Header

 
Har massor av idéer och projekt att vilja göra men jag har bestämt mig för att försöka slutföra en del ufo (ofärdiga projekt), just nu är det en ananassjal som jag håller på att virkar och har ca; 60-70cm kvar (innan 9 ananaser i rad).

Har även;
Pyttipannasjal
Skrynkelsockar
Filtar 2st
En drake
Väska

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har fått äran av Johanna att få testvirka Buddha mönstret. Det har varit hur roligt som helst att virka, han ska dock inte bo kvar hos mig länge till utan flytta hem till min faster ?

Mönstret finns på Johannas blogg; http://johanna.hantverkskollektivet.se/?p=1033
 

Likes

Comments

En snuttefilt på beställning i färgerna beige, plommonlila och mellanbrun, färdig och levererad till mottagaren.
 
Jag är i alla fall jätte nöjd =)
 
Mönster finns att köpa hos mig. Kolla i menyn ovan under "Virkmönster" sen "Köp Mönster".
 

Likes

Comments

Oj oj oj vad brevbäraren har mycket paket att leverera till mig :) Är otroligt tacksam för allt jag har fått/får. Ska bara komma på projekt att göra av allt garn också, men jag har en ide som jag nog ska förverkliga! Men ni som har skickat och busar med mig får inget veta än förens det är färdigvirkat ;)
 

Likes

Comments

Har länge och väl letat efter inspiration att göra nya mössor åt flickorna (ålder 1-2år). Förra året fick dom Mimmi Pigg mössor som ni kanske minns? Om inte så hittar ni dem HÄR
 
Jag har varit sugen på att lära mig att virka flätor men fick inte riktigt till den. Snubblande i början på förra veckan över en spiralvirkad mössa som jag blev förälskad i. Nu när jag ändå har legat sjuk (är fortfarande inte kry) har jag virkat på mössorna och igår blev den sista färdig. Äldsta dotterns mössa har jag fått justerar lite så det passar hennes huvud. Nu ska jag bara hitta inspiration att virka en mössa åt min son.
 

Mönsterskaparens egna ord ang mönstret;
Tänk på att upphovsrätten till mönstret tillhör designern! Hon skriver på sin blogg att det är ok att sprida vidare hennes mönster så länge det finns skrivet att det är hon som designat samt en länk till hemsida. Vill du sälja det du virkat så går det också bra MEN då måste det stå tydligt att mönstret är gratis OCH finnas med en länk till mönstret! 
 
Garn; Valfritt
Virknål 5mm och 4mm
Rosett - Frihandsvirkat

För att få mössorna större kan man använda dubbelt garn. Jag har mixtrat lite med mönstret för att få den lila mössan att passa äldsta dottern.

Med virknål 5mm -
Start; 15st i en magisk ring, avsluta med 1sm i första st.
V2; 15 relst fram om varje st på föreg varv. avsluta med 1sm i första st.


V3; 1 relst fram på relst från föreg varv. 1st i första mellanrummet i relifstolparna

Upprepa så du har 15relifstolpar framtill och 15st efter varvets slut.avsluta med 1sm i första st.
V4; Upprepa varv 3


V5; 1 relst fram på relst från föreg varv. 2st i första st från föregående varv, hoppa till nästa relst. Upprepa på samma sätt varvet ut. avsluta med 1sm i första st.
V6; Upprepa varv 5


V7; 1 relst fram på relst från föreg varv. 3st i första st från föregående varv hoppa till nästa relst. Upprepa på samma sätt varvet ut.avsluta med 1sm i första st.


V8-9; Upprepa varv 7 (här virkade jag bara till varv 8 på den lila mössan och på varv 9 ökade jag på samma sätt som varv 10)


V10; 1 relst fram på relst från föreg varv. 4st i första st från föregående varv hoppa till nästa relst. Upprepa på samma sätt varvet ut.avsluta med 1sm i första st.


V11-16; Upprepa varv 7 - Lila mössa gjorde jag bara upprepning för varv 11, på varv 12 ökade jag på nytt så det blev 5st istället för 4a och upprepade varv 12 till önskad längd innan resår.
- Gula mössa fortsatte jag några varv till att upprepa tills längden kändes lagom och för att sedan virka resår

Byt till virknål 4mm -
V17; 1fm i varje m varvet ut (75) avsluta med 1sm i första fm.
V18; 1st i varje m varvet ut (75) avsluta med 1sm i första st.
V19; 1 relst fram i, 1 relst bak i nästa st. Upprepa varvet ut avsluta med 1sm i första st. (75)
V20- 21; Upprepa varv 19 (relst fram på relst fram, och relst bak på relst bak) (75)


Här kan du öka tills du känner att mössan är helt lagom. Fäst tråden och klipp! Nu är mössan färdig!

Likes

Comments

Relifstolpar förekommer ibland i vissa engelska mönster, men hur virkar man dom? Nedan har jag hittat en bra video  (dock på engelska) som visar hur man virkar Front Post Double Crochet förkortas fpdc (relifstolpe framtill) och Back Post Double Crochet förkortas bpdc (relifstolpe baktill) i slowmotion. 
 
Se och lär :)
 
 

Likes

Comments

Dessa sakerna har stått länge på min att göra lista. Har på sista tiden blivit väldigt intresserad av att lära mig att virka kläder åt mig.
 

Likes

Comments

Fick 4st underbara paket denna veckan som jag blev jätte glad över. Tack så väldigt mycket tjejer. Har redan fått ett mönster på förslag att göra ryggsäckar (se bilden nedan som går att klicka till vart mönstret är ifrån). Ska givetvis göra dessa till flickorna och kanske något till sonen?
 
Klicka på bilden för att se mer information om mönstret!

Likes

Comments