Vad hände med vår lilla bagge Sonic?

Kom hem från jobbet här om dagen och skulle gå och hälsa på pojkarna (baggarna) i stallet och möts av att vår lilla bägge Sonic hade blod i ansiktet. in och hämta varmt vatten, svamp, jodlösning och sårspray.

han hade nämnligen fastnat i höhäcken och slitit av sig ett av honen. Man kan jämföra det med att slita av sig en stor nagel, pulpam sitter kvar och "skalet" lossnade.

Gav grabbarna kraftfoder så han stod still och rengjorde med först vatten och sen jodlösning. Jodlösning är desinfekterande och super bra på sår för djur, vi använde det ofta på hästarna när jag var mindre.

Sedan sprayade jag på sårsprayet som är typ plåster på burk. Köpte det i somras då vår tacka som blivit nymärkt i öron blev varig i såret. Blev hur fint som helst.

Såret ser nu bra ut på Sonic med.

I torsdags blev jag ordrad att hämta sonen på förskolan, magsjuka andra gången på 2 veckor.. Dom har epidemi på förskolan, han är dock opåverkad så det är jag glad för. Igår fick vi iallafall lite gjort och slängde skräp och jag hoppas att vi får ner elrören med nternetkabeln i backen nu ihelgen så vi snart kan sätta upp kamerorna i fårhuset. Ha en fin helg! 🌟

Gillar

Kommentarer