Header

Frihandsvirkade nya mössor till flickorna förra veckan och de blev riktigt tjusiga i dem, en aningen stort kanske men vintern är inte över än.

Jag har använt mig utav garnet Järbo Molly och virknål 5.5mm.

Evelinas är den rosa och Elisabeths den lila.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter att ha gjort Måds fina juldesign ville hon nu ha en liten mer vårig design.
Såhär blev resultatet och jag är riktigt nöjd:


Klicka på bilden så kommer ni till hennes blogg!

Likes

Comments

Igår fick jag lite nya ledtrådar på vem min hemlige vän kan vara.

Hm du bor i stockholm? Och gillar att virka/sticka kläder och hade sett mitt inlägg på online virkcafe om hexgon kofta....

Nja jag har mina misstankar på vem du kanske är. Men en liten undran, är du som jag och älskar loppis?

Början på hexagon kofta till Elisabeth. Garnet jag använder är det jag köpte från Yarn-paradise.
Tror min hemlisvän snart är mig på spåret efter många om och men :)

Likes

Comments

 

Äntligen har min giraff blivit färdig tack vare fb vänner som hejade på mig att få den färdig. Det tog mig bara sisådär 1½ år att slutföra ;) Men bättre sent än aldrig va? Giraffen började jag att virka när min äldsta dotter Elisabeth kom till världen och jag tyckte amning så länge var skit tråkigt. Jag hittade ett knep som passade att virka och amma samtidigt. Det enda jag inte virkade under amningsperioden var armarna och benen. Jag är väl lite stolt över honom även fast det är lite snett fastsytt och sånt.

 

Han är närmare 50cm lång på höjden.

 

Mönstret är ifrån: http://amigurumiartist.blogspot.com/search/label/Giraffe%20Kimmi%20-%20Pattern

Likes

Comments

Eftersom jag tycker det är så roligt att virka har jag bestämt mig för att ta emot beställningar. Främst inom amigurumi men även torgvantar, mössor, pannband, benvärmare, skrynkelsockar, converse skor, mat och bakelser mm. Det är bara att hålla musen för Webshop i meny ovan.

 

Eller mitt formulär här nedan!

 

Ditt namn *

E-postadress *

Din Blogg/Hemsida

Ämne *

Meddelande *

 


Likes

Comments

När jag firade min födelsedag fick jag ett vitt kakfat som jag hade önskat mig av farmor. Kakfatet vill jag gärna ha framme på köksbordet som dekoration men det ser lite tomt ut på just bakelser. Ett litet projekt blir att virka en del bakelser att ha stående framme.

Blåbärspajen virkade jag färdigt idag och är inspirerat efter andra pajer virkat på frihand.


Cupcaken har jag blivit väldigt inspirerad utav vanliga cupcake bakelser samt även virkade och därefter virkat på frihand.

Likes

Comments

Det har inte blivit så mycket virkande i helgen utan vi har mer eller mindre städat ut nästan all jul. Vår plastgran och adventsstakarna får stå kvar tills tjugonde knut. Men lite bakelser har jag hunnit med, till höger om bilden kan ni se hur kakfatet ser ut som jag fick. En vinterns budbärare har det också blivit :)Jag har även tagit mig i kragen och påbörjat smått med mitt drakprojekt igen (se tidigare inlägg här).Virkningen kommer dock att ligga lite åt sidan de närmaste tiden, har en del skolarbete som skall göras klart för inlämning och få ett slutbetyg innan slutet av januari, kommer även läsa 75% studier denna termin. Lite av sakerna som görs kommer att läggas upp på bloggen, med hänsyn till att ni faktiskt inte ladda ner något från min blogg. Har sett att flertal bilder har blivit stulna härifrån och det är tråkigt när jag tydligt skriver att inget får tas utan tillåtelse. Vänligen respekterar det som sägs här inne så vi slipper tråkigheter.

Likes

Comments

På Online Virkcafé har man hört väldigt mycket om en hemsida som har väldigt fina garner, låga priser, bra kvalité och snabbservice. Jag pratar om YarnParadise som ligger i Turkiet. När jag först hörde talas om detta i augusti trodde jag knappt på det. Hur kan något vara så billigt och ha en sån snabb service? Folk som beställde därifrån verkade riktigt nöjda med produkterna och själv blev man lite sugen på att handla men man var ändå lite skeptisk i och med att det är i utlandet, men även för att det är lite svårt att se om det är något man kan tänkas gilla, och så var det det här med betalningen.

I alla fall så lät jag det hela beror fram till i måndags då jag verkligen kände att nej nu är det dags att beställa. Jag hittade fina härliga garner som jag bara ville klicka hem på allting. Men det föll slutligen på några magic garn där jag beställde 3st  4pack. Av dessa garner tänkte jag göra lite koftor till flickorna :)


Tisdagen klockan 18.07 fick jag mejl av YarnParadise som hade paketerat och skickat iväg min beställning. I mejlet kunde jag även spåra paketet och se färden till Sverige. Onsdag klockan 10.37 ringde det på ytterdörren och mitt paket hade anlänt. Jag blev otroligt lycklig över denna snabba service och när jag öppnade paketet var jag så nöjd över min beställning.


Vårt ljus i hemmet är inte direkt det bästa vid den här tidpunkten på året.

Likes

Comments

På facebook Online Virkcafe anordnar jag virkarnas hemliga byte. För oss som har blogg är det tänkt att vi ska svara på ett antal frågor så att min byteskompis kan hitta på ett spännande paket.

FRÅGOR TILL BYTET:


Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om? Jag älskar helt klart ALL bomull att göra amigurumi figurer i, men jag gillar även Akryl som tex freja, carolina, viktoria, men även Ull som Drops Karisma. Linn hade jag gärna velat prova på.

Vilken eller vilka är dina favoritfärger?
Jag är en allätare på färger men är extra svag för pastellfärger och gulliga färger till barn. Men absolut inte orange och inte så mycket rött.

Vad tycker du mest om att virka?
Allt möjligt, började med amigurumi och så gör jag mycket värmande saker till flickorna. Försöker även utöka att göra till hemmet och kläder.

Har du något drömprojekt att göra som är garnrelaterat?
Jag vill göra ett dockhus till tjejerna men även få färdigt min JJ the Fire dragon.


Vilken sorts virknålar tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? ergonomiska?)
Jag älskar egonomiska virknålar bäst för min armbåge, bland annat Clover touch och Crochet lite.

Har du något hantverk du är sugen på, men ännu inte vågat/hunnit testa?
Jag skulle vilja testa på att nålfiltar, ser riktigt roligt ut faktiskt.

Vad tycker du om att unna dig själv?
Jag tycker om att skämma bort min kropp, det kan vara allting från att köpa en härlig kroppslotion, till smink, hårvård mm.

Vad gillar du helst att dricka? Någon speciell favorit?
Jag är svag för Te (grönt och svart. både löste och i påsar), men även för varm choklad. När det gäller te är jag mycket för frukt och bär och även The Spice Tree kollektionen.

Favoritgodis?
Just nu är de lakrits och dumle

Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom virkning? (Spinna, scrapbooking, stickning osv.) Jag stickar lite emellan åt, inget jag gör särskilt ofta för jag tycker det tar tid att få resultat.

Vilken slags böcker (ej virkning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)
Jag är lite allätare här med. Men jag gillar deckare, kriminalare, romaner, sanna historier

Har du några allergier mot livsmedel?
Fisk och kiwi, men det tror jag inte skickas med i paketet ;)

Likes

Comments

Uppdaterade senast Juni 2014.

 

Beställning

All handarbete görs utav mig och på så sätt tar det lite längre tid för dig att få din beställning (se väntetiden nedan), mitt handarbetet håller högkvalité. Till hänsyn för mina barn som är mellan 2-4år, kan det periodvis finnas tidsbrist. Jag tar då in färre beställningar och meddelar stopp här på bloggen (undantag från köp av mönster som alltid finns tillgängligt)!

 

Märk mejlet med Beställning + Produktnamn och följande ska finnas med.

  • Färg/er?
  • Ev. mått
  • Dekoration?
  • Övrigt? Mer information, lättare blir det för mig att göra din beställning
  • Ditt Namn & adress ev mejladress om jag skickar med Postens skicka lätt

 Mejla mig din beställning på: saannisdesign@live.se

 

Viktig information om upphovsrätten

Dock tar jag inte emot beställningar av amigurumi figurer eller annat som är skyddade av upphovsrätten.

Betalning
Betalning sker alltid när jag väl kontaktar dig att det är din beställning som står på tur. Först då får du betalningsinformation om hur du går tillväga. En handpenning på 50% betalas in till mig på mitt bankkonto alt Swish innan jag påbörjar din beställning. Detta eftersom jag har haft en del oseriösa köpare. När din beställning är helt färdig betalar ni in restrerande 50%. Om du på något sätt inte kan betala inom den avtalade tiden vänligen meddela mig detta så att vi kan komma överens om annat. Behöver du vänta på t.ex. lön eller barnbidrag är det helt okej, bara du talar om det.

Din beställning skickas snarast möjligt efter sista betalningen har noterats hos mig.

 

Fraktkostnad

Alla paket skickas med Posten som "vanligt klass 1 brev" för att hålla ner fraktkostnaderna alternativ Postens Skicka lätt (fr 54kr och uppåt) beroendes på vikten. Skicka lätt är spårbart och ett betydligt billigare alternativ än postens Rekommenderade brev. För en skrymmande försändelse tillkommer 12 kr enligt Postens avgift, ett brev kan väga maximalt 2 kg. Jag väger alltid din beställning här hemma innan jag ger dig den exakta fraktkostnaden som tillkommer på sista slutbetalningen.

För mer information om Skicka lätt hittar du här; http://www.posten.se/sv/Privat/Skicka%20brev%20och%20paket/Framme%20n%C3%A4sta%20dag/Sidor/Brev-skicka-latt.aspx


För mer om Postens porto hittar du här; http://www.posten.se/sv//Kundservice/Porto%20och%20pris/Sidor/Portotabell-for-brev-inrikes.aspx

 

Leveranstid

Vi levererar din order så snabbt som möjlig. Din order levereras inom 1-6 veckor beroendes på hur tidskrävande din beställning är. Det tar normalt en arbetsdag för Posten att leverera. JAG frånskriver och ansvarar inte för förseningar och dylik eller paket som kommer bort p.g.a. postens strul eller att ersätta några paket.  

För dig som beställer mönster så mejlas det ut inom 24timmar som pdf format efter att betalning har noterats (andra format går att få men skriv med det i beställningen). Glöm inte att vid köp av mönster ange vilka/vilket mönster du tänker köpa.

 

 

Försening & ditt godkännande

Vid försening av din beställning kan du alltid kolla om du har fått ett mejl ifrån mig.

Genom att göra en beställning godkänner du och medger att du är införstådd i ovanstående villkor.

Likes

Comments