Header

Karaktären Carl Eriksson som egentligen heter Bengt Bauler spelade Carl i Rederiet från 1998 fram till 2002. Under seriens gång var han med och regisserade totalt 47 avsnitt av Rederiet.  Han har även regisserat Vänner och fiender (1996) och Nya tider (1999)

Efter Rederiet har Bengt varit med i musikalen Mamma Mia, där han spelade Harry Blixt (Bright). Han har även spelat andra roller på teaterscenen som tex Romeo och JulietNicholas NicklebyCaligula och West Side Story. 

Han har även varit med i tv serien Andra Avenyn. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Rollkaraktären Reine Gustavsson som egentligen heter Bertram Heribertson spelade Reine i Tre kronor från 1994 - 1997. Efter att han var med i Tre Kronor så har han spelat i olika serier men har på senare år försvunnit ifrån Rampljuset. 

Likes

Comments

Rollkaraktären Rebecka Bovallius som först spelades av Jessica Zandén i den första säsongen av Skilda Världar för att sedan bytas ut i den andra säsongen mot Nina Gunke. Rebecka var mamma till tvillingarna Sandra och Daniel i Skilda Världar, När Sandra och Daniel var små övergav hon Daniel och barnens pappa Matti Toivonen. Rebecka var gift med Harald Bovallius som hon senare skilde sig ifrån.

Jessica Zanden som spelade Rebecka Bovallius i den första säsongen av Skilda Världar. Jessica har efter sin medverkan fortsatt med skådespelareyrket. Hon har bland annat med i några Johan Falk filmer, Skärgårdsdoktorn och Tomten är far till alla barnen. Senast syntes hon i filmen Orion.

Nina Gunke blev den nya Rebecka Bovallius efter att Jessica Zanden slutade. Nina spelade Rebecka från 1997 - 2002. Nina har fortsatt att spela in olika filmer efter att hon var med i Skilda Världar. Hon har bland annat varit med i Så olika, Bäst före och Medicinen. 

Likes

Comments

Rollkaraktären Reidar Dahlen som egentligen heter Gösta Prüzelius spelade rollen som Reidar från 1992 fram till 2000. Den 15 maj 2000 gick han tragiskt nog bort i Cancer.

Reidar var Rederiet viktigaste rollfigurer i serien. Han var VD för rederiet Dahléns styrde Reidar både företag och familj med fast hand. Han var gift två gånger i serien, först med Ellinor Dahlén och gifte sig senare med Elinors tvillingsyster Beatrice. Under seriens gång kom det fram till att Reidar hade många barn både oäkta och äkta barn, 

Likes

Comments

Under 90-talet var Rederiet, Tre kronor och Skilda världar det största serierna men det fanns även några andra som inte var lika stora men var rätt populära ändå. De var Vita Lögner, Nya Tider och Vänner och Fiender. Men vad handlar dessa serier om och vilka vad med. Låt mig berätta!!

Vita lögner sändes på TV3 (1997-2002).Handlingen var fokuserad runt livet hos personalen och deras familjer och vänner på sjukhuset i den fiktiva staden Strömsvik. Vita Lögner var TV3:s första framgångsrika såpa efter att Kanal5 köpte Vänner och fiender från dem 1997.

I rollerna sågs bland annat Alexander Skarsgård, Petra Hultgren, Charlotte Perrelli, Måns Nathanaelson och Anton Körberg och många flera.

Vinjetten till serien sjöngs av Martin Stenmarck och JO-DM sedan byttes den mot Fre med låten Sanning eller lögn.

Nya tider sändes i TV4 åren 1999–2006. NyaTider ersatte den gamla serien Skilda världar som blivit onsdagssåpaför att ersätta den nerlagda såpan Tre Kronor. Serien gjorde ett uppehållfrån sommaren 2001 och sen återkom serien i januari 2002. Sista avsnittetsändes i april 2006. Totalt sändes 509 avsnitt.

I rollerna sågs bland annat Rebecca Ferguson, Kim Sulocki, Tintin Anderzon och Jan Holmquist och många flera.

Handling

I Nya tider står kärleken mellan Anna och Hugo icentrum. Men deras kärlek möter dessvärre motstånd. I början av serien handlade det mest om Hugos och Annaskärlek, och om hur den påverkade familjerna. Efter två säsonger förändradesserien, och intrigerna blev mer komplicerade och dramatiska. Men efter någrasäsonger så blev serien mer vardaglig och ungdomlig igen.

Vänner och Fiender först i Tv3 mellan 1996 – 1997 tills serien flyttades och började sändas i kanal 5 fram till 2000. Serien utspelade sig till början i den fiktiva staden Erikshamn, Handlade främst om de tre vännerna Kicki, Pernilla och Madde samt deras familjer. Ledmotivet, Vänner,framfördes av gruppen Together.

 I rollerna sågs bland annat Allan Svensson, Anki Lidén, Rachel Mohlin och Louise Edlind och många flera.

Likes

Comments

Här inne kommer du som sagt att få reda på vad det olika såpastjärnorna sysslar med idag. Men ni som inte var födda på 90 talet och kunde följa det olika figurerna. Jag tänkte att jag skulle berätta lite om vad det olika serierna handlar om, Några har faktiskt släpps på DVD så man kan se sin favorit serie om och om igen,

Det största såporna var Rederiet, Skilda Världar och Tre kronor. Här får du reda på vad det handlade om och vilka som var med.

Rederiet började sändas hösten 1992 och fick direkt en stor publik, varpå nya halvårssäsonger producerades och sändes varje vår och höst fram till våren 2002. Totaltproducerades 318 avsnitt som visades i SVT. Rederiet är den längsta dramaserien som producerats i svensk TV-historia, dock inte den som sänt flest avsnitt i genren såpopera. Serien sågs av flera miljoner svenskar och eftersom den var så pass populär gjordes hela tjugo säsonger under åren 1992–2002. Sammanlagt har det skrivits över 30 000 manussidor till Rederiet, vilket är ett svenskt rekord.

Serien har släpps på DVD som man kan beställa hos Cdon.se

Handling

Serien handlade om familjen Dahlén och deras rederi Dahléns. Till största delen utspelade sig handlingen på redare Dahléns kontor och dess närmaste konkurrents kontor samt ombord på fartyget M/S Freja,. Under de tio år som Rederiet sändes hade Dahléns fyra rederikonkurrenter som varvade handlingen: Mega Line (ägdes och drevs av Henrik Bjurhed och Haakon Andersson (säsong 1–3)), Transbaltic (ägdes och drevs av Rolf Dahlén, Renate Dahlén och Henrik Bjurhed (säsong 3–4)), Silver Line (ägdes och drevs av Pehr Silver (säsong 4–11)) samt Remmer Line (ägdes och drevs av Katarina Remmer samt Remmerfamiljen (säsong 12–20)). Dessa konkurrenter lyckades ibland ta över Dahléns, men fick i stort sett alltid igen lika hårt tillbaka.

Oftast handlade striderna om rätten att äga M/S Freja men också rätten att ta över Dahléns som då var ledande på Östersjötrafiken.

Utöver striderna i land skedde det också mycket ombord på M/S Freja. Handlingen på båten varvade problem som olika former av kriminalitet som smuggling, hot och utpressning men också positiva händelser som födslar, bröllop och vinster.

I rollerna syns bland annat Gösta Prüzelius, Johannes Brost,, Bert-Åke Varg, Mikael Persbrandt, Ola Forssmed, Suzanne Reuter och många många fler.

Tre Kronor sändes i 123 delar i TV4 under åren 1994–1999. Serien utspelade sig i den fiktiva villaförorten Mälarviken, belägen i Stockholms närhet. Tre Kronor blev rival till Sveriges Televisions dåvarande publikdragare Rederiet trots att de sändes olika veckodagar. Seriens cirka 45 minuter långa avsnitt sändes varje onsdag under höst och vår, med uppehåll under sommar och vinter.

Serien har släpps på DVD men finns tyvärr inte att köpa längre men för dig som vill kan du se den här
Handling

Historien kretsar främst kring familjerna Wästerberg, Lindgren, Sjöqvist och Gustavsson men också flera andra människorna i Mälarviken. Och hur deras liv och öden sammanflätas på olika sätt. Det är också en historia om kärlek, familjerelationer, om värme och gemenskap. Men också om dramatiken kring arbetslöshet, svarta pengar och flyktingpolitik. I Mälarviken ligger idrottshallen "Tre Kronor" som är den centrala samlingspunkten där ungdomarna tränar och många av föräldrarna arbetar. Tre Kronor blev en omedelbar succé under 90-talet.

I rollerna syns bland annat Christina Schollin, Niclas Olund, Ing-Marie Carlsson, Sanna Ekman, Tina Leijonberg, Sanna Bråding,, Johanna Sällström och Per Ragnar och många många fler.

Skilda världar var den första i svensk historia att sändas fem dagar i veckan och sändes i totalt sex säsonger med 500 avsnitt på TV4 under åren 1996-2002. Serien var en svensk version av den australiska såpoperan Sons and Daughters från 1982.

Serien har släpps på DVD som man kan beställa på CDON.SE

Handling

Serien byggde på en historia som kretsade kring två familjer, Bovallius och Toivonen, och spänningen mellan över-och arbetarklass. Huvudkaraktärerna och tvillingsyskonen Daniel Toivonen och Sandra Bovallius som skildes åt vid födseln,träffas på Cityterminalen i Stockholm.Utan att veta om sitt släktskap blir de kära i varandra. Deras kärlek till varandra blir allt starkare och så småningom inleds en tämligen komplicerad kärleksrelation och serien tar fart.

I rollerna syns bland annat Lina Pleijel, Nina Gunke, Claudia Galli, Cajsalisa Ejemyr, Bengt Dahlqvist, och Tuva Novotny och många många fler.

Likes

Comments

Under 90-talet gick flera olika såpoperor på TV som tex Tre kronor, Rederiet och Skilda Världar. Men vad pysslar alla stjärnor med nu för tiden. En hel del av alla stjärnor som var med har fortsatt att vara med i olika program, men långt ifrån alla. Här inne kommer jag att ta reda på allt som har hänt med stjärnorna från de populära serierna.


Vad pysslar Sten Frisk ifrån Tre Kronor med idag?

Vad gör Daniel och Sandra ifrån Skilda Världar idag?

Men vad gör Joker ifrån Rederiet idag då?

Vad dessa personer pysslar med idag och massor av andra personer kommer du att få reda på här inne!


Har du frågor eller känner någon som har varit med i en av alla såpor under 90-talet får du jättegärna maila mig på:

Likes

Comments