Header

Hejsan! Idag har jag varit i stallet hela dagen. Jag kom till stallet vid 8.30 och började direkt göra i ordning Jasmin för att sedan rida iväg med några kompisar. Vi kom iväg vid 9.30. Det blev en uteritt och Jasmin skötte sig hyfsat men hon var väldigt tittig eftersom det blåste mycket. Hon stack iväg några gånger då hon blev rädd men hon var fortfarande fin och lyssnade på mina hjälper. Efter ridningen gjorde jag stallsysslorna som vanligt och betade Jasmin i 45 minuter. Jag mockade ur hennes hage, fyllde på vatten. Då klockan blev tre gick jag och en kompis för att ta en promenad med Jasmin och en annan häst. Då vi var tillbaka ställde vi Jasmin i gången och borstade henne nogrannt. Om en vecka ska det i alla fall vara klubbtävling, jag ska vara med och det ska bli så roligt! Jag har önskat Jasmin så nu håller jag tummarna för att få rida henne på tävlingen. Det var min söndag!

Bild från i Onsdags. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla!

I torsdags red vi, Sara och Esther tillsammmans. Ingen av oss hade tid att skriva om ridpasset då. Inlägget kommer alltså idag, på Lördag istället.

Vi båda rider tillsammans på torsdagar. Sara rider på Liten och jag brukar vanligtvis rida på Ötolla. Men Rolla är tyvärr fortfarande halt och behöver vila ett tag. Hennes hovar är byggda på ett speciellt sätt som gör att hennes naglar lätt blir förlånga och viker sig. Vi båda fick alltså rida på Liten.

Vi hoppade Liten var arbetsvillig trots värmen, och hoppade jättefint. Vi hoppade runt 60 cm. Efter ridpasset red vi ut en lång runda. Kanske 45 minuter senare var vi tillbaka och mockade både Rollas, Storms, Skivas och Litens hagar. Vi fyllde på vatten till alla dessa hästar och sedan gick vi. Klockan var då runt åtta.

Lördag:

Idag red jag på ridskola. Vi hoppade, och jag Esther fick hoppa på Suprise. Det gick bättre en väntat. Hon lyssnade på mig och var väldigt pigg. Dock var min sits över hinderna inte den bästa idag. Hejdå!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag blev det bara ett kort inlägg om eftermiddagen i stallet. Imorgon kommer ett längre eftersom att jag och Sara rider tillsammans då. Hur som helst. Idag var vi, Esther, Sara och en gemensam kompis till oss, ute med Saras andelshäst Jasmine på bete. Vi köpte blåbär och bullar med vanilj i sig, och satte oss och åt i gräset. Efter ungefär 45 minuter gick vi tillbaka in för att borta henne. När vi var klara med det hoppade vi lite i paddocken för att sedan gå på äventyr på vinden. Hoppas ni har haft en bra dag, kram!

-Sara och Esther


En bild från betet:

Likes

Comments

Hej på er!

Idag gick ridpasset otroligt dålig. Jag fick rida en ung islandshäst, Skvisa, som fortfarande rids in, eftersom Rolla blivit halt. Rolla har nu vilat i ungefär en vecka och ska gå en lektion imorgon för de små barnen. Jag har gått några rundor med henne, men idag tyckte min ridlärare att jag skulle testa rida Skvisa. Men på torsdag kommer jag efter en vecka av längan äntligen få rida min fina plutt Rolla igen <3

- Esther

Likes

Comments

Hejsan! Mitt namn är då Sara och jag är 12, snart 13 år. Jag bor i Lund och har ett stort intresse för hästar. Just nu har jag min andelshäst som heter Jasmin som står på Östra Torns Ryttarsällskap, där rider jag henne tisdagar och varannan helg. På samma stall som Esthers stöthäst står, står även en lite större shetlandsponny vid namn Liten. Jag rider henne på torsdagar.

Info om hästarna: Jasmin är ett sto som är född 1999 alltså 17 år nu. Hon är fux med bläs och strumpor på alla fyra ben. På kroppen är hon lite mer kraftigt byggd, så hon har hovskägg också. När man rider henne är hon världens snällaste, i boxen är hon också jättesnäll. Hon är verkligen en bra läromästare. Hon är åt det lata hållet i ridningen. Liten är då en liten shetlandsponny som är väldigt snäll men även envis. Hon testar gärna en och därför behövs en lite större ryttare, eftersom att hon nästan bara rids ut av små barn. Jag är rätt så stor på henne så jag kommer inte kunna fortsätta så länge till, men jag vill ändå utnyttja den sista chansen att rida shetlandsponny. Liten är ett sto som är helt svart.

Jasmin :

Liten:

Likes

Comments

Hej på er!

Jag heter Esther och är en av de två ägarna på denna blogg. Jag går i årskurs 6 och har ridit i sju år. Jag blev ganska nyligen skötare på Ötolla, eller Rolla som hon också kallas. Rolla är född 1998 och har tävlat i både trav och hoppning. Hon fick föl i Januari och kan därför upplevas som ganska aggressiv till folk som inte känner henne. Rolla är mycket arbetsvillig och duktig för det mesta. Jag rider henne 2-3 gånger i veckan och en gång på ridskola.

Varje sommar hyr jag och min familj två shetlandsponnier som vi ställer på vår gård i Småland. En av shettisarna används som sällskapshäst och brukar vara runt 1-2 år gammal. Den andra shetlandsponnyn rids av både mig och min lillebror varje dag.

Ni kommer kunna se nya blogginlägg från mig lite då och då, men framför allt på tisdagar, torsdagar, lördagar och ungefär varannan söndag. Kram!

Rolla och jag <3

Likes

Comments