset liikkeelle, eikä ihme. Polun helppokulkuisuuden vuoksi liikkeellä oli myös paljon lapsiperheitä, muutama koirakin tuli reitillä vastaan (arvatkaa vain helpottiko koirakuumetta). Saavuimme risteykseen jolta olimme lähteneet kiipeämään vaaran päälle, ylitimme taas riippusillan ja lähdimme ajelemaan kohti kotia.

Kaiken kaikkiaan reitillä oli hyvät ohjeistukset ja selkeät polut joten eksymisen vaaraa ei ollut. Suurin osa pitkospuista oli juuri uusittu ja reitti oli muutenkin helppoa kulkea. Ensimmäisiksi reissuiksi polku oli juuri sopivan pitkä ja nousun takia vähän vaativakin. Maisemat varsinkin vaaran päältä sekä riippusillalta olivat uskomattomat, ja Lapin ruska oli aivan jotakin ihmeellistä. Todella hyvä aloitus meidän vaelluksille, tästä vain suunta kohti pidempiä ja vaativampia reittejä :)


Tykkää-merkinnät

Kommentit