Header


Nu är det inte långt kvar till julafton och dagarna går så himla fort förbi. Jag sitter och jobbar med beställningar för fullt utöver jobbet, går på sjukgymnast för mina besvär och det har dessvärre blivit att bloggen har fått lida. 

Ta gärna chansen och följ mig #saannisdesign på Instagram och Facebook, så missar ni inte några uppdateringar. 

Jag har en del mönster på gång som ska komma upp på bloggen i december.

Men nu vill jag bara passa på att säga. Ha en fortsatt bra första advent. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 
Jag hade tänkt virka en mössa åt mig själv och är en aningen osäker på hur jag vill att mössan ska se ut utöver att jag vill ha "häng" "slouchy bag" (tips på mönster godtages gärna). När jag såg att Skapamer.se hade stor garnrea både på drops garner men även järbos garner så kunde jag inte motstå frestelsen. Problemet var mer att veta vilket av drops alpacka garn man skulle välja, min lott föll i alla fall på Drops Nepal och sedan kunde jag bara inte låta bli att köpa hem mitt favorit garn från Järbo Raggi  - "Cupcake" färgen.
 
Idag när jag kom hem från utbildningen låg mitt garnpaket i brevlådan. Gissa om jag var glad när jag öppnade paketet och blev riktigt nöjd med beställningen. Drops Nepal som jag aldrig tidigare har arbetat med var helt underbart att känna på. Järbo Raggi nystan som följde med var till och med vackrare i färgen i verkligheten än på bild. Jag kan verkligen rekommenderar skapamer.se som har ett enormt utbud av garn, material och pyssel etc.
 
På sista tiden har det blivit lite garnbeställningar på ullgarner. För mig är det viktigt att välja ull/ullblandat garn när jag gör mössor, vantar eller strumpor. Varför? Av den anledning att alla typer av ullgarn har egenskaperna att de är elastiska och lätta att sticka med. Dessutom är de färdiga ullplaggen varma och vattenavisande till skillnad från akryl som dra till sig fukt. Är du känslig för ”stickigt” ull är Merinoull något jag kan rekommenderar till dig, detta garn är mjukt och lent.
 
 

Likes

Comments

Min absolut bästa vän undrade om jag inte kunde virka ett par crocodile boots till hennes son (jag är för övrigt fadder åt honom). Givetvis ställer jag upp för nära och kära. Vi satt en kväll och spånade på färgval och....
 
 Två kvällar senare var tofflorna färdiga!
En mycket nöjd kille provar på sina nya tofflor. 
 
Jag bara älskar det här mönstret. Garnet ger jag extra stort plus i kanten för det är skönt att arbeta med och den håller värmen väldigt bra samt att det är slitstarkt!
 
Köpt från: TiinasGarn.se (riktigt bra service och snabb leverans, tog  ca 1 dag från beställnings datumet)
 
Virknål: 4mm
Mönster: Bonita från Ravelry (finns för baby,barn, vuxen). Mönstret är på engelska men finns svensk beskrivning på crocodile stitch att följa. 
 
 
Nu har SaannisDesign kommit över 1000 gillareFacebooksidan! Glöm inte att Gilla du också ifall du inte vill missa något!

Likes

Comments