Header

Keplers bok Stalker och Camilla Läckbergs bok Lejontämjaren var två böcker som jag lyckades fyndade på Bok rea igår. Båda två verkar vara ruskigt bra och just Camilla Läckbergs böcker har jag samlat på sedan hennes första bok Isprinsessan utkom. Kepler däremot har jag inte läst något om, ja för den delen hinner jag knappt med att läsa nu för tiden. Men som bokälskare kan jag inte låta bli att köpa hem böcker då och då.

Trista pappers bitar och vikta kanter brukar vanligtvis bli mina bokmärken när jag läser en bok. Men inte nu längre. Igår satt jag nämligen och knåpade ihop två ananas bokmärke på frihand och blev riktigt nöjd.

Nedanför kan du själv virka dig ett bokmärke. Tanken var från början att ha 10 stolpar istället för 6 stolpar som det står i beskrivningen. Men oavsett vilken storlek jag hade på virknålen blev ananasen för stor. Men ni väljer förstås själva vilket ni tycker bli finast!

Material:
Svarta Fåret - Tilda (Jag har använt fg 38)
Catania (Jag har använt fg 251)
Virknål 2-2.5 mm
Satin band

Förkortningar
lm - luftmaskor
fm fastmaska
m - maskor
sm - smygmaska
hö - hoppa över
st - stolpar
lmb - luftmaskbåge

Musch*
Virka en vanlig stolpe men hoppar över sista steget, vilket gör att du har två öglor på nålen.
Virka tre stolpar till i samma maska som den första men hoppa alltid över sista steget i stolpen (4 öglor på virknålen) .
Gör ett omslag och dra igenom alla maskor. Klart.

Musch2 När du börjar ett varv med muscher virkas det såhär:
3 lm, Virka två stolpar till i samma maska som luftmaskan men hoppa alltid över sista steget i stolpen (3 öglor på virknålen).
Gör ett omslag och dra igenom alla maskor. Klart.

Ananas:
V1: 15 lm, virka en (musch i 4e lm från nålen + 2 lm + en musch i samma m). 3 lm, hö 3 m, 1 fm i nästa m, 4 lm, hö 2 m, 1 fm i nästa m, 3 lm, hö 3 m, (musch + 2 lm + musch) i sista lm.

V2: 1 lm, vänd. 1 sm i nästa lmb, (virka musch2 + 2 lm + musch i samma m). 3 lm, hö 3 m, 6 st i nästa lmb, 3 lm, hö 3 m, (musch + 2 lm + musch) i sista lmb.

V3: 1 lm, vänd. 1 sm i nästa lmb, (virka musch2 + 2 lm + musch i samma m). 3 lm, (1 st + 1 lm över 6 st), 3 lm, (musch + 2 lm + musch) i sista lmb.

V4: 1 lm, vänd. 1 sm i nästa lmb, (virka musch2 + 2 lm + musch i samma m). 3 lm, (1 fm i lmb + 3 lm i mitten = 4 lmb), 3 lm, (musch + 2 lm + musch) i sista lm.

V5: Fortsätt på samma sätt som varv 4 men i mitten virkar du (1 fm i lmb + 3 lm i mitten = 3 lmb) och avsluta på samma sätt som varv 4.

V6: Fortsätt på samma sätt som varv 4 men i mitten virkar du (1 fm i lmb + 3 lm i mitten = 2 lmb) och avsluta på samma sätt som varv 4.

V7: Fortsätt på samma sätt som varv 4 men i mitten virkar du (1 fm i lmb + 3 lm i mitten = 1 lmb) och avsluta på samma sätt som varv 4.

V8: Fortsätt på samma sätt som varv 4 men i mitten virkar du (1 fm i lmb) och avsluta på samma sätt som varv 4.
V9: 1 lm, vänd. 1 sm i nästa lmb, (virka musch2 + 2 lm + musch i samma m).(musch + 2 lm + musch) nästa lmb.
Avsluta: Ta av garnet och klipp. Fäst tråden ordentligt. Glöm inte att fästa tråden i början på arbetet också.

Bandet:
Ta sedan ditt satin band och mät ut hur långt du vill ha det och klipp. Trä sedan bandet i början på ananasen (under där de 6 st sitter), och dra igenom till en knut.

SaannisDesign mönster:

Jag lägger ner mycket tid och kärlek på varje mönster eller med mina hjälpguider för att kunna dela med mig allting gratis! Som tack vore jag väldigt tacksam att ni nämner mig som designer för mina egna mönster @SaannisDesign och en länk hit till min blogg.

Saannis Design har fulla rättigheter till mönstren som finns på sidan. Virka gärna till dig själv eller för att ge bort, dock får du inte sälja vidare mönster, hävda att mönstret är ditt. OBS! Just detta mönster på ananasbokmärke är OKEJ att sälja ifrån.

Allt som är skapat av mig ska stanna här på hemsidan och inte finnas på andras hemsidor/bloggar/facebook grupper.
Copyright © SaannisDesign 2008-2015

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag kommer genom facebook gruppen Online Virkcafé som jag är admin för att publicera Virk-a-long här på bloggen och i gruppen evenemang som ligger uppe just nu. Eftersom jag jobbar till sent och inte har möjlighet att publicera delarna direkt på morgonen inne i evenemanget så kommer jag istället att tidsinställa inläggen på morgontid, på så sätt kan ni när som helst under dagen sätta igång och virka på virk-a-longen.

Tack till designern Erika på Virknålens hemlighet för att vi får använda ditt mönster.

Är du redan medlem i Online Virkcafé?
Här kommer en direkt länk till evenemanget:
https://www.facebook.com/events/610812485717242

DU BEHÖVER:
1 kroppsfärg, jag använde ljusbrunt
2 säkerhetsögon, jag använde svarta 9mm
Lite svart el. rosa att brodera nos och mun

Vad är Virk-a-long?
Virk-a-long innebär att flera personer virkar efter samma mönster samtidigt. Mönstret delas upp och vart fjärde dag kommer en ny del av mönstret upp. Virk-a-longen är HEMLIG och innebär att du inte få på något sätt avslöja vad det är vi virkar på.
Det kan bli riktigt roligt att se slutresultatet och hur vi alla tolkar uppgiften olika med vår kreativitet.

DELARNA PUBLICERAS FÖLJANDE:
DEL1: Söndag 1/3
DEL2: Torsdag 5/3
DEL3: Måndag 9/3
DEL4: Fredag 13/3
DEL5: Tisdag 17/3
DEL6: Lördag 21/3

Virk a-longen avslutas den 31 Mars och då har alla hunnit få något påskfint till sitt hem. INGEN ska få se vad du virkar på fören SISTA DELEN HAR PUBLICERATS.

Delarna kommer Främst att publiceras på min blogg http://saannisdesign.se/ för att jag lättast kan göra tidsinställda inlägg (och ni vet att det alltid kommer att finnas ett mönster tillgängligt direkt från morgonen). Men de kommer även att läggas upp här i eventet fast på kvällen.

Vill du ställa upp som sponsor och synas?

Ta gärna kontakt med mig Sanna Saannis Rundqvist via pm så berättar jag mer.


Likes

Comments

Tusen tack till alla som var med och gav sin syn på saken. Bilden nedan visar hur ni har valt att rösta. Men jag själv har valt att börja med den långa vita koftan på nr 1. Jag tror den kan göra sig väldigt fin i Novita - 7 bröders Fuschia garn, finns att köpa hos Tiinasgarn.

Nu hoppas jag bara kunna bli frisk från influensan så jag kan starta igång!

Likes

Comments

Jag har hittat fyra helt otroligt snygga klädesplagg som jag vill virka. MEN vilken ska jag börja med?

Vilken rösta du på? Har du själv virkat någon av dessa? Svårt/lätt att förstå mönstret?
Vilket bomullsgarn (utöver drops egna garn) tycker du är lämpligast till klädesplagg?

Mönster från Drops design:

1) DROPS 127-7
2) DROPS 111-20
3) DROPS 162-27
4) DROPS 118-28

Likes

Comments

Sitter du också och funderar över hur du ska få ihop dina rutor snyggt? Jag har länge velat prova på att använda mig utav tekniken "join as you go" men varit för feg för att prova på. Det har sett svårt ut och jag har aldrig greppat tidigare hur man kan virkar ihop rutorna med denna teknik. I somras provade jag på " join as you go " med flickornas väskor och det var betydligt enklare än vad jag trodde. Denna videon som jag visar här ovan var den jag kollade på och lärde mig där efter.

Redo? Kolla på videon & min bild nedan så kommer ni förstå vad jag menar.
(Lite svårt att förklara med ord på ett pedagogiskt sätt)

1) Gör en smygmaska i ena hörnet och därefter 3 lm.Virka sedan 2 stolpar som vanligt i hörnet + 1 lm.
2) Nu sätter du virknålen framifrån och in om andra rutan, gör ett omslag och dra igenom, 1 lm, virka sedan 3 st i första rutans hörn.

3) I vanliga fall gör man 1 lm och hoppa över till nästa lm och gör 3 st. Men nu gör du 1 sm i andra rutan på samma sätt som i hörnet och dra igenom. 3 st i första rutan.

4) Fortsätt göra 1 sm i andra rutan och 3 st i första rutan tills du når hörnet.
5) Virka 3 st i hörnet + 1 lm, gör en smygmaska i andra rutan + 1 lm, gör 3 stolpar i hörnet igen på första rutan.
6) Fortsätt att virka rutan färdig runt om på varvet.

Här ser ni min sammansättning av join as you go på Sunburst rutorna. Visst blev det riktigt fint?

Likes

Comments