Header

Nu äntligen blev vårmössorna klara :) Flickorna provtestade dom genast igår och var super nöjda!.
 
Material;
Garn - Himalaya Mercan Rosa fg 21 och Lila fg25.
Köpt från A-garnet som ger bra service och snabb leverans!
 
Virknål - 3.5mm
Mönster; Little Sister fr Ravelry. Blomman är efter eget mönster!
 
Hjälp med engelska termer? Kolla mitt hjälpdokument HÄR

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Magisk ring är perfekt att börja med när du exempelvis gör amigurumi figurer, mössor etc. Här nedan har jag en bild som visar hur man gör en magisk ring och under den finns två video som visar hur du gör både med tal och utan - det är på svenska!

 

Skillnaden med att göra en magisk ring är att hålet i starten blir nästintill osynlig och resultatet blir snyggare :) Här är ett exempel;

Bild lånad från Planet June.

Bilden till vänster visar när du virkar 2lm och i 2a lm från nålen gör fm. Bilden till höger är magisk ring.

 

Såhär gör man;

 

Här har ni video;

Med tal!
 
Mer detaljerad video Dock utan tal!

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att vilja utöka min virkskola ännu mer än vad den är idag, att den ska kunna bli ett bibliotek som ni kan använda er utav med videos framförallt för att kunna få hjälp med mönstret du just virkar.
 
Nu vill jag gärna ha er syn på saken och få in lite tips på vad ni vill se på bloggen. Kommenterar i inlägget här under! Hjälp mig att sprida bland era virkvänner så vi kan få ett riktigt bibiliotek med virktekniker att kunna virka och få hjälp med :)
 
Förslag som har kommit in;
 • Våffelvirkning
 • Butterfly stitch
 • Stolpe i vändning istället för 3 luftmaskor
 • Dubbelvirkning
 • Kräftmaskor
 • Kärleksknutor
 • Snäckskal
 • Flätvirka
 
 
 

Likes

Comments

Jag kom för ett tag sedan över ett youtube klipp som visar hur du skarvar ihop två garntrådar på ett väldigt snyggt och effektfullt sätt med en osynlig knut som gör att du slipper fästa trådarna i efterhand. Detta kan du även använda vid färgbyten i ett projekt. Hur praktisk är inte det?
 
Eftersom jag var lite tveksam till om det verkligen skulle hålla bra med knuten och klippa bort trådändarna passade jag på att prova denna metod på ett projek jag hade liggandes. Och med resultatet i handen kan jag bara säga att detta kommer jag definitivt att fortsätta använda mig utav även på överkastprojektet (som jag tappar lusten att fästa alla trådar på). 
 
Här har ni videon att kunna kolla på =)
 
 
En liten förklaring på svenska.
 1. Ta garnänden från det garnet du har i arbetet och från det nya garnet.


 2. Lägg det garnet du har i arbetet med ändan till dig (neråt) på vänster sida, medan det nya garnet lägger du ändan ifrån dig (uppåt) till höger.


 3. Med det nya garnet går du under det gamla till att börja med, sedan över "som att du formar en ring", och igenom det nya garnet. Dra åt tråden hårt så det bildas en knut.


 4. Med garnet du har i arbetet, trä ändan under det nya garnet, sedan över, och igen samma färg som du har i arbetet. Dra åt tråden hårt så det bildas en knut.


 5. Slutligen drar du i båda garnändarna så det sträcker sig, och det för knutarna till sammans. Klipp av tråden och dra hårt för att se att din knut håller INNAN du använder det i ditt arbete. Knuten ska inte gå upp och du ska kunna dra väldigt hårt! Och om den gör det så får du börja om på nytt.
 
 
 
 

Likes

Comments

I samband med att vi tänker renovera om barnens rum (sätta väv och måla väggar och tak), tänkte jag att det hade varit roligt att få inreda deras rum nu på riktigt.Överkast ska dom få till sina nya sängar, önskar bara att jag hade lite mer tid/vara snabbare att få flera rutor gjorda och kunna sammanställa det färdigt!
 
 
Satt häromdagen och kollade på nätet och fann en helt underbar matta (inget mönster) gjort av Zpagetti garn. Jag blev helt förälskad och kände direkt att det här måste jag bara göra åt barnen att ha på deras rum. Istället för Zpagetti garn har jag lyckats hitta lite gamla påslakan,. lakan och kommer även att få lite av vänner och bekanta att kunna använda mig utav. Utifrån bilden tänker jag att prova på och virka detta på frihand!
 
Bild från DIY!
Lite korgar och förvaringsmöjlighet vill jag också ha inne på deras rum att lägga deras leksaker i.
 
Bild från DIY!
Idag sprang jag på sittpuffar och tänkte att detta vore också fantastiskt att ha :)
 
Vad tror ni om detta? Skulle det kunna bli bra i deras rum?
 
 
 

Likes

Comments

Lite virkat till påsk har det också hunnits med, 4st påskägg och en påskkanin! Påskkaninen har flyttat till ett nytt hem efter ett påskbyte som vi har haft på Online Virkcafe. 2st av påskäggen har mamma och syster fått utav mig.
 
Påskägg;
Virkar i Tilda garn med virknål 2.0mm
Mönster; http://steenistugan.blogspot.se/2013/02/virkade-paskagg.html
 
 
Påskkanin;
Testvirka åt Sofia.
Virkar i Tilda garn med virknål 3.0mm

Mer om Sofies och hennes underbara alster hittar ni här;
http://www.etsy.com/shop/sofiasobeide
 
 
 

Likes

Comments

 
Två elefanter balanserade på en liten spindeltråd...En beställning som blev klar den 19mars och har kommit hem till sina nya ägare!

Likes

Comments

Jag håller på med ett stort projekt nämnligen överkast åt två av mina barn (sonen ska få när han blir lika stor) som fick nya sängar när de fyllde år. Tanken slår mig många gånger om jag är galen som tänker genomföra detta med rutor som jag hatar att fästa. Men när jag väl fann detta vackra mönster så kunde jag inte motstå längre. Än så länge har jag bara hunnit med att virka tre rutor då det har varit en del testvirkningar och andra måsten som har varit tvungen att gå före.
 
Ravelry har jag även startat upp detta projekt som ni gärna får besöka och heja på mig att få klart, liksom på min facebook sida SaannisDesign.
 

Likes

Comments