Header

Jag tycker amigurumi är så söta och det är verkligen en konst att kunna virka dessa figurer. När jag har lärt mig virka ska jag göra några stycken till vårt barn, det är iallfall en bra tidsfördrivning och en rolig hobby.

Kolla gärna in denna blogg, där finns massvis med amigurumisar i olika figurer och en del utav mönstren har hon gjort själv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Godmorgon allesammans!
Har legat hela morgonen i sängen och bara stickat. Jag håller på med att sticka en väska åt min syster i lila/vit garn. Det kommer bli hur fint som helst när det är klart. Har varit duktig nog och lärt mig att sticka avigt (fortfarande ovan) och det går lite långsammare än räta. Det är den lilla väskan på bilden men utan pärlor (eftersom jag är nybörjare).

Beskrivningen är från dropsdesign som har jätte mycket snygga kläder som är stickat.
Blir jag mer duktig på stickandet så kommer säkerligen en del vantar, mössor, strumpor, koftor,  tröjor eventuellt att göras till vår älskade bebis LOVE!

Hade faktiskt tänkt sticka något till Johans syster som ska bli 7år nästa månad. Tänkte dock höra med er om ni har något tips på vad man kan göra?

Likes

Comments


Stickor:
3,5 eller 4.
Fyllnadsmaterial: fibervadd.
Storlek: (liten) stor.

Kropp: Lägg upp (20) 30 m. Sticka rätstickning (44) 66 v, maska av.
Huvud: Lägg upp (10) 15 m. Sticka rätstickning (44) 66 v, maska av.
Svans: Lägg upp (6) 9 m. Sticka rätstickning (36) 56 v, maska av.

Montering: Sy ihop kroppens hörn till ben, enligt skissen ovan. Fyll kroppen med vadd och sy ihop magen. Vik huvudet dubbelt och sy ihop i sidorna. Sy av två hörn till öron, se skiss. Brodera två ögon och en nos i avvikande färg, t ex blå ögon och skär nos. Klipp svart eller vitt garn till morrhår och fäst samtidigt som du broderar nosen. Tänk på att fästa morrhåren noga. Fyll kattens huvud. Tråckla runt halsen och dra ihop så att huvudet blir runt. Sy fast huvudet på kroppen. Rulla ihop svansen, sy ihop och sy fast den på kroppen, se skiss. Pryd gärna katten med ett sidenband som du knyter till en rosett.

Nu ska jag fortsätta med min egen. Bilder kommer så fort jag har blivit klar med den.. =)

Likes

Comments

Skulle egentligen börjat läsa Män som hatar kvinnor, men jag upptäckte att jag har inga bokmärken. När jag var mindre kunde jag sitta och pyssla lite olika bokmärken till alla min böcker redan då. På senare tid har jag bara tagit en pappersbit och lagt där jag slutade läsa. Men en pappersbit det ser riktigt tråkigt ut. Jag älskar att kunna pynta till det lite extra :)

Så igårkväll kom jag faktiskt på mig själv att vilja göra ett bokmärke. Hittade många snygga virkbeskrivningar på nätet, men inget för stickning. Så jag ska kombinerar stickning + virkning med mitt eget mönster som jag har kommit på. Just nu ska jag bara leta efter lite inspiration på nätet och sedan ska jag påbörja mitt lilla projekt :)

Ska bli riktigt roligt att få visa upp er när det är klart!

Likes

Comments