Bästa resultatet då du laserar!

Produkten jag använt är Jotun Demidekk Terrasslasyr.

​Recension. ​Den är lättstruken och torkar ganska fort in i trät så man får stryka ut den ganska fort. Den var drygade än vad burken anvisar i mitt fall. Allt detta beror ju på hur trät suger. Den luktar nästan ingenting enligt min mening och känns fräsch då man målar. Den kladdar dock ganska bra så se till att ha bra handskar. Enda jag önskat var en svart med mera täck i då jag upplever att denna kan bli lite randig av penseldragen.

När man laserar är det en del saker man ska tänka på. Det är en transparent bas vilket gör att du ser igenom färgen och du får lätt penseldrag. För att undvika detta eller göra det bästa av det så tänk på detta.

Tänk vart du börjar. Jag brukar först göra den sida som är minst viktig att få snygg. t.ex inuti på pallkragen i mitt fall.

Observera! Se till så du inte har rinningar över någon känt utan kolla eftersom och stryk ut de med en torr pensel som möjligt.

Ta rikligt på penseln när ni målat ändträ, det är annars svårt att få allt täckt.

Använd handskar! Du blir kladdig annars.

Får ni färg på något ni inte vill ha färg på? Stryk bort det direkt med handsken.

Kolla videon! Vid saker du ska sparmåla mot, måla först vertikalt som jag gör i videon för att sedan direkt efter stryk ut det längs träts riktning.

Viktigaste tipset!
När du målat, avsluta alltid med att dra ett penseldrag från kant och in mot mitten och sedan göra samma från nästa håll. på så sätt får ni ett rakt penseldrag efter hela. Detta syns i video.

Lycka till! Har ni några frågor är det bara att fråga.

Inlägget är i samarbete med Colorama i Piteå där finns denna produkt att köpa.

Gillar

Kommentarer