Hej! Det var ett tag sen jag bloggade nu och det beror nog mest på att jag inte orkat, för det har varit mycket i skolan osv.

Snart är det sommarlov, jag tar sommarlov på tisdag, och det ska bli så chill, det ska bli riktigt gött för den här terminen har varit så jobbig, jag har ett år kvar på grundskolan sen börjar jag gymnasiet. Det ska bli riktigt gött, men vet inte vad jag vill gå, för har så många intressen!

Men ni får ha det bra, seee yaaa!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Dem senaste dagarna, har varit jättejobbiga, förra veckan, fick jag två stycken panikångest attacker, vilket jag inte har haft på jättelänge.. Den ena var på en lektion, då jag började skaka och blev tårögd, det slutade med att jag började gråta och tårarna slutade inte rinna, och kallsvettades. Fick gå ut från lektionen, och så fort någon pratade med mig började jag gråta.. Jag hade precis slutat gråta, och försökte torka bort allt smink som hade runnit, då min kompis kom fram och pratade med mig och frågade hur det var, då började tårarna rinna igen, vilket var jättejobbigt, för jag är inte den personen som gråter...

Sen var det en kväll hemma då jag satt och skrollade igenom facebook, och lyssnade på musik. Då jag började gråta, och visste inte varför.. Det är jobbigt eftersom man inte vet varför man gråter.. 

Btw, förlåt för att jag inte har bloggat på ett tag, jag har även blivit ett år äldre, fyllde 15 den 26 feb  :) 

Likes

Comments

​Ni vet när man börjar skriva med en person, som man inte träffat i verkligheten

Man snackar rätt ofta, nästan varje dag, eller i princip, varje dag.. 

& du får känslor för den personen, väldigt starka känslor. Även den personen hade känslor för dig, och som man kallar det i ungdomens språk, att ni var på G 

Helt plötsligt en dag, tar allting slut, h*n snackar inte lika mycket med dig, det känns som ni inte har lika bra kontakt som förut, ni snackar ibland men inte alls lika ofta som innan.. När ni skrev innan, svarade personen nästan direkt, och nu tar det lång tid innan personen svarar. 

En natt snackade ni och bestämde er för att bara vara vänner, och dagen efter har H*n en annan partner, besvikelse är det rätta orden Right?

Likes

Comments

​Dem flesta kanske vet hur det känns att man känner skuld för något. En grej som man inte gjort men man känner sig ändå ''skyldig'' . Alltså, det är väldigt lätt och känna skuld för något man inte gjort, speciellt för småsaker, som handlar om ens vänner. T.ex att två av dina kompisar bråkar, och du kan känna skuld för det. Eftersom du kanske sagt något till den andra vänner som handlar om din andra kompis eller något annat. Det jag menar är att man borde inte känna skuld för något man inte gjort, eftersom man inte har något anledning om göra det liksom. Det kan handla om något i familjen eller släkten också, men om du någon gång känt skuld för något du är oskyldig ifrån, så försök å komma över skuldkönslan, för du behöver verkligen inte känna det. 


Likes

Comments

Gott nytt år!

Igår var det nyårsafton och dem flesta firar väll det, och jag var hos några bekanta med min familj och åt lite god mat, och umgicks bara allmänt! Vi kollade som vanligt på Kvinnan och Betjänten eller vad den heter, och lika kul varje år!

Sen kollade vi på när Malena Erman eller vad hon heter, läste in nya året med dikten. Tycker hon är så fin, och så duktig! Det var kul när dem tvillingbröderna börja sjunga eftersom man kände igen dem flesta låtarna! Vi skålade in nya året med lite skumpa alltså champagne och den var så god, kommer inte ihåg vad den hette men den smakade smultron och jordgubbe , jättegod! Är väldigt nöjd med denna nyår, eftersom jag umgicks med folk som jag verkligen älskar och var med min familj! 

Vi sköt inga raketer detta året då vi tyckte det var onödigt, dels för att dem hade hästar och att deras andra djur också är rädda och vi tänker på dem. Man kan ha kul utan raketer, visst det tillhör kanske nyår och när jag var mindre sköt vi alltid raketer, men både jag och min lillebror är inte så noga med raketer, vi nöjer oss och kolla på alla andra när dem skjuter. 

Det är väldigt viktigt och tänka på djuren, för viss djur är ju livrädda och kan bli så rädda så dem dör, vem vet? Sen finns det även människor som tycker raketer är obehagligt, jag snackade med en kompis och hon har en kompis som hade sin farmor på besök. Den farmorn och den familjen kommer från Syrien och är nästan Nyinkomnda in i Sverige. Dem var jätterädda och tyckte det var väldigt läskigt med alla smällar, för dem har varit med om krig osv, liksom så får man tänka också, det finns även människor som tycker raketer är obehagligt. Visst det är jättefint med raketer men man får tänka lite på folket och djuren runt omkring. 

Jag är väldigt förhoppningsfull över detta året och hoppas att det ska bli bättre i världen detta året. Då det i Frankrike hände i slutet av förra året, och så mycket krig. Man vill ju helst slippa krig och terrorbrott. 

Man behöver inte kriga osv, och det skadar folk som är oskyldiga, oskyldiga människor som dött i krig bara för att visa länder inte kommit överens. Det är så fel! Det som hände i trollhättan är också fel, då allt egentligen handlade om rasism och nazism, att ett oskyldigt barn dog och en ungdom.. Så FEL! 

​Men vi får hoppas att detta året blir fredligare. 

Idag har jag inte gjort så mycket, sov ju över hos våra bekanta så vakna ganska tidigt för vi skulle åka hem, gick upp med mamma och brorsan och åt pizza uppe på köpingen. Somnade på soffan i tre timmar efter jag kom hem då vi hade varit och ätit. Pappa var bakis idag så han har bara legat i sängen hela dagen, haha. 

Men ni får ha en bra fortsättning! 


Likes

Comments

Ni vet när man saknar en person så det gör ont?
Det kan handla om en familjen medlem eller vänner, ens ex?
Att du går runt och tänker på den personen hela tiden, och bara vill träffa den personen, för du saknar h*n sååååå mycket
Så känner jag just nu. För jag saknar så många, kompisar som man umgicks mycket med förr, som man har jätte roliga minnen med, eller släkt som man inte träffar Lika ofta längre. Eller ens ex, som man saknar för man har så mycket roliga minnen, med han eller hon.
När man tänker tillbaka på alla minnen, och man sitter och ler som en idiot för sig själv, för man inser hur roligt man har haft det.
Kanske om man umgicks med några tex på sommaren, och man inte umgicks med dem längre, eller hade en kille eller tjej då. När man var och badade på stranden tillsammans, låg och sola,badade osv.
Saknad har nog ganska stor betydelse i folks liv eftersom man genomgår det ganska ofta, om en person i ens liv dött, eller man bara har tappat kontakten liksom.. För oftast saknar man någon, och då tänker man tillbaka på alla minnen och allt man gjort, sett på film, varit ute och shoppat, ätit ute med kompisar eller partner.

Jag som inte har min farfar kvar i livet, går ofta runt och tänker på han. Hur han hälsade på en när man kom hem till han, eller när han skrattade, eller hans kramar.
Jag saknar han så Mycket, och kan till och med börja gråta ibland när jag tänker på han, eftersom jag var soppas liten när han gick bort, men jag minns fortfarande så mycket utav honom.. När man kom hem till dem då dem borde några timmar i från oss, och han satt i köket och läste tidningen varje gång man kom, och när man går fram till honom tog han ens hans och kramade om den och sa, hej prinsessan, jag har saknar dig!
Liksom, han betydde så mycket, och det gör han fortfarande, han var den som betydde mest för mig, den man kunde gå till ifall det var något, han bodde en bit ifrån oss, men när vi väl var hos han och farmor var jag bara med honom typ. Jag var alltid farfars lilla docka och Robin var farmors lilla pojk, det gör så ont i mig fortfarande, att inse att han verkligen är död. Att jag inte kommer träffa på han igen, för att han är död..
Det har gått många år sen min farfar dog, men det gör fortfarande lika ont..
Min farmor betyder också lika mycket, och hon lever fortfarande, men hon är rätt gammal, men varje gång jag är där, påminner hon så mycket om farfar och älskar henne Lika Mycket som jag älskar farfar, detsamma med mi. Mormor och morfar, har också alltid varit deras lila docka, men har glidit isär från dem. Då jag inte är där Lika mycket längre, men det varierar. Men dem kan jag även sakna fast dem bor här i samhället..
Men det jag vill få fram med detta inlägget är, ta vara på tiden med dina nära å kära, umgås så mycket du kan med alla. För man vet aldrig vad som kan hända!

Likes

Comments

Snart är det nyårsafton och det betyder, raketer nejmen ja, dem flesta skjuter raketer eller smällare, och vissa är emot smällare och raketer då dem finns djur som är rädda för raketer osv. I vissa kommuner får man inte smälla smällare eller skjuta raketer eftersom djuren blir rädda. Jag gillar och skjuta raketer, för dem är så fina, men är också en djurvän och vill inte att alla djur ska bli rädda och springa iväg. Jag tycker att man borde ordna i varje kommun att man bara får skjuta raketer och smälare inom ett viss område, men såklart måste det vara ett stort område då raketer och smällare är farliga. Förra året eller om det var några år sen, så sprang det iväg en hund ifrån en familj, här jag bor. Den hunden blev så rädd för alla raketer och smällare som smälldes här, och hunden rymde, dem letade efter hunden i flera månader, men dem fick beskedet efter många timmar och dagars letan, att hunden sprungit iväg till sjöng och tydligen hade drunknat eller något.. Vet inte riktigt, men hunden hade iaf sprungit iväg och funnits död, och det var pga att hunden var rädd för alla raketer och smällare. Sen behöver man inte skjuta raketer i ett kvarter liksom, om man vet att ens grannar har hund eller något annat djur. Man kan gå undan lite ut på ett gärde! Sen behöver man inte skjuta raketer överhuvudtaget, man kan ha kul ändå!

​Man kan även dricka på nyårsafton och en del gör väl det, men se till att era föräldrar eller om du är förälder som läser detta, att inte skjuta raketer när ni är fulla, för det kan sluta väldigt illa, men detta är bara ett förslag, så vill inte döma ut någon. Men se till att inte vara för påverkade av alkohol när ni ska ut och skjuta smällare eller raketer, och se till att det inte står någon nära, ifall raketen ramlar! Sen kan man även ha kul utan alkohol så, man kan även stå över att dricka, och bara ha kul med familjen eller kompisar eller både och! Men det är erat val men kom ihåg, man kan ha kul utan alkohol! Alla kanske skålar in året med champagne medans barnen skålar in nya året med cola! ;) 

Detta kanske blir sista blogginlägget detta året, men ni får ha en bra fortsättning annars! ​

Likes

Comments

Varför ska livet vara så jävla komplicerat?

Varför ska man behöva må dåligt över vissa personer som inte förtjänar det?

Kan inte livet bara vara enkelt så man kan gå igenom dag för dag utan att känna, fan jag orkar inte mer..

Att folk ska behöva förstöra, då menar jag liksom våldtäksmän, folk som misshandlar, och massa andra grejer, problem

i skolan eller problem i hemmet.... Att vissa våldtäksmän kommer undan för det finns inga bevis, för att enligt polisen kan bara den personen skoja och ljuga om att blivit våldtagen så att den personen ska få uppmärksamhet eller vad?

Förstår att polisen behöver bevis, men skojar seriöst folk om att blivit misshandlade eller våldtagna? Jag vet att

våldtäksmän har kommit undan, och det är inte rätt.. Liksom om man säger så här, en våldtäksman kanske får 4 år i fängelse medans en person som dödat å plågat 10 katter får mer än 4 år i fängelse? Är det verkligen rätt?

Ps, det här är inte riktat till någon, bara mina åsikter..


Här är en låt jag har lyssnat på väldigt mycket, just nu.

Likes

Comments

​Ni vet, när det går rykten runt där du bor om dig själv, kanske du gjort något eller sagt något, men det roligaste är att du visste inte om det själv utan får höra ett rykte om något du inte har gjort? 

​Att folk sprider rykten om dig som inte är sanna?

Att ens närmaste vänner tror på dem också?

Det är väll värre än dem själva rykterna, eller?

Att ens närmaste vänner tror på en sak, som handlar om dig men dem går runt och lyssnar och tror på det istället för att fråga dig om det är sant? Eller om dem frågar dig men inte tror på det du säger, att dem ändå tror på ryktet FAST du säger att det inte stämmer, ska en nära vän verkligen bete sig så?

Alla har nog någon gång varit med om att ha ett rykte om sig, antingen ett bra eller dåligt, men att det inte stämmer.

Att dina vänner går runt och tror på ryktet istället för att fråga dig om det är sant?

Om du nu hamnar i den situationen efter du läser detta. Bry dig inte, det gör saken bara värre, om dina kompisar ändå lyssnar på ryktet och inte lyssnar på dig, lämna dem, det är inga riktiga vänner. Umgås och ha tillit till folk som skulle ta ditt parti, och inte tro på det där jävla ryktet, den vännen som skulle stå upp för dig, som skulle bara strunta i ett rykte och ha sin egna åsikt om dig. DET ÄR EN RIKTIGT VÄN. DEN SOM LYSSNAR OCH TROR PÅ DIG. DEN SOM FINNS DÄR I VÅTT OCH TORRT. 

Rykten hit och dit, jag vet vad som är sant och du vet vad som är sant, vad tjänar du på det- Maya Edlund

Det citatet, stämmer så bra, en äkta vän, vet vad som är sant eller inte, vad du skulle sagt eller gjort, så varför tro på ett rykte som inte stämmer, då den vännen känner dig bäst, och vet redan vad som är rätt och fel.

Vet att det är fult och svära men: FUCK RYKTEN, FUCK FALSKA VÄNNER OCH FUCK PERSONEN SOM HITTAR PÅ RYKTEN!! 

Tack för mig. 

Likes

Comments

Hur mycket kan en händelse egentligen sätta sina spår?

Det finns folk som har varit med om saker, som i efterhand man kan må väldigt väldigt dåligt av.

Det kan även vara en väldigt liten sak, som kan sätta spår.

Men sen har även vissa folk väldigt svårt att ha förståelse för det. Att säga '' försök gå vidare och glömma allting, det hjälper inte och tänka på det hela tiden''

URSÄKTA

Vem i helvete säger så?

Visst, ska man försöka gå vidare, men det är jävligt s vårt, ska jag säga.

Sveriges befolkning måste verkligen tänka om, man kan inte kräva att någon ska försöka gå vidare...Det är inte speciellt lätt..

Vissa folk har verkligen ingen förståelse för folk med fysiska/psykiska problem eller annat. .

det är så fel..

Likes

Comments