Presentation Marinella Flashlight

Presentationen skulle kommit igår kväll egentligen men jag tillbringade eftermiddagen /kvällen i stallet. Så när jag kom hem var det matdags och bums i säng. Som en vanlig hästtok vill säga, man säger en sak men man får helt enkelt förvänta sig något annat. Alla som känner en ryttare vet att 1 h betyder allt mellan 3 h och 24 h. Hästen går före och så råkar man bara komma på något man skulle fixa innan hemdags och det råkar visst ta 1h extra. Min sambo har fått lära sig att det hjälper inte att tjata, jag dyker upp när jag är klar i stallet.


Men nog om hur lång tid stallet tar, nu är det dags att presentera den första av mina 3 hästar (den fjärde hästen är min mammas), min dressyrhäst Marinella Flashlight. Hästen som fick mig att byta gren från hoppning till dressyr för att jag vägrade lämna henne ifrån mig.

Namn: Marinella Flashlight

Kallas: Nellie, eller fjanten.

Född: 2005

Diciplin: Dressyr men har även hoppat tidigare och har placering upp till 1 m. I dressyren har hon tävlat MSV C med godkända resultat och nafsat på MSV B.

I Min ägo: 9 år och jag har ägt henne i 5 år.

Vår historia i korta drag:

Jag skulle gå över på stor häst och hade precis lämnat ifrån mig den första stora hästen då vi inte passade ihop. På vägen ut där vi skulle provrida denna bruna skönhet sa jag till mamma "Jag ska inte förälska mig i första bästa häst denna gången, utan provrida några innan jag bestämmer mig". Sedan kom vi fram till stallet och jag red ut en runda på Nellie tillsammans med hennes ägare. Under ridturen ställde hon sig en gång på två ben och bockade men annars väldigt trevlig samt arbetsvillig. När vi kom tillbaka frågade mamma mig vad jag tyckte. Gissa vad jag sa då?

HENNE SKA JAG HA. Så klappat och klart söndagen därpå stod hon i mitt stall. Sedan tog det 1 år innan vi kom ut på banorna ihop, bland annat för hon hade lite egenskaper som var tvungna att övervinnas till exempel gå in i en transport, samt att jag fortfarande hade 1 år kvar på ponny så jag njöt mitt sista ponnyår.

Men 1 år senare gick hon in i transporten och vi kom iväg på tävlingar, då var det hoppning för hela slanten men vi red även dressyr vid sidan av.

Sedan hände en olycka när vi var ute och red, Nellie trampade snett och fick en senskada på böjsenskidan. Ganska allvarlig har jag förstått efteråt. Efter flera veterinärbesök så fick vi klartecken att hon var friskförklarad och kunde börja ridas igen. Men eftersom det skulle ta ett tag innan hon kunde hoppa igen så bestämde jag mig för att ägna 1 år på dressyren och stärka hennes kropp så att hon inte blir skadad igen. Det där året har varat i 7 år snart och jag är hel förälskad både i min häst och dressyren.

Sedan blev det en resa från LC med placeringar till LB där vi har vinster, till LA där vi har placeringar och till MSV C där vi nafsade på placeringarna några gånger men nådde inte hela vägen men vi kvalade till MSV B. Sedan startade vi en MSV B och det är ett äventyr i sig men det tar vi en annan dag.

För 3 år sedan bestämde jag mig för att Nellie skulle få bli mamma, dels för att hon var lite ofräsch och dels för att jag skulle börja jobba efter 4 år studier så tiden räckte inte till för ridningen. Tyvärr förlorade vi första fölet men gjorde om det och förra året föddes världens finaste lilla Nelliekopia, Saga (presentation av henne kommer senare).


Nu är Nellie fräsch och fin samt jag har tiden för att satsa på min ridning igen så nu kör vi järnet igen. Det är helt fantastiskt att rida Nellie igen och känna hur lycklig hon är för att få träna och tävla igen. Nu hoppas vi bara att alla virus försvinner så vi får komma ut på riktiga tävlingar (läs förra inlägget om att tävla i en pandemi).


Hoppas ni har haft trevlig läsning och med denna historia hoppas jag inspirera andra att även om hästen inte håller för den gren du tänker så är det så värt det att ändra sig själv som ryttare. Oavsett om du vill tävla eller inte så njut av din häst och det ni gör tillsammans.

Följ gärna våra äventyr både här på bloggen och på instagram. Länk finns i bloggen.

Gillar

Kommentarer