Helppo gluteeniton marja-rahkapiiras


Hei, ja tervetuloa takaisin blogini pariin joka onkin näköjään hyvää vauhtia muuttumassa pelkäksi reseptiblogiksi. No, leipominen onkin ollut yksi mieluisimmista ajanviettotavoistani koko koronan ajan, joten on aika luonnollista että tuunaamiani reseptejä löytyy siis myös täältä.

Tänään jaan teille helpon gluteenittoman marja-rahkapiiraan ohjeen. Ohje on myös helppo tehdä kokonaan laktoosittomana! Suvussani on nykyään yksi kokonaan maidoton, joten aion ehdottomasti kehitellä myös maidottomia sekä vegaanisia reseptejä.


Marja-rahkapiiras

Pohja:

150 gr voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

1,5 dl gluteenittomia jauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl ruokasoodaa


Täyte:

3 dl marjoja

2 tl perunajauhoja

400 g (2 prk) vaniljarahkaa

1 kananmuna

0,5 dl sokeria


Vatkaa keskenään pehmeä voi, sokeri ja muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kannattaa sekoittaa kuivat aineet taikinaan lusikalla tai nuolijalla, sillä gluteeniton jauho pöllähtää todella helposti. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Sekoita jäiset marjat (kuvan versiossa 2 dl vadelmia ja 1 dl mansikkaa) perunajauhojen kanssa, ja lisää sitten joko muiden täytteen aineiden joukkoon, tai lisää marjat ensin ja lisää sitten rahkaseos.

Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoa piiras jäähtyneenä.


Toivottavasti piditte reseptistäni!

With love,

Sanni


  • Recipes

Tykkää-merkinnät

Kommentit