Header

Paypal en snabb guide på hur det fungerar som betalningsalternativ.
 
Det finns oändligt mycket att hitta på utländska sidor som är virkrelaterat exempelvis köpmönster via Ravelry. Gemensamt har de att man kan använda sig utav Paypal betalning. Många är väldigt osäkra på att använda paypal som betalningsmetod eftersom det verkar vara krångligt. Så jag tänkte ge er lite snabb information om hur Paypal fungerar.
 

För dig som vill skapa ett Paypal konto;

Man kan nästan se Paypal som en internetbank. För att kunna betala med Paypal behöver du ett VISA, Mastercard eller American Express kort. När du går till betalning där du tänker handlar så loggar du in med ditt befintliga Paypal användare eller så skapar du en ny användare. När du skapar en användare fyller du i namn, adress och ditt kontonummer och en email som förknippas med ditt konto.

 

När pengarna dras från ditt konto så dras det INTE i den valda utländska valutan utan den omvandlar den valutan till svenska kronor. Så du behöver inte känna att det är svårt eller konstigt med valutan.

 

Om du vill handla någon mer gång så loggar du bara in med din användare i kassan och du slipper fylla i kontonummer mm. Utan då är du inloggad med dina uppgifter och kan utföra betalningen på ett smidigt och snabbt sätt.

 

Köpa mönster via Ravelry med ditt Paypalkonto

Bestäm vilket mönster du vill köpa (Jag har valt Happypotamus från Heidi Bears). När du ska köpa mönster från Ravelry så finns det en ruta uppe till höger (se bilden) där du klickar på Buy it now. Under About the Patterns kan man ibland se om mönstret finns tillgängligt på andra språk. Finns ditt på svenska så klickar du givetvis på det..

Här kan du nu se en ruta som kommer upp med pris på mönstret, olika betalningsalternativ och kupongkod om man har fått något sådan så skriver man in det.

 

Det står även en liten informationstext nederst på rutan; Efter ditt köp kommer mönstret att lägga sig i Ravelry biblioteket. Du kommer också att få en bekräftelse på e-post som innehåller en nedladdningslänk.

 

Du ska klickar på "Pay with Paypal" knappen.

Sen är det bara att logga in med ditt Paypal konto och  kontrollerar att uppgifterna stämmer innan du klickar på Pay Now.NU har du köpt ett mönster, då är det bara att ladda ner! Klicka då på knappen Download your patterns now.

 

Du kommer sedan åter tillbaka till Ravelry och då kan du välja vilken fil du vill ladda ner om det finns fler (exempelvis om mönstret finns både på svenska och engelska).

Du har även fått en orderbekräftelse till din mejl som du uppgav när du gjorde ditt Paypal konto. Där kan du även ladda ner mönstret. Du kan sen logga in på http://paypal.com och se din transaktion där. När den gjordes och hur stort beloppet var, allting sparas. När du går in på Paypal kan du även ändra språket till svenska högst upp i det högra hörnet.

 

Lycka till med dina mönsterköp!

 

Betala med ditt bankkort  utan Paypal konto!

Du gör på samma sätt som stegen ovanför men när du kommer till att betala med Paypal konto klickar du istället på "Dont have a Paypal account?" Det ska nu se ut som bilden ovan! Du fyller sedan i formuläret med kortuppgifter, land, namn och adress, slutför med att klicka på "Review and Continue"

 

Kontrollerar sedan att alla dina uppgifter stämmer och klicka på Pay Now. NU har du köpt ett mönster, då är det bara att ladda ner! Klicka då på knappen Download your patterns now.

 

Du kommer sedan åter tillbaka till Ravelry och då kan du välja vilken fil du vill ladda ner om det finns fler (exempelvis om mönstret finns både på svenska och engelska).

Du har även fått en orderbekräftelse till din mejl som du uppgav när du gjorde ditt Paypal konto. Där kan du även ladda ner mönstret. Du kan sen logga in på http://paypal.com och se din transaktion där. När den gjordes och hur stort beloppet var, allting sparas. När du går in på Paypal kan du även ändra språket till svenska högst upp i det högra hörnet.

 

Lycka till med dina mönsterköp!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Just nu håller jag på med att virka både en döskallesjal och Hippo som jag varierar med. Eftersom sjalen är svart blir det endast dagsvirkning medan Hippo blir min kvällsvirkning. Här nedan kan ni se hur långt jag har kommit :)
 

Likes

Comments

Nu är sonens The Happy Hippo färdig. Den var så himla rolig att virka och lättförståeligt mönster på 35sidor med både text och pedagogiska bilder att följa. En detalj jag tyckte var lite svår att tyda var hur man skulle göra ögonhålen och fästa dit ögat snyggt. Mönstret finns att köpa på Ravelry för; 6,50 USD motsvara ca 45kr.

Material; Jag har använt garnet Tilda med virknål 2.5mm.
Det gick åt ca; 60g av grönt & blått, 1½ nystan beige. Är något osäker. Bara kroppen vägde i alla fall 130g utan fyllning..

Storlek; Den är närmare 47cm lång från rumpa till nos och 21cm hög.
 
Sonen blev jätte glad =)
 
~.~.~.~.~.~.~.~
 
 BESTÄLLA?
Du väljer själv vilka färger du vill ha på just din Hippo. 
Storlek:
PRIS: 550kr
 
Mejla mig din beställning på saannisdesign@live.se.
Har du frågor eller andra funderingar kan du även använda dig av mejladressen ovan.
Jag kollar mitt konto dagligen. Vänligen läs mina köpvillkor innan du lägger en beställning.
 
För att se mer vad jag har gjort?Kolla under kategori!
 
Ditt godkännande
Genom att göra en beställning godkänner du och medger att du är införstådd i mina köpvillkor.
Porto tillkommer... 

Likes

Comments

Äntligen mer än 65% klart på Hippo, nu är kroppen färdig och fylld. Dock har jag upptäckt att garnmängden jag hade räknat på kommer inte att hålla. Hittade lite beige och grönt hemma så hoppas bara att det kan räcka. Med flickornas Hippo har jag fått tänka om och köpa in 2st beige färger till och använda en tredje färg för att förhoppningsvis få det att hålla. Men jösses vad figuren slukar fyllning:O

Likes

Comments

 
 
 
Jag köpte detta underbara mönster för ungefär en vecka sedan. Mitt garn kom nu i veckan och ja ni kan gissa vad jag har påbörjat? :) Tanken är att göra 3st Hippo till mina barn. Först ut är till sonen och jag är redan fast! Mönstret är på engelska och är väldigt pedagogiskt att följa. Bra illustrationer på hur man gör olika rutor ihop med det skrivna mönstret, väldigt tydlig och bra monteringsangivelser. Mönstret är på 35 sidor långt inte så stort som Lollo bear.
 
 
Jag använder mig utav Tilda fr Svarta Fåret och virknål 2.5mm.
 
Här kan ni följa mitt projekt till en färdig Hippo!
 
 
 
 

Likes

Comments