Header

Utan provade på lite olika färgkombinationer imorse med garnet Catania som jag köpte igår. Jag föll slutligen för denna färgkombination och känner att det här är JAG och det blev himla vackert ihop! Det ska bli mig ett sant nöje att få se väskan färdig virkad. Sunburst rutan finns hos Bautawitch.se och jag har virkat med virknål 3.5 mm.

Ha en fortsatt trevlig lördag! Glöm inte bort att följa SaannisDesign på Instagram och på Facebook.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I julas lyckades jag snubbla över sonens stora traktor och föll i backen. Jag kände direkt när jag tog emot fallet med vänsterarmen att min handled hamnade rejält fel och jag var livrädd för att den hade kunnat bli bruten. Som tur var blev den inte det utan jag fick bara rejält ont. Sen har jag gått i tron om att smärtan kommer att gå över av sig själv. Men nu i dagarna har smärtan ökat och igår gick jag till läkaren för jag ville veta vad som kan ha hänt.

Det visade sig att det inte är någon/några skelettskador men däremot har rörligheten sidleds blivit sämre och jag kan inte lyfta/bära saker längre. Tyvärr fanns det inte mycket att kunna hjälpa mig utan jag får numera bära handledsskydd med skena, om jag kommer bli bättre är svårt att säga i dagsläget. Vilket gjorde mig både arg och ledsen. Än så länge har det inte påverkat virkningen allt för mycket men jag har lärt mig att anpassa efter den ork jag klara med nacken/axlarna redan idag. (trafikskada efter olyckan). Jag kommer inte att ta emot flera beställningar förrens jag mår bättre.

För att pigga upp mig själv bestämde jag mig för att vilja göra Sunburst väskan och beställde hem material. Idag var jag och hämtade ut mitt paket och är så nöjd över färgvalet. Jag kan knappt hålla mig utan vill starta upp nu direkt, men jag har bara det sista kvar på strumporna innan de är helt klara för leverans. Mönster på strumporna kommer att dyka upp på bloggen gratis så snart jag har skrivit ner allting på datorn och tagit bilder.

Jag önskar er alla en trevlig helg!

Likes

Comments

Att virka efter engelska mönster kan kännas som en stor utmaning i början och man dra sig för att vilja prova på något nytt. Jag var likadan själv fram tills jag hittade just det där mönstret jag ville virka, längtan var större än rädslan. Jag letade upp alla "vanliga" förkortningar och satt sedan för att översätta dessa till svenska. Lappen hade jag sedan bredvid mig som en liten "fusk"lapp när jag virkade. När första figuren väl var färdig kunde jag knappt hålla mig fören jag hoppade på nästa engelska mönster. Jag insåg ganska så snabbt år 2009 att det fanns väldigt mycket mönster på engelska redan då och idag har det ökat betydligt mycket mer. Att lära sig de engelska termerna är det bästa jag har gjort och man får en helt annan utbud på att kunna virka efter.

Mitt tips till er att VÅGA, VÅGA, VÅGA prova på engelska mönster. Du har INGET att förlora men så mycket mer att VINNA! Tillåt dig att göra fel om det inte skulle bli rätt på en gång, alla gör vi misstag i början och genom dem lär vi oss. Behöver du ha hjälp står min dörr alltid öppen för frågor.

Jag har sedan tidigare gjort ett dokument (se under Ladda ner) med de vanligaste och förekommande virktermer översatta till svenska, dessutom i pdf filen får du lite andra goda överraskningar att ha nytta av när du virkar efter engelska mönster.

Idag gjorde jag klart en pdf fil med Lalylalas förkortningar översatta till svenska. Många har velat virka dessa underbara figurer men inte vågat just för att det är engelska. Men nu finns det ingen återvändo utan VÅGA prova och ha en egen underbar Lalylala docka hos dig snart!

Ha en trevlig virkstund allesammans!

LADDA NER:
(Klicka på texten nedan med blå bakgrund för att komma till respektive pdf fil)

1). Virktermer från Lalylalas dockor.

2). Virktermer engelska till svenska + mer nyttigheter så som garnkvalite, garntjocklek.

Likes

Comments

Mamma kan du inte virka en känguru till mig? Snabb som ögat var hon i mitt vitrinskåp och valde ut färger med omsorg, framför allt med glitter i. Precis lika glittriga som hennes bedjande ögon.

Det var bara att sätta sig ner och börja virka direkt imorse och nu fortsätter jag. Dessutom hade jag inte kunnat säga nej varken till dottern eller mönster valet hon gjorde. Otroligt söta dockor som Designern Lalylala har skapt.

Dotterns önskeval av färger: Beige, lila med glitter i, mörk lila och ljus turkos.

Här har ni kängurun. Lalylala - Kira the kangaroo

OBS!
Svensk översättning är på gång men lär ni er bara de amerikanska termerna och ha en fusklapp bredvid så kommer ni att lyckas. Dessa dockor har blivit lite av en modefluga i olika virkgrupper.


Likes

Comments

Jag och mobilfodral har aldrig riktigt varit överens, kort sagt så har jag inte hittat ett fodral som passat mig i smaken. Men nu under julledigheten fick jag min spruckna skärm bytt och jag kände att nu är det dags att göra ett fodral som jag kan tycka om.Ett fodral är precis lagom stort projekt för mig att orka med nu när mina skador har blivit värre (nacken framför allt).

Mönstret på fodralet är inspirerat ifrån Bautawitch Slouchy Beanie mössa med lite ändringar för att passa iPhone..

Det här behöver du:
Garn: Svarta Fårets Tilda garn (grundfärg 02 antracit, 541 ljus gammalrosa, 543 gammalrosa, 563 mellanlila, 33 ljusgul, 04 vit)
Virknål: 3.5 mm och 2.0 mm till ugglan
Säkerhetsögon: 6 mm
Storlek: 13.5 cm x 6 cm.

Vill du göra ett eget mobilfodral?

Så här gör du:
Lägg upp 24 maskor med grundfärg och lämna en bra bit tråd i början (antal lm för omkretsen på mobilen), slut samman till 1 sm. Tänk på att mönstret är delbart på 3 maskor.

Varv 1) 1 lm, virka 1 fm i samma maska som lm och fast maska i varje maska varvet ut, slut samman med 1 sm. = 24

Varv 2) 1 lm, 1 fm i samma maska, [2 lm, hoppa över 2 m, 1 fm i nästa m] upprepa från [ - ] varvet ut, avsluta med 1 sm i fm = 8 lm-bågar. Byt färg. Obs! Låt grundfärgen löpa med på insidan.

Varv 3) 1 sm i lm-bågen, 2 lm + 2 st i samma, [3 st i nästa lm-båge], upprepa [-] varvet runt, avsluta med 1 sm i toppen av lm.

Varv 4) Byt tillbaka till grundfärg och virka på samma sätt som varv 2.
Varv 5) Byt färg och virka på samma sätt som varv 3.
Varv 6 - 17) Upprepa varv 2 & varv 3.

Resår kant: Drops har en mycket bra video som visar hur man virkar resår med stolpar.

Varv 18) 2 lm, *1 st i nästa st framifrån, 1 st i nästa st bakifrån, upprepa från * varvet ut, 1 sm i sista m. Ta av garnet och fäst.

Botten: Sy eller virka du ihop fodralets botten med tråden du lämnade i början.

Ugglemotivet är virkat efter mönstret på Owl granny square som jag har översatt här på bloggen.OBS! Jag virkade ugglan fram till varv 4 med virknål 2.0 mm.

Tagga mig gärna på Instagram #saannisdesign så jag kan få se just ditt fodral!
Hur mönstret får användas finner ni ute i min sidokolumn.


Likes

Comments