Header

Här nedan finner ni mönster som jag har gjort eller översatt från ett annat språk helt gratis   Mönstren är skrivna på ett sätt som passar både nybörjare och för den som är van att virka. Jag kontrollerar alltid med orginal designern först om det är okej att publicera en översättning här på bloggen.  Ni får gärna länka till mina mönster från era bloggar men själva mönstren ska stanna på min blogg.

När det gäller försäljning av virkade alster efter mina gratis mönster eller för välgörenhet ber jag er vänligen att kontakta mig för att få tillåtelse. Under varje mönster står vilka rättigheter som gäller!

Kom ihåg: Att allt material är gratis och att det är endast för privatbruk, EJ för kommersiellt syfte.


Mina egna gratismönster, Andras gratismönster & Mönsteröversättningar!

Ni kan på varje bild klicka er vidare till respektive mönster.  
 Snäckskalssjal  
 
Spiralvirkad mössa
 
African Flower -Bild turtorial!  
Spindelsjal
 
 Hårband
 Ljuslyktor  Prinsesstårta  Happy Flower Decoration  
Rutor att virka!  Owl granny square  
 3 i rad spel  Pannband  Stjärnfilt  
Bruno Bear   Gromit   
     
     
 

Julkalenderstips år 2012

   
 Julklappstips#1 Hängande Ängel  Julklappstips#2 Julgranskulor
   
 Julklappstips#3 Ren på glöggflaska  Julklappstips#4 Söta djur i granen
     
 Julklappstips#5 Julstuga  Julklappstips#6 Värmade set
   
 Julklappstips#7 Pepparkakshus  Julklappstips#8 Vantar
   
 Julklappstips#9 Lucia förberedelser  Julklappstips#10 Tova hjärta
   
 Julklappstips#11 Ljuslyktor  Julklappstips#12 Tomteflicka & Julbock
   
 Julklappstips#13 Luciatåg  Julklappstips#14 Burklock m. snöflinga
   
 Julklappstips#15 Hyacint
 Julklappstips#16 Grytlapp
   
 Julklappstips#17 Tubhalsduk  Julklappstips#18 Docka + kläder
   
 Julklappstips#19 Herr mössa  Julklappstips#20 Pimpa paket
   
 Julklappstips#21 Öronhänge snöflinga  Julklappstips#22 Snäcktorgvantar
   
 Julklappstips#23 Bolero  Julklappstips#24 Halsband
   

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag Saannis har fulla rättigheter till mönstret. Virka gärna till dig själv eller för att ge bort, dock
får du inte sälja vidare mönstret, hävda att mönstret är ditt eller sälja saker som du tillverkat utan specifikt
tillstånd från mig!


Mina mönster innehåller detaljerad beskrivning på olika delar och bilder för att göra det enklare för er. Det finns även en komplett materiallista, svårighetsgrad och hjälp med förkortningar. Det finns även kontaktuppgifter till mig ifall det är något ni undrar över.

Inom kort får du en orderbekräftelse med betalninginformation. När jag ser att pengarna har kommit in på mitt konto skickas mönstren till dig som pdf dokument inom 24timmar. Önskas annat format på mönstret skriv med det i mejlet. Ett tips är att även mejla mig när betalningen är gjord eftersom jag kollar mitt mejlkonto oftare.

För beställning av mönster tar ni kontakt med mig via mejl: sanna_carlos@hotmail.com
Märk mejlet "Mönster + mönstretsnamn".

 

 

 

   Pennbokmärke 20kr

Snuttefilt 3 figurer 30kr Babyvante 20kr Shabby torgvante 25kr
 
Rosmössa 25kr  Julfigurer 30kr Tomtevätte 25kr

Likes

Comments

Fick som sagt avi lapp av posten igår och var idag och hämtade ut paketet från min byteskompis. Helt chockad över att få en låda överräckt och undrar av nyfikenhet vad som kan finnas i. Väl hemma var man snabb på att öppna paketet. Där i låg det bästa innehållet för mig och det känns som den här personen måste känna mig väl.

Jag är helt stum men oj vad lycklig jag är över paketet. Det var verkligen ett uppmuntrande paket och det känns som det redan är jul. TUSEN TACK!

Men jag har liksom inte kunnat klura ut vem du är. Ledtråd kanske?

Mitt favoritgodis!

Är så otroligt lycklig över virknålen, varit på jakt efter en länge. Stickboken verkar helt fantastisk.

Garnet är så himla underbart. Något som verkligen chockade mig var Red Heart Miami garnet. Som jag har spanat in för att köpa men inte tagit mig i kragen. Älskar deras garn.

Likes

Comments

Jag har bestämt mig att prova på och utöka min kreativitet lite ytterligare inom handarbete, nämligen brodering. Har hittat ett jätte fint mönster på en "lekfull" katt stående bredvid en kruka med orkidéblommor. Min vän Eriqa skickade allt som jag behöver för att kunna brodera denna fantastiska tavla och idag kom det i brevlådan.

Det klias något fruktansvärt i fingrarna på mig att starta.MEN barnen måste sova för att jag ska kunna få ro till att komma igång med brodering och lära mig allting vid start. Tur att Eriqa finns samt även gruppen
Cafeét för broderitokiga så att man kan få lite hjälp. Både mamma och mormor har broderat när de var yngre och jag älskar broderade tavlor.

Ja vi får väl se hur det kommer att gå för mig. Mönstret känns väldigt rörigt med alla beteckningar som finns med. Däremot vill jag jätte gärna även göra katten i krukan (sista bilden).


Bilder lånad från: http://www.margaretha.se/

Likes

Comments

Jag är helt fast på att virka ljuslyktor. Dessutom går det fasligt snabbt att göra. Dessa två jag har gjort här nedan ska ges bort till mamma och syster. Tror även jag kommer att få flera som vill ha egna lyktor snart.

 


Likes

Comments

Som ni vet är jag medlem i gruppen Online Virkcafé på facebook. En underbar grupp och man får så mycket idéer på vad man vill virka. Just nu var det några stycken som hade virkat ljuslyktor och dessa lyktor har jag kollat in sedan Brittas la upp på sin blogg. Men igår satte jag mig ner och virkade först en ljuslykta sedan råkade det bli två :P

 

Flera tänker jag göra, har en till som jag ska göra till mig och ha i fönstret. Två stycken skall jag ge bort till min mamma och en ljuslykta ska jag göra till min lillasyster. Får jag tag på flera burkar ska även farmor och mormor får två stycken var.

 

Ja dessa är beroendeframkallande.

Mönstret finner ni här: http://www.naturenutnotes.com/2011/01/crochet-votive-tutorial.html


Såhär mysigt har vi det på morgonen.

 

 

 

 

Likes

Comments

Vanligtvis när jag brukar blocka arbeten så blötlägger jag och spänner upp dem (enklast med naturmaterial). Men med akrylgarn fungerar det oftast inte med denna metod. För att få till en bra blockning är avsikten inte att ”döda” garnet, utan bara få bort ”rullningen”.

 

Hur gör man det? Enklast är att ånga bort "rullningen" med ett ångstrykjärn. Det du absolut måste se upp med är att ditt arbete får inte nudda järnplattan utan du för bara ångstrykjärnet över arbetet och låter ångan "göra jobbet". Se bild:

 

Redo att börja blocka....

 

Nedan ser du till vänster mina oblockade glasunderlägg i form av stjärnor, och till höger mina blockade glasunderlägg efter denna metoden.

 

 

 

 

Visst blev det skillnad? :)

Likes

Comments

 
Fri översättning till svenska: Saannis Design (http://saannisdesign.blogg.se/)

Ett stort tack till ursprungsdesignern Michele Dupraw för din tillåtelse på översättning samt lån av bilder från din blogg. A big thank you to the original designer Michele Dupraw for your permission for translation and loans of pictures from your blog.
 

Tänk på att mönstret endast är till för personligt bruk och ej för kommersiellt syfte.

Material:
Du behöver en virknål på 3,25mm och Bernat Softee Baby Yarn.
Du kan även använda dig utav andra garntyper. ( Jag har använt både 3mm och 4mm virknål, både bomull och akryl)

Förkortningar:
Lm – luftmaska 
St – stolpe 
Sm – smygmaska
Fm – fastmaska

START: Vi börjar med att lägga upp ett antal luftmaskor som ska vara delbart med 4. Tänk på att luftmaskorna ska sitta rätt tajt om glasburken för ett bättre resultat. Slut samman till en ring med 1sm och se till så att ringen inte är vriden.

Varv1: Virka 3lm (detta räknas som din första stolpe), 1st i varje lm till varvets slut (se fotot ovan). När du kommer till dina första 3lm (första stolpen) slut varvet samman med 1sm.

Varv2: 3lm (räknas som första stolpen av 4 stolpar), 3st i samma maska som du gjorde 3lm. Detta bildar första gruppen. Hoppa över 3 maskor. Fotot ovan visar hur det ska se ut. *4st, hoppa över 3maskor, 4st, hoppa över 3maskor* upprepa det som står mellan *-* varvet ut. Avsluta varvet med 1sm i toppen på första stolpen.

Varv3: 1sm i nästa maska, 1fm i mitten på de 4st (detta bildar ett såkallat spike stitch, eller pilner), 2 lm (räknas som din första stolpe), 3st i samma maska. Hoppa över till nästa stolpgrupp, * 4st i mitten, hoppa över till nästa stolpgrupp* Upprepa det som står inom *-* varvet ut.

Upprepa varv 3 tills lagom längd. Kolla så att fodralet passar glasburken allt eftersom du virkar.

När du kommer till toppen av burken och känner att längden är lagom ska du virka något som kallas för "scalloped top". Istället för att virka 4st i en stolpgrupp ska du istället virka 6st och 1fm mellan stolpgrupperna (se bild) varvet ut. Avsluta med 1sm i första "scallop". Fäst tråden. Sedan trä du över ditt fodral på glasburken.

Nu har du en ljuslykta!
För att se flera bilder och i större format gå gärna in på designerns bloggadress.

Likes

Comments

Min sjal blev färdig för en tid sedan men jag har inte orkat att lägga upp den :P Enda som är kvar att göra är att virka en blomma som jag ska fästa. Kommer bli hur fint som helst. Extra stort plus är att sjalen är extra varm, vilket kan behövas nu till vintern.

 

 

Likes

Comments