9 dagar kvar (!!!!!!)

Bilder, USA

Nu har jag bockat av det mesta på min bucketlist detta år. Har gått på bal och graduation. Ätit troligtvis planetens godaste glass (lite för många dagar i rad). Klarat mig igenom skolan. Besökt vackra ställen. Det är inte mycket jag inte fått göra. Sen jag senast skrev har jag, förutom prom och graduation, hängt med kompisar, ridit, kört häst och vagn (det är svinkul), haft avskedsfest och mycket mer.

Det har i ungefär två veckor nu varit mellan 25 och 35 grader varje dag. Och jättefuktigt. Typ som när man åker till något tropiskt land och går ut från flygplatsen och luftfuktigheten slår en som en vägg i ansiktet. Så fuktigt att om jag öppnar mina fönster i fem minuter immar min spegel igen som om jag har tagit en jättevarm dusch i mitt sovrum. För någon som hela året har sagt och fått höra från andra att Minnesota har samma väder som Sverige känns detta ganska konstigt. Igår var det bara 19 grader ute och jag frös. 19 grader är nästan värmebölja i Sverige och här tar man på sig en extra tröja när det blir så kallt. Det känns även konstigt att tänka att för bara fyra månader sen var det lika kallt som det nu är varmt. Då var det ingen överraskning om vi vaknade upp en dag med -22 grader, och nu är det ingen som blir förvånad när det i lördags var 33 grader.

På tal om lördag var det den dagen jag hade min avskedsfest. Det var egentligen ett graduation party men jag ändrade på det eftersom det var sista gången jag träffade många av mina kompisar här. Hela dagen var det asvarmt och man blev svettig bara av att bära en skål fruktsallad från köket till trädgården. Lite familj kom. Massvis med vänner kom. Vi åt mat, drack iste och lemonad. Kastade vattenballonger på varann och hade jättekul. Det var väldigt tråkigt att behöva säga hejdå till många men förhoppningsvis ses vi igen någon dag.

Vi hade festen hos min värdmammas kompis, hon bor jättefint och har ett bra ställe för fester. Så vi hjälpte henne att städa upp och sen åkte vi hem. Gabi kom över för vi bestämde att vi ville se High School Musical 3, jag tog en dusch och sen kröp vi ner i sängen och kollade på den. Tror den var slut runt 2 typ och vi somnade direkt. Vi sov i några timmar innan vi vaknade av att det började storma. Det är åskoväder här väldigt ofta och i mitt rum hörs det väldigt tydligt så jag försökte bara somna om men Gabi satte sig upp klarvaken och sa "The sky is green and I have way too much energy for this to be just another thunderstorm." När himlen är grön betyder det tornado, något som händer skapligt ofta här men inte något som jag har upplevt. Vi gick upp i köket och såg att det inte var regn som smattrade på rutorna, det var hagel stort som små vindruvor. Och himlen var jättegrön.

Det kom aldrig någon tornado och efter någon timme hade det slutat åska, men med 80mph vind (typ 130km/h) var det fullt med grenar och annat skräp på gatorna. Jag hörde om folk vars flugnät på fönstren hade blåst bort. Lite läskigt men mest coolt.

Jag har just nu 9 dagar kvar tills jag åker hem, 10 dagar tills jag landar i Sverige. Det känns konstigt men skönt. Jag känner att jag är redo för att lämna, även om det kommer vara jobbigt. En av mina bästa vänner här ska ju till Sverige nästa år så vi ses igen om någon månad. Och Lena bor inte alls så långt bort, vi kommer kunna ses. Ser väldigt mycket fram emot att komma hem, saknar Sverige mer nu när jag inte är upptagen med skolan och sporter. Snart är jag hemma.

Världens godaste glass // Båtutflykt med AFS // Jag och Emma efter vår sista konsert // Sista skoldagen med våra counselors

Sista skoldagen - jag, Carolyn, Lena och Claire drog Downtown och tog bilder. Det var supermysigt.

Åkte tillbaka till stället jag red på i höstas och denna gång fick jag rida en ganska liten häst barbacka, det var så himla roligt! Fick även testa att köra häst och vagn och det var mycket roligare och lättare än vad jag förväntade mig.

Några bilder från min avskedsfest.

Jag och Lena kollade på Sections för Track, hennes värdsyster kvalificerade för State och där kom hon på 8e plats i stavhopp vilket är fett grymt! // Trodde seriöst att vi hade tidsrest tillbaks till januari.

Gillar

Kommentarer