Header

Förra fredagen dök det upp två paket från vänner som jag träffat över Online Virkcafe. I paketen låg det lite smått och gott samt en hälsning med tack för alla engagemang och hjälp jag har gett dem. Jag blev så rörd för dessa två paket och hade ingen aning om vad veckan som kom skulle ge mig. Sen i måndags och fram till idag har det bara trillat ner paket i brevlådan och det har varit en väldigt överraskande gest av folk man bara känner över internet.
 
Jag är så otroligt tacksam för allt jag har fått och all den omtanke som har lagts ner. Ni anar inte hur glad jag är över att ha fått träffat er. Skulle vilja säga att jag är så mållös för alla paket. Ni anar inte hur guldvärda ni är ?
 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

 Hjälp med engelska termer? Kolla mitt hjälpdokument HÄR
 Min svenska översättning som har funnits innan är på väg upp igen, fast som pdf fil. Håll utkik!
 
Min variant av hårbandet se nedan!
 

Ros;

Virka 46lm
R1; Vänd genom att virka 1fm i den 2:a lm ifrån virknålen och fortsätt sedan i 44lm = (45).
 
R2; Vänd 1 lm, 1fm i första m. *sk nästa fm, (1st, 1lm, 1st, 1lm, 1st, 1lm, 1st i samma maska), sk nästa m, 1fm i nästa * upprepa *-* 11gånger till. Fäst tråden men lämna en bit tråd.
 
Trä den långa garnändan (som du sparade i början) på en nål. Rulla ihop rosen och sy små stygn i botten på rosen under tiden som du rullar ihop den. De stora bladen ska komma ytterst så börja med att rulla från det minsta bladet. Finast blir om man inte gör rosen allt för hög så försök att hålla den lite platt i botten.

Tänk på att mitt mönster av Rosen ENDAST är för Privat bruk, EJ för Kommerisellt syfte!

Likes

Comments

Vem är Saannis? Jag är en 25årig kreativ människa som är bosatt i Skåne tillsammans med min make och våra tre barn (födda mellan 2010-2012).  
 
Min absoluta passion här i livet förutom familjelivet, design, webb och fotografera är att få handarbeta både virkning som stickning.
 
Jag började att bli intresserad hösten 2009 där jag fann små figurer kallad för amigurumi. Dessa figurer var så otroligt söta och jag föll pladask för dem. I samband med detta väntade jag även vårt första barn och känslan av att få skapa något till liten i magen var stor.
 
Mias bok om amigurumis, mönster, garn och virknål köptes in och det tog inte en lång stund förrens min lilla sköldpadda blev klar och jag var så stolt över den (än idag finns den med mig hos barnen). Min mamma blev oerhört imponerad att jag hade lyckats virka något eftersom jag i vanliga fall alltid har ogillat syslöjd i skolan ;)
 
Snabbt blev virkningen ett faktum av beroende och figurer började produceras i en väldans fart. När min äldsta dotter kom till världen år 2010 var det extra roligt att virka och sticka saker till henne och jag tror att det är den här glädjen som gör att det är så farsligt roligt att skapa åt alla tre barnen. Deras glädje när jag ger dem något som jag har gjort rör om mitt hjärta och jag blir så rörd.
 
" Idag har mina kreativa fingrar utvecklats och
virkar allt möjligt som är roligt och inspirerande! "
 
Jag är admin för Online Virkcafe på facebook sedan ett par år tillbaka och det är en uppgift jag älskar att få ha.
 
Så långt jag kan minnas har jag alltid varit en person som är rak, ärlig, aktiv, omtänksam, tacksam och hjälpsam. Dom egenskaperna och upplevelserna i livet har gjort mig till en starkare kvinna idag. Att finnas för mina medmänniskor i vått och torrt är något mina vänner/familj alltid kan lita på att jag är där hos dem.
 
Jag började designa bloggar år 2008 och har sedan dess gjort över 100st designer. Mina kunskaper sträcker sig från år 2004 och framåt. Mina övriga fritidsintresse är att umgås med familj/vänner, är ett stort fotbollsfantast, tränar yoga (har tränat volleyboll och fotboll), älskar att fotografera och designa bloggar. Har en dröm om att återta ledarroll inom fotbollen när mina flickor är tillräckligt stora och intresserade av fotboll. Enda allergin jag har är att jag avskyr energitjuvar, oärliga, lögnaktiva människor som väljer att göra livet surt för andra istället för att ta tag i sitt eget liv.

Här visar jag upp alster inom virkning, stickning. För mer info går att läsa på bloggen antingen i menyn upp eller under kategorier.

För frågor, funderingar kontakta mig HÄR.


Likes

Comments

Har gjort klart två par torgvantar åt mig själv, dessa är gjorda i bomullsgarn.
De blåa är virkade med virknål 4.mm och de rosa 3mm.
 
 

Förkortningar;
lm – luftmaskor
lmb – luftmaskbåge
st - stolpe
hst – halvstolpe
sm - smygmaska
fm – fastmaska
*-* upprepa det som står inom *-* varvet ut.

Storlek: vuxen kvinna One size

Material: 1 nystan Tropical Lane "Cin Cin" (75% Merinos, 5% Cotton, 20% Dralon) (50g/125m) (any worsted weight yarn)
4.00mm virknål
Garn; Bomull eller vilket du än väljer som ger.
3st, 2lm" x2 * 5 rader = 5 * 5,5cm

Början;
Lägg upp 35 lm och slut dem till en ring med 1sm, se till så att du INTE vrider arbetet.
Varv1; Virka 3lm, 1st i nästa 2lm, hoppa över 2lm, * 3st i nästa 3lm, 1lm och hoppa över 2lm * upprepa *-* varvet ut. Avsluta varvet med 1lm i 3:e lm från början.

Varv2; Virka 4lm (räknas som 1st + 1lm), * 3st i nästa lmb, 1lm *, upprepa varvet *-* ut till sista lmb. Gör 2st i lmb och 1sm i 3:e lm från början.
Varv3; Virka 3lm, 2st i samma lmb, 1lm, * 3st i nästa lmb, 1lm * upprepa varvet *-* ut. Avsluta med 1lm i 3:e lm i från början
Varv4; Upprepa varv 2
Varv5; Upprepa varv 3
Härifrån till tumhålet virkas det såhär;
Öka 1lm vid varje lm i varv 2. Fortsätt sedan att virka varv1 och varv2, avsluta med varv3.

Tumhål;
Varv1; Virka 1sm i nästa 2st och första lm från lmb i föregående varv.
3lm, 2st i samma lmb, * 2lm, 3st i nästa lmb * upprepa varvet *-* ut med den sista lmb från föregående varv. 1st i lmb och 3lm, sedan vänder vi arbetet.
Varv2; 2st i lmb, 2lm, * 3st i nästa lmb, 2lm *. Upprepa varvet *-* ut. Avsluta med 2lm och 1st i 3:e lm i början av föregåendes varv.

Avsluta tumhålet;
Virka 5lm och 1sm i 3:e lm i början av föregående varv. Vänd!

Toppvarv;
Virka 3lm, 2st i lmb, 2lm och hoppa över 1lm, 3st i nästa lmb. * 2lm, 3st i nästa lmb * Upprepa varvet *-* ut och avsluta med 2lm och 1sm i början på 3:e lm.

Kantning
1lm, * virka sedan 5st i andra st av nästa stpgr, 1fm i nästa lmb * upprepa varvet *-* ut och avsluta med 1sm. Avsluta och fäst alla trådar, kanske dekorera dian torgvantar och glöm inte att göra en till!

Likes

Comments

 
Igår blev jag färdig med den här skönheten som jag har fått på beställning samt att det var mitt OS projekt. Det är samma modell som den jag gjorde till mig själv. Ni hittar min HÄR. Denna gång valde jag istället för ekologiskt bomull använda mig utav vanligt bomull i garnet Emma (från falk garn) och virknål 3mm. Tycker linnet blir sådär romantiskt i vitt med rosa band, lite schabby chic stil över det hela :)

Likes

Comments

 
 
Tänk på att LÄSA mina rättigheter kring mönstret!
 
Mönstret är översatt. De virkade anvisningarna för detta cirkel mönster, trycktes ursprungligen år 1893 i en publikation som heter Fancy Work Manual.
 
 
Om ni vill ha en kort svenskbeskrivning finner ni det här.
Finns dessutom vackra bilder på denna blomstercirkel;
 

Material: Välj garn och virknål efter eget tycke.

--------------------------------------------------------------------------------

START: Virkar 6lm och slut dem till en ring med 1sm, alternativ magisk ring(<-- klicka på länken för att lära dig)
Varv 1; 3lm, 19st i ringen. Avsluta varvet med 1sm i toppen på 3lm = 20st.


Varv 2: 3lm, 1st i nästa st.* 2lm, 1st i nästa 2st * Upprepa det som står inom *-* varvet ut.
Nu ska det se ut som på bilden ovan

Varv3; 1sm i nästa st, 1sm i luftmaskbågen (se miniatyrbild 1). 3lm (räknas som första st), (1st,2lm, 2st) i samma luftmaskbåge (se miniatyrbild 2) * Hoppa över 2st, (2st, 2lm, 2st) i nästa luftmaskbåge * (se miniatyrbild 3) upprepa det som står inom *-* varvet ut. Avsluta med 1sm i toppen på 3lm.

Varv 4; 1sm i nästa st, 1sm i luftmaskbågen. 3lm (räknas som första st),6st och 1sm i samma luftmaskbåge (se miniatyrbild 1). * 7st, 1fm i nästa luftmaskbåge * upprepa det som står inom *-* varvet ut. (se miniatyrbilderna 2-5). Avsluta med 1sm i toppen på 3lm. Klipp av tråden och fäst!

Likes

Comments

 
Min OS virkning har inte alls gått som jag önskat. Starten gick åt skogen och när jag väl skulle nästan påbörja överdelen upptäcker jag att linnet är för kort på bredden. Nu får jag sitta och göra en lösning som borde funka bra. Men jag är osäker på att hinna få klart tills OS slut.
 
Något roligt som har hänt är att jag har fått lite andra beställningar, bland annat på dörrkrans och mobilfodral (fodralet är klart men väntar på att mottagaren har fått den innan jag lägger upp bild).  Roligaste av allt är jag har påbörjat ett hemligt virkprojekt. Får tyvärr inte berätta vad det handlar om eller visa bilder förens jag har fått tillåtelse av personen jag virkar åt. :)
 
Ni har väl inte glömt att följa Saannis Design på facebook? Klicka HÄR för att komma dit och gilla! Eller gilla ute i högra sidokolumnen.
 
Bjuder på en bild av körsbärsblommor som pryder mobilfodralet jag virkade.
 

Likes

Comments

Fick för mig att virka något att kunna ha till väskan som prydnad. Nalle Puh har alltid varit min favorit så jag kunde inte motstå från att virka honom :) Till en början var jag inte alls nöjd med hur han blev men efter att broderat nos och mun blev han riktigt söt. På Online Virkcafe fick Nalle Puh oerhört vackra kommentarer, helt underbart att få höra <3
 
 
Han är virkad i Svarta Fåret - Tilda med virknål 3mm.
Mönstret kommer ifrån; http://crochetamigurumi.blogg.se/

Likes

Comments

Har funderat en hel del på vad jag vill få ut av handarbete. Den största anledningen är att det är en väldigt bra avkoppling rent kroppsligt och något jag behöver för att orka med dagarna. Men jag är en väldigt utvecklande person och villl gärna sluka så mycket kunskaper/lärande inom det jag älskar att göra. Med tiden hoppas jag kunna beta av min lilla lista på saker jag vill lära mig och prova på.Viktigaste är att ha skoj under resans gång!
 
 1.  Koftor, Bolero, Tröjor, Klänningar, Shorts till mig.
 2. Virka flätor
 3. Olika sjalar
 4. Dukar
 
 
 
 1. Strumpor - Hälteknik
 2. Strumpor på rundstickor
 3. Mönstrade Strumpor - Speciellt denna med rätt färgkombintion
 4. Magic loop
 5. Pippi kläder
 6. Koftor, Bolero, Tröjor, Klänningar till mig.
 7. Kläder åt barnen
 8. Flätstickning
 9. Mössa
 10. Olika sjalar

Likes

Comments