Hjärnskakningar och frusna tårar

USA

Dramatiskt va? Det är ungefär så jag kan sammanfatta vårt fyra dagar långa skidläger vi hade under jullovet. På annandag jul åkte (nästan) hela laget upp till en skidresort några timmar norrut. Stället heter Giant's Ridge och (surprise, surprise) jag tog inga bilder alls på hur det såg ut så ni får googla om ni är nyfikna. Stället är superfint och påminde mig så mycket om svenska fjällen, kände mig som hemma. Under de fyra dagar vi var där hann en person nästan få en hjärnskakning, de trodde hon fick en men det visade sig vara lugnt, flera personers stavar och pjäxor gick sönder, ungefär alla fick mental breakdowns på grund av ansträngningen och alla var i allmänhet väldigt slitna och sjuka. Vi hade totalt 6 träningspass, 3 klassiskt och 3 skate. Jag föredrar klassiskt över skate alla dagar i veckan så det var absolut min favoritdel, framförallt när vi bara åkte runt i skogen och följde spåret. Det var så himla vackert. Vädret var helt okej, tror det var runt -10 varje dag, lite kallare första dagen, och det snöade oftast jättemycket på förmiddagen och efter lunch var det skinande sol. Lärde mig sjukt mycket under de fyra dagarna, dels att min mentala styrka är det allra viktigaste i jobbiga uppförsbackar och långa platta sträckor där det inte finns något att fokusera på, men också att det fysiska blir så mycket lättare när man har rätt inställning mentalt, ingenting är lätt om man inte intalar sig själv att man kommer klara det.

Hade ett superbra läger och är väldigt ledsen att jag inte kommer kunna göra det igen, får väl glädja mig med att jag i alla fall kommer kunna åka skidor nästa år.

För övrigt går skidåkningen helt okej, förra veckan hade vi knappt någon snö och nästan plusgrader och sen över en natt sjönk det till -30 men fortfarande ingen snö. Att åka skidor på is är jobbigt. I måndags hade vi ett race igen, det första på nästan tre veckor och första gången vi åkte klassiskt sen lägret. Det gick både bra och dåligt för mig, åkte inte på tiden jag ville men med tanke på att jag är sjuk och mina skidor var dåligt vallade och snön var svår att åka på är jag ändå ganska nöjd. Märker definitivt skillnad från innan jullovet och det är väl det som är viktigast, att jag utvecklas mycket. Denna vecka ska det snöa massvis så vi kommer äntligen kunna åka på riktig snö igen. Jag är astaggad!

Hoppas ni har det bra och att ni som gillar att åka skidor också kan få göra det på den snö som finns. Kram<3

Gillar

Kommentarer