Idag för exakt ett år sedan blev jag världens lyckligaste hästägare till världens finaste ponny! Med detta klippet vill jag visa resultatet av 1 års hårt jobb (både fysiskt och psykiskt) 🌟 Jag har fått ta emot en hel del skit t.ex att jag är för lång, att jag är en dålig hästägare, att jag förstör Mary och att jag inte rider ”seriöst” som kom från avundsjuka och osäkra människor som inte klarade av att jag ville göra något annat än att rida runt i skogen. Men jag har kämpat vidare i alla fall. Ut och tränat nästan varje dag i alla väder och årstider. Jag har fått ställa om min ridning helt och hållet. Gått från en seg och envis häst till en med motor som är arbetsvillig. De är 2 olika individer som är TOTALT tvärt emot varandra. Jag har även kämpat med min höjdrädsla och har gått från att hoppa 80cm till 90/1 meter. Låter lite men det har varit kämpigt att ta sig över den spärren. På sista klippet ser ni vår LC (90cm) debut på årets första tävling, ca ett år senare från det första klippet som ör från provridningen. Jag kan inte vara mer stolt över mig själv. Det finns en hel del kvar att jobba på men så långt vi har kommit 👏🏼

Vi har som sagt fått ta emot en hel del skit men även massor av kärlek och jag är så tacksam över alla fina ord. Att det finns människor som har sett hur vi har kämpat och hur vi har lyckats 💗 Tack!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
För 21 veckor sedan la jag upp en bild på instagram och bad er att ställa frågor till en Q&A som jag skulle filma till Youtube, vilket aldrig blev av. Då intresset för youtube inte är så stort längre eller just nu så hade jag tänkt att svara på några av frågorna här idag!

1. Vad är det högsta du har hoppat?

Det är ganska svårt att svara på den frågan då jag byggde upp ett hinder i skogen en gång och fick det till 1.20 med ett måttband, vilket det verkligen inte såg ut som. Men jag har i alla fall hoppat 1.10 på bana med både Mary och Mario!


2. Vad är ditt mål med Mary? Lång och kortsiktiga.Tror du att ni kan hoppa LB i år?

Jag har inte hunnit fundera på några stora mål med Mary än! Har haft flera kortsiktiga som att vinna en LD, starta en LC och att bli placerad i en LC. Att starta och bli placerad i en LC gjorde vi i Söndags och vi har vunnit en LD+ så just nu är alla kortsiktiga mål nådda. Så nu får vi satsa på att hoppa stabila LB banor hemma så vi kanske kan göra vår LB debut redan i höst! Men inget stressas fram 😊 Annars ska jag försöka tävla mer i år och jobba på min sits över högre hinder! Men det hade varit coolt om vi hade tävlat msv i framtiden 🙈


3. Vilket är ditt favorit märke, ex Ps of Sweden o.s.v

Det är svårt att bara välja ett märke då vissa bara tillverkar schabrak och andra träns o.s.v. men jag älskar verkligen PS of Swedens anatomiska träns. Finns delade åsikter om PS men Mary trivs kanon i sitt High Jump träns! Sen så är Spooks en stor favorit, både i schabrak och ridbyxor. Equestrian Stockholm säljer också super fina schabrak. Gillar även veredus, freejump, roeckel o.s.v 😅😁


4. Planer storhäst?

Självklart så kommer jag köpa en storhäst i framtiden men inte inom det närmade. Jag har precis kommit igång med Mary och jag kommer kunna tävla och ha kul med henne i många år till.


5. Går du ridskola eller rider du för privattränare?

Jag rider i en dressyrspecial med 5 tanter med Mary på ridskolan varje söndag 🙈 Sen rider jag i en mindre hoppgrupp för privatryttare utanför ridskolan varannan vecka. Men på sommaren kommer det hem en tränare och håller i dressyrlektioner för oss när ridskolan har sommaruppehåll.


6. Vad rider du med för bett?

Jag är inte så jätte insatt i bett men rider just nu i ett tredelat från Globus som jag fick med henne när jag köpte henne.


7. Hur tänker du på tävling för att komma ihåg banan? Hur hanterar du nervositeten?

Jag brukar gå banan flera, flera gånger så jag verkligen kan blunda och se den framför mig. Sen brukar jag tänka mycket hur jag ska rida mot olika hinder, vilket också gör att banan fastar i huvudet. Tycker också det är bra att rita banan i sanden eller i snön och kolla när andra ekipage rider den! Jag är helt fel person att fråga när det gäller att hantera sin nervositet. Innan jag åker iväg på tävlingen så är jag jätte taggad men när jag väl har åkt så spyr jag av nervositet 😅 Men mitt bästa tips är att tävla ofta för att utsätta sig för det man tycker är jobbigt. Jag har turen att nervositeten har börjar släppa när jag väl kommer in på banan, för den har förstört för oss tidigare!


8. Har du någon gång fått ”skäll” av någon på tävling? I så fall, vad har du svarat?

Nej, jag har aldrig fått skäll av någon på tävling. Men jag tränade tidigare för ett tränare på ridskolan som var jätte otrevlig mot mig sedan dag 1 trots att jag inte hade gjort något dåligt. Hon sa konstiga saker som ”Vilket fint pannband! Om man inte är bäst kan man i alla fall vara finast!” WHAAAT?? Sen när har jag sagt att jag var bäst? Det hon sa kan tolkas på många sätt men jag tycker inte man säger så. Svarade i alla fall att man kunde vara både och 😝 Sen så var hon även med en gång och red i dressyrspecialen och hon svängde ut precis framför mig, trängde sig före när vi skulle göra olika övningar och var även då väldigt otrevlig 😅


Det var alla frågor för idag! Hoppas att ni har fått svar på några frågor! Har du någon fråga som du vill få svar på? Kommentera eller skicka ett PM på instagram @ equestrian__hanna så kanske du får svar på din fråga på nästa frågestund 👍🏼

Likes

Comments

Igår var jag och Mary iväg på klubbmästerskap/pay and jump i Eksjö! Vi hoppade först 90cm på pay and jumpen och sedan 70cm på km:et! Kändes väldigt dumt att först hoppa 90 och sedan gå ner och hoppa 70 men det var den enda höjden som erbjöds och jag behöver träna på att tävla då jag blir så nervös och sluta rida direkt när det börjar bli tävling!

90 rundan gick super bra! Ni som har följt mig på instagram/youtube vet hur höjdrädd jag är! 85cm har varit min maxgräns så det känns fantastiskt att jag nu har kommit över den spärren, och att det känns enkelt 😄 Hon flög snyggt och felfritt över hindrena! Om jag inte skulle tävla i klubbmästerskapet efteråt så hade jag anmält 1 meter också!

Km klassen gick också jätte bra. Red sämre än vad jag gjorde när jag hoppade 90cm då det var tävling men vi lyckades ta oss runt felfritt i grunden och kom vidare till omhoppning! Funderade på om jag skulle ta snäva svängar eller ta det lugnt men det slutade med att vi tog snäva svängar och tiden räckte till vinst 💙💛 Trots att vi kom i lite väl god tid och att vi hade ridit i nästan 2 timmar innan km:et så hade hon mycket energi kvar!

Då km:et går i olika deltävlingar där man tävlar om poäng för att vinna km:et så känns det skönt att vi nu har med oss 10 poäng 🌟🏆 Är så stolt över min fina tjej!

🥇= 10 p

🥈= 8 p

🥉= 6p

Likes

Comments

Hejsan! Som vanligt har det varit svårt för mig att hinna med bloggen. Men skolan har varit och är väldigt jobbig för mig då jag har svårt med kompisar p.g.a. att jag aldrig vågar visa vem jag faktiskt är.

Senaste inlägget jag skrev var precis för en månad sedan och mycket har hänt sedan dess! Den 4.de Januari var vi och slutmätte Mary. Då hon var en maxad D-ponny redan vid 6 års mätningen så var jag jätte rädd att hon skulle ha växt över ponny måttet och blivit en liten häst. Det hade betytt att vi hade fått hoppa betydligt högre höjder som vi inte är redo för just nu med alldeles för långa distanser. Det hade inte gått och vår tid på tävlingsbanan hade varit över. Hon var ganska spänd när hon skulle mätas men med lite massage så slappande hon av och slutade på 148cm och kommer att förbli en d-ponny. Det var riktigt skönt att få det överstökat!


Under jullovet så hyrde vi ett ridhus så vi kunde hoppa lite när det var juluppehåll med träningarna. Jag är ganska höjdrädd men jag utmanade mig själv och hoppade bana på 90-1 meter vilket kändes jätte lätt! Jag har även börjat rida på ett mycket bättre sätt vilket är jätte kul. Det är alltid kul att se att utvecklingen går åt rätt håll!


Och idag när jag hade tagit in hästarna för att rida och dom hade ätit upp sin mat som de brukar få innan de tränar så började Mary bete sig jätte konstigt. Hon började gräva i panik på boxgolvet vilket hon aldrig skulle få för sig att göra i vanliga fall. Hon tryckte in hela baken under sig och tryckte sig mot väggarna och höll på att riva ner vattenhinken. Jag blev jätte orolig och trodde att detta var början till något anfall eller något. Jag masserade hennes hals ifall hon kanske hade råkat sätta något i halsen men det blev inte bättre så jag sprang in och hämtade pappa. Vi testade att gå lite med henne och efter en stund blev hon som vanligt igen. Troligtvis hade hon satt något i halsen och fick panik men man blir ju så orolig när de beter sig annorlunda. Mina hästar betyder verkligen allt för mig och det värsta av allt hade varit att de blir sjuka och går bort! Jag är så glad att det inte blev värre än vad det blev!


Förlåt för ett långt inlägg igen men så blir det när jag inte har hunnit med bloggen. Men desto oftare jag uppdaterar desto färre långa inlägg blir det. Tack att du har tagit dig tid att läsa!

Likes

Comments

I söndags kom även snön till oss...

Snö är det absolut värsta jag vet. Blött, kallt, hala vägar och snöstyltor under hovarna. Blir en tuff tid för oss framöver som inte har tillgång till något ridhus. Hästarna har inga snösulor och hovslagaren kommer inte fören om 3 VECKOR! Jätte drygt 😫 Men jag ska försöka få på broddarna imorgon i alla fall.

Idag har jag äntligen kommit på en plan angående hur jag ska sätta igång Mario. Som många vet (och många inte vet) så har Mario ridits väldigt lite detta året. Anledningen till det är att han var väldigt dålig i slutet av förra året. Han har alltid varit en envis häst men han var envisare än vanligt. Han stannade på hinder (även de som var hälften så stora som de vi brukade hoppa). Han stannade flera meter innan hindrena. Han började sedan bli jätte flåsig för inget och såg väldigt hängig ut. Vi tog ut både sadelprovare och veterinär men sadeln låg bra och han var helt frisk. Vi tror att han blev dålig vid pälssättningen då han har en enorm päls. Men då vi aldrig har upplevt det problemet hos honom tidigare så blev vi oroliga. Jag tänkte därför att det skulle bli bra för honom med en lång vila. ❤️

När jag skaffade Mary i samma veva blev det att han inte prioriterades lika mycket. Jag hann inte med att rida honom så ofta och han har bara fått komma ut lite då och då. Jag hade heller ingen plan för hur jag skulle sätta igång honom igen då jag inte ville riskera att han blir lika dålig igen. Men nu har jag sökt runt lite och gjort upp en plan!

Eftersom han har vilat så pass länge så tänker jag att han ska skrittas mycket nu i början för att få upp lite kondis och undvika skador. Jag ska efter cirka en vecka börja trava honom lite mer: Jag kommer märka genom hur mycket han flåsar hur hårdare och längre jag kan lägga upp passen. Sen kommer jag med tiden lägga in galopp. Vi kommer enbart köra på raka spå (i skogen) och klättra i backar. Eftersom han fyller 20 nästa år så ska vi ta det lugnt. Jag tycker att detta låter som en bra plan men om ni tycker något annat eller har några andra tips får ni gärna tipsa mig 😄

Blev ett ganska så långt och informerande inlägg denna gången också men jag hade tänkt att göra lite utrustningstips och annat kul framöver!👏🏼

Likes

Comments

Efter en väldigt lång bloggpaus hade jag tänkt att köra igång med bloggen igen! Eftersom jag har prioriterat annat före bloggen har det bara blivit 5 uppdateringar på ca ett år 😅 Men nu hade jag tänkt att köra igång lite mer seriöst och jag hade blivit jätte glad om just DU hade lust att följa min resa här!

Jag tänker att jag drar igång bloggen med att reflektera över dagens uteritt. Nu har hon stått i 2 dagar då vädret har varit jätte dåligt och att det har varit för mörkt för att rida ut. Tyvärr har jag inte tillgång till något ridhus eller till någon grusad ridbana så ängen jag brukar träna på var alldeles för hal för att rida på. Så idag när jag redan var hemma från skolan vid 2 så passade jag på att ta en lite längre uteritt. Det blåste väldigt mycket vilket gjorde Mary väldigt stressad och att hon har vilat i 2 dagar gjorde inte saken bättre. Hon var jätte pigg och stel. Det var svårt att få någon kontakt med henne då hon mest stirrade ut i skogen och skrämde upp sig själv. Men hon lugnade ner sig mot slutet!

I slutet av rundan red vi på en äng där det finns några nervälta träd och lite sly. Jag hoppade några skutt med henne där vilket hon verkligen uppskattade! Hon taggade som tusan och galopperade på stället. Vi hoppade som högst 90cm, vilket hon klarade med lätthet (bra för självförtroendet för mig som är höjdrädd) 😉

Det är så himla kul att se hur mycket hon brinner för hoppningen! Jag har svårt att tro att det finns någon hoppgladare häst! 😄 Nästa år ska vi försöka träna mer fälttävlan då hon verklien tycker det är roligt (och jag med förstås)!


Det var allt kring ridpasset idag. I morgon har jag planerat att spela in en video till Youtube men även ta lite nya bilder till bloggen, så nu har ni något att se fram emot! 👍🏼

Likes

Comments

Igår var jag och Mary iväg på vår första lokala tävling! Vi red en LE bed.A och en LD bed.A:0-A:0.

I LE:n nollade vi hela banan tills efter sista hindret. Hon hoppade av konstigt på sista hindret vilket gjorde att jag tappade balansen/kontrollen och vi missade mållinjen. Tråkigt misstag men vad missade jag, en rosett. Inte hela värden! Det är känslan som räknas!

I LD:n nollade vi allt, både grund och omhoppning och tog andra platsen (2 sekunder från vinst)! Helt otroligt att jag lyckades komma 2:a i min första lokala tävling tillsammans med min häst som jag har ägt i ca 2 månader! Det trodde jag verkligen inte då jag inprincip spyr av nervositet när jag tävlar 😅

Rundan kändes jätte bra. Avstånden satt för det mesta och båda tyckte det var roligt. Hon lyssnade direkt på skänkeln och tog det lugnt trots att hon hade en jätte nervös ryttare på ryggen! Det finns ju fortfarande saker att jobba vidare på men vad mycket vi har åstadkommit redan! 💗 Hon har verkligen varit en helt ny upplevelse för mig. Min andra ponny är otroligt seg och inte ett dugg arbetsvillig så det har varit och kommer att bli klurigt för mig att lära mig rida en häst som är heeelt tvärt emot den jag är van vid. Det kommer ta lång tid innan ridningen sitter på henne men det kommer bli jätte kul att se hur långt vi kan komma! Men jag är så oändligt tacksam att hon finns i mitt liv! År av drömmar inom ridningen har jag lyckats med på 2 månader tack vare henne! Hon är verkligen en på miljonen 💕


Ett stort tack till pappa och Lukas som hjälpte och coachade oss idag 🙏🏼🌟

En tävlingsvlogg finns uppe på min youtubekanal Hanna Isaksson och filmer på bara själva rundorna finns på min andra kanal som också heter Hanna Isaksson, fast med bara oredigerade filmer från tävlingar ☺️

Likes

Comments

Efter en lång bloggpaus så är jag tillbaka! Ridningen, hästarna och allt var bara skit men nu är jag tillbaka på banan igen och är mer taggad och motiverad än vad jag någonsin har varit tidigare!

Som titeln lyder så har jag skaffat en ny ponny 😀 Mary-D heter hon och är ett 7 årigt d-ponny sto. Hon är en korsning mellan fullblod och welsh och är precis en sån ponny som jag har sökt efter ett tag nu, en arbetsvillig tjej med egen motor som älskar att hoppa! Så vi ska ut på tävlingsbanorna framöver! Vi ska ev. starta vår första lokala tävling redan i slutet av månaden 🙈

Hittills så har jag startat ett klubbmästerskap med henne som gick i LE som vi vann! Så har en bra känsla inför de framtida tävlingarna! 💕


Jag hoppas verkligen att jag kommer bli bättre på att uppdatera här på bloggen men just nu ligger fokuset på att lära känns Mary!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag kom äntligen mitt schabrak! Jag köpte det begagnat då just det här schabraket är svårt att få tag på då det har gått ur sortimentet. Men asså, how cute?! 😍

Schabraket kommer från equiline och är från deras Hello Kitty kollektion. Det kommer bli jätte kul att styla hästarna med det här schabraket framöver!

Det är verkligen jätte bra att man kan köpa begagnat, om säljaren är ärlig såklart ☺️

Ha en fortsatt trevlig dag! ❤️

Likes

Comments