Header

Hej och vad roligt att just du hittade hit till min blogg!

Bloggen är fortfarande under uppbyggnad men det mesta är redan nu klart. Kan säga att det känns väldigt skönt och roligt att få prova på något nytt och jag känner att det här är rätt val för mig att gå in till år 2015. Just nu har jag två mönster på gång, mina första mönster på stickning. Jag har äntligen tagit mig tid för att prova på detta handarbete också och jag har lärt mig massor sedan november månad. Jag fick dessutom "Stora boken om stickning" som är rena guldgruvan för en som vill sluka kunskaper.

Ja vad för mönster kan vara på gång tros? Kan avslöja så pass mycket att det är strumpor. När det är tänkt att släppas kan jag i nu läget inte svara på eftersom jag fortfarande jobbar på att få klart alstret och skriver anteckningar under tiden. Men det kommer att komma ut som gratis här på bloggen. 😄 Det andra projektet bör komma inom en - två veckor.

Men tills dess vill jag faktiskt passa på att ÖNSKA ER ALLA ETT GOTT NYTT ÅR! Och Tack för att du har varit delaktig och följt mig detta året här på bloggen, Facebook eller Instagram.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Jag vill passa på att önska alla läsare en Riktigt God Jul! 

Likes

Comments


Jag vill passa på att önska alla läsare en Riktigt God Jul! 

Likes

Comments

Min lillasyster frågade om jag kunde göra ett par knästrumpor åt henne när hon är ute och rider. Jag älskar att sticka strumpor och tyckte det här skulle bli riktigt roligt att få ge, men även att få välja både mönster och färgval. 

(Mitt mål är att få klart skaftet på strumpa 2)

Jag insåg efter att första skaftet på strumpan var klart att det hela vore så mycket enklare om man hade lärt sig magic loop och sticka två strumpor samtidigt (detta har fått bli mitt nyårslöfte). När jag tittade på youtube såg det hela betydligt enklare ut (förutom hälen), att sticka och jag var väldigt sugen på att prova direkt!

Just då... ångrade jag att jag inte startade upp med två direkt. Detta för att jag precis fått jobb och har inte mycket tid över till handarbete med långa arbetsdagar. Ibland är det jobbigare att ta sig igenom den andra strumpan istället för den första (vilket jag känner nu). Men framför allt det viktigaste hade varit att båda strumporna fått samma stickfastighet. 

För att ändå få klart båda strumporna samtidigt har jag valt att sticka skaften klart (på två uppsättningar) innan jag ta häl, forma, fotlängd, tå, steg för steg på båda. Med andra ord: sticka häl på strumpa 1, sticka sedan häl på strumpa 2, och fortsätta på detta viset tills de är klara. 

Jag stickar med 7 bröder garn från Novitas (köpt på TiinasGarn.se), det lila är handfärgat. Mönstret finns inget, jag har bara lärt mig falska flätor. Barnen hade kul att dra ut stickorna från strumpskaftet, lyckligtvis fångade jag upp alla maskorna. 

På fredag fyller jag år, då kommer jag bjuda på ett nytt mönster! Håll utkik här, Instagram och på Facebook sidan


Likes

Comments