Header

Ravelry är ett otroligt bra ställe att hitta mönster på, både svenska som på engelska. Men framför allt så blir man otroligt inspirerad varje gång man är inne och får alltid nya ideer på vad man vill göra. Jag älskar som sagt african flower djuren och har nog köpt på mig många mönster. Men så fann jag en söt liten påsk kanin från designern JOs Crocheteria som jag bara inte kunde motstå frestelsen, och köpte mönstret.
 
Eftersom jag älskar att använda Join as you go metoden och få den fina kanten på mina figurer så ville jag även göra samma metod på kaninen. Problemet var att den här typen av ihopsättning med diagram inte riktigt gick ihop hur jag montera ihop mina figurer utan jag tycker det är mer anpassat till att sy ihop eller virka ihop med fm. Men efter en del klurande är jag på god väg att snart fått färdigt kroppen.
 
Min absolut bästa vän tycker att det här ser precis ut som en Lisebergs kanin och jag kan inget annat än att hålla med henne om det!
 
 
 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det märks att sommaren börjar närma sig sitt slut och hösten är snart här. För att inte barnen ska frysa när hösten väl är här satt jag och knåpade ihop dessa snäcktorgvantar över en kväll till oss alla. Jag tänkte faktiskt vara snäll och dela med mig utav mönstret här nedan och det kommer även att komma ut som pdf fil inom kort. Är det något som är oklart eller har ni frågor är det bara att kontakta mig här eller via mejl. 
 
The pattern will come out in English soon!
 
Som vanligt gäller det samma rättigheter även här som på mina övriga mönster nämnligen;
Saannis Design har fulla rättigheter till mönstret. Virka gärna till dig själv eller för att ge bort, dock får du inte sälja vidare mönstret, hävda att mönstret är ditt som du tillverkat utan specifikt tillstånd från mig (om inget annat står angivet i mönstret)! Försäljning är OK så länge det inte är massproduktion och att jag står skrivet som designer med hänvisning till bloggen när alstret säljs. Mina mönster ska stanna här på hemsidan och inte finnas på andras hemsidor/bloggar/facebook grupper - DÄREMOT blir jag tacksam om ni länkar tillbaka hit när ni visar upp alstret! Ha en trevlig virk stund!
 
Barntorgvantar för 4-5år
 
Du behöver:
Garn: Valfritt (Mitt garn Milena har masktätheten; 23m x 17v =10 x 10 cm) 
Garnåtgång: 50g för ett par, 60-70g för två par (Mitt är 50g/ 125m)
Virknål: 4.5mm
 
 
Mönstret är delbart på 6, ifall det är så att ni vill göra i en annan storlek än det jag skriver för.
 
Start: 30 lm och slut samman med 1 sm.
 
V1; 3 lm (räknas som 1 st), * hoppa över (hö) 2m, (2 st + 1 lm + 2 st = snäcka) i nästa m, hö 2m, 1 st i nästa m* Upprepa *-* varvet ut = 5 snäckor. Sm i toppen på lm.
 
Relifstolpe fram, trä nålen genom stolpen från baksidan
(tvärtom med relifstolpe bak)
Hämta garn och
dra igenom stolpen
 
Gör ett omslag om garnet och dra igenom 2m
 
Gör ett omslag igen och
dra igenom 2m
Din relifstolpe framifrån
är nu färdig!
 
 
V2; 3 lm (räknas som 1 st), * hö till nästa snäcka och virka i mitten där lm gjordes, (2 st + 1 lm + 2 st = snäcka), hö till nästa st, 1 relifst fram *, Upprepa *-* varvet ut. Sm i toppen på lm.
 
V3-7; Upprepa varv 2 och tänk på att relifst fram görs på varje relifst.
 
V8; Sm till nästa lm i mitten av snäckan, 3 lm, 1st + 1 lm + 2 st i samma lm * 1 relifst fram i nästa relifst, (2 st + 1 lm + 2 st) i nästa snäcka.* Upprepa varvet ut men slut ej samman med sm. Virka 1 relifst fram om 3 lm, därefter görs 3 lm och vänd arbetet.
 
V9; * 2 st + 1 lm + 2 st i snäckan, 1 relifst bak i nästa relifst* Upprepa varvet ut. Avsluta med sm i toppen på lm. Vänd
 
V10-12; Upprepa som på varv 2.
Klipp av garnet och fäst trådarna. Gör sedan ytterligare en torgvante till.
Torgvantar för vuxna.
 
Du behöver:
Garn: Valfritt (Jag har använt Nettos tjocka ullgarn har masktätheten; 18m x 36v =10 x 10 cm).
Garnåtgång: 50g för ett par, 60-70g för två par (Mitt är 50g/ 80m)
Virknål: 4.5mm
Passar till; 17-18cm om handleden
 
 
Mönstret är delbart på 6, ifall det är så att ni vill göra i en annan storlek än det jag skriver för.
Eftersom garnet jag har använt är rätt så tjockt så blir mönstret ungefär desamma som barn.
 
Start: 30 lm och slut samman med 1 sm.
V1; 3 lm (räknas som 1 st), * hoppa över (hö) 2m, (2 st + 1 lm + 2 st = snäcka) i nästa m, hö 2m, 1 st i nästa m* Upprepa *-* varvet ut = 5 snäckor. Sm i toppen på lm.
 
V2; 3 lm (räknas som 1 st), * hö till nästa snäcka och virka i mitten där lm gjordes, (2 st + 1 lm + 2 st = snäcka), hö till nästa st, 1 relifst fram *, Upprepa *-* varvet ut. Sm i toppen på lm.
 
V3-9; Upprepa varv 2 och tänk på att relifst fram görs på varje relifst.
 
V10; Sm till nästa lm i mitten av snäckan, 3 lm, 1st + 1 lm + 2 st i samma lm * 1 relifst fram i nästa relifst, (2 st + 1 lm + 2 st) i nästa snäcka.* Upprepa varvet ut men slut ej samman med sm. Virka 1 relifst fram om 3 lm, därefter görs 3 lm och vänd arbetet.
 
V11; * 2 st + 1 lm + 2 st i snäckan, 1 relifst bak i nästa relifst* Upprepa varvet ut. Avsluta med sm i toppen på lm. Vänd
 
V12-14; Upprepa som på varv 2.
Klipp av garnet och fäst trådarna. Gör sedan ytterligare en torgvante till.

Likes

Comments

Satt och sökte lite på nätet efter lite inspiration till hemmet och trillade över en helt fantastisk ide som jag bara måste göra själv och har därför valt att dela med mig till er!
 
Vad behöver du ha hemma?
 • Garn i valfria färger
 • Ballonger (vita eller lätt genomskinliga)
 • Vitt lim som är anpassat för handarbete eller trälim
 
Detta kommer bli väldigt kladdigt =)
 1. Blanda limmet med vatten men se till att det inte blir för "vattnigt"
 2. Blås sedan försiktigt upp en ballong som är ungefär 10cm i omkrets.

 3. Dra ut ett bra bit med garn och linda det runt handen (ungefär som när du nystar för hand) och lägg det sedan ner i limmet. Se till att allting blir ordentligt blött och kramar sedan ur.

 4. Börjar sedan linda det blöta garnet runt ballong hur du vill.
 5. När du sedan har täckt ballong med så mycket garn du vill ha, klipp av garnet och fäst tråden.
 6. Rulla sedan ballongen med allt garn i limmet en gång till och pressa försiktigt ut det överblivna.

 7. När det är färdigt låt bollen torka över natten med ballongen inuti. VIKTIGT. Se till att allting är torrt innan nästa steg.

   
 8. Nästa morgon ska garnet vara hårt och torrt. Är det fortfarande fuktigt låt det ligga ytterligare en dag till. OM det är torrt kan du bara spräcka ballongen och ta ut. Nu har du en färgglad och dekorativ garn boll =)
Ha så skoj med era garnbollar!!
 
 

Likes

Comments

 
Häromdagen gjorde jag klart en snäckskalssjal som ska ges bort som födelsedagspresent till barnens gamla mormor som fyller år på tisdag.
 
Det är väldigt många som förfrågningar som jag har sett på facebookgrupper att deras snäckskalssjal bubblar sig. Bubblar sig sjalen jätte mycket eller att kanten blir lite mer V format än rak är det bättre att du ökar i storlek på virknålen. I vissa fall kan man annars ersätta stolpen i slutet av varvet till dubbelstolpe. Det är bara att känna sig fram.
 
Här nedan för har jag gjort en visning med både bild och video hur det ser ut för min sjal FÖRE blockning och EFTER blockning. Kan vara lite kul att se vilken skillnad det fakiskt blir. För er som inte vet vad blockning är för något kan ni alltid läsa mitt inlägg här; http://saannisdesign.se/2012/july/blocka-ditt-arbete.html
 
 
(Efter blockning)
 
 

Likes

Comments