Vet att jag inte har uppdaterat här på bloggen under ett bra tag nu men det har varit mycket på sistone. Under 2018 ska jag försöka uppdatera men jag hade tänkt att göra ett inlägg i veckan där jag sammanfattar veckan men endast häst relaterat.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Är verkligen sämst på att uppdatera här, typiskt mig.

Men förra Söndagen var det KM för mig och Tibo, vårat första KM tillsammans. Det gick superbra men framridning och sånt var lite rörigt. Han kändes hyfsad pigg på framridningen. Inne på banan visade han sin energi och gjorde sitt bästa. Själv var jag som vanligt cool lugn eller kanske inte men lite iallafall. Det tog oss till en delad 4 placering av 31 startande JIPPI. Blev jätte förvånad över att jag ens blev placerad. Förutom rosett fick jag en hjälmpåse, vatten, vantar, katalog och ett presentkort från Hööks på 150 kr. (KM var sponsrad av Hööks)

Likes

Comments

Imorgon startar jag och Tibo hopp KM. jätte kul ska det bli. Dock inte hoppat honom något men vad gör det om hundra år. Startar som nr 2 i min klass. Vi hoppar 50 cm vilket är rimligt då han är en B ponny. Funderar om jag ska ha blått eller rosa schabrak.

  • Filed under: Tibo

Likes

Comments

Fick rida Ettie i onsdags och vi tränade på sitsen och framdelsvändning och det gick bättre och bättre👍 känner att jag börjar hitta knapparna på henne mer och mer nu. Men ibland går det lite snabbare i galoppen🐎💨än tänkt men det är bara att öva. Det är som de säger "övning ger färdighet"💞

Likes

Comments

Nu kör jag två flugor i en smäll!

Onsdags: Fick rida Ettie igen och tanken var att vi skulle hoppa terräng 🌲 men då kossorna 🐮 var på ängen så fick vi ta några språng inne i ridhuset istället 🏠 och fort gick det 🐎 💨 men nöjd är jag iallafall

Lördags: Fick jag rida Athena på stallvärds uteritten 😀 Lite ovan var man då det var ett bra tag sen sist jag red stor häst 🐎 vi galoperade upp för "tippen" och det var kul tyckte damen och tog ett glädje skutt😀 kul att både jag och hästen tyckte det var kul med uteritt.

Likes

Comments

I onsdags fick jag testa en ny ponny som jag aldrig har ridit förut, Ettie. Hon är ganska annorlunda jämfört med vad jag är van vid eller det var ett bra tag sen jag red en häst med fart i. Vi va ute i skogen och klättrade och så va vi på ko ängen och trava och galoppera. Vi trava över en liten björkstock och det blev ett litet skutt och sedan små hoppade vi lite över stocken som var typ upphöjd 10 cm från marken alltså inget stort "hinder". Men nästa vecka hoppas jag på att jag får Ettie för att då ska vi hoppa lite hinder ute på ängen om det blir fint väder så att säga. Men jag skulle vilja rida henne fler gången för att hon va ändå ganska rolig att rida. Vill verkligen hitta knapparna på henne.

Likes

Comments

Ber så hemskt mycket om ursäkt då jag inte har skrivit om hur det gick veckan efter på ridpasset. Men jag fick Nebo igen och han var mycket piggare och jag hade ett dressyr spö och det gjorde susen men dock tyckte han att det var roligt att små skena i galoppen. Men nöjd är man med honom och han gjorde sitt bästa och jag mitt.

Likes

Comments

Äntligen är ridningen igång ordentligt. Jag fick rida Nebo Rooney eller Nebo som han kallas för. Det gick inte dåligt men inte jättebra heller men nöjd är man. Han bar bara lite seg men nästa vecka ska jag nog ha dressyr spö på honom och se om han blir lite mer fart i men ändå lättare att ställa. Men han blev också lite rädd för buskar och en flughuva men det får man räkna med för att han är ju bara 6 år.

foto: Nelly

Likes

Comments

Nu är mitt sommarlov officiellt slut och nu väntas nationella prov och ridningen + stallvärds passen börjar. Har haft en ganska tråkig sommar men det ända roliga var Grällsta.
Mina veckor framöver kommer att se ut såhär:
måndagar: Stallvärd
Tisdagar: stallet
onsdagar: ridning
Torsdagar: stallet
Fredagar: Ledig
Lördagar: stallet/ ledig
söndagar: stallet/ ledig

Likes

Comments

Vart ska man börja är frågan. Har så mycket att berätta men vi kan väll börja med att jag fick Donn i år igen och han var lika envis som förra året. Men jag känner att jag har blivit tuffare och lägger på men skänkeln direkt när han håller på.
Skillnaden från förra året så red vi till Sandtaget och bada med hästarna fast Donn ville inte så jag fick hoppa upp på Philip istället och han älskade att bada.
Fick också en spark på köpet av mamma Mia på smalbenet när hon tänkte sparka Donn men vad gör det om hundra år.
Vårt grupp namn var Noras Namnlösa Kaos Ryttare och det stämmer bra det, kaos på banorna.

Finns så mycket att berätta men det blir för långt att skriva så ni fick små snuttar om vad vi gjorde och vad som hände.

Likes

Comments