Igår åt vi den sista oncen i Chile för den här gången. Nästan alla var samlade - los tíos, los primos och los abuelos. Diego hade önskat completos och det var en riktigt god avslutning. Till efterrätt hade Verito gjort citronmarängpaj som var gudomlig! Senare på kvällen blev det många känslofulla hejdå till släktingarna. Nu sitter vi på flygplatsen och väntar på att få åka till Madrid. Sedan Berlin och efter det Landvetter tillslut efter ca 31 h... Som tur är fick vi incheckat vårt bagage trots ca 5kg övervikt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Näst sista kvällen hade vi det såhär festligt tillsammans med Verito, Victor och Alicia på Fuente Mardoqueo. Vi skulle gå till ett ställe och äta mackor hade vi bestämt, men när vi väl fick "mackorna" på tallrikarna var de gigantiska! Vet inte riktigt om jag skulle kalla dem för mackor haha.

Likes

Comments

Upplevelser

Dag 2 åkte vi på en utflykt tillsammans med tío Jorge och Verito. Constitución bjöd verkligen på många fina platser. Många stränder med svart sand och stora stenar och klippor med karaktär. På eftermiddagen åt vi empanadas med mariscos och grillat innan vi begav oss tillbaka mot Santiago.

Denna stenen kallas för elefantstenen. Om man tittar närmare på bilden med lite fantasi så ser det ut som en elefant som ligger med snabeln ut i vattnet och med sina ben längs med kroppen.

Sandberget, ett berg med bara sand.

Vi åkte även runt om staden för att se rió Maule.

Likes

Comments

Linn

I torsdags kväll när vi åkte till Constitución så var det så mycket trafik, olyckor och bilköer så det tog över 7 h istället för 4... Vi kom fram väldigt tidigt på morgonen till deras familjevänner så halva fredagen spenderade vi sovandes. I åt "lunch" på en restaurang som de brukar gå till och jag fick prova alla möjliga sorters musslor och snäckor. På eftermiddagen åkte vi runt och tittade i Constitución och avslutade turen genom att kolla på solnedgången från en pir.

Vin med papaya!

  • Filed under: Linn

Likes

Comments

Igår: lunch hos los abuelos, som varje dag, men denna dagen med något särskilt. Säsongens första kronärtskockor!

Fransisco kom hit och vi lagade mat ihop. Fiduea blev det.

Idag åkte vi in till centrum av staden för att besöka Santa Lucía. Det var som en park fast på höjden med alla möjliga trappor hit och dit. Vacker utsikt och fina växter!

Nu på kvällen ska vi snart sätta oss i bilen och tillsammans med tía Sole, tío Jorge och Verito åka till staden Constitución för helgen. En stad som ligger ca 3-4 h söder om Santiago.

Likes

Comments

Linn

Ännu ett matreportage: till once idag åt vi sushi! Eller som Verito kallade det - chilensk sushi. Vi åt sushi med kyckling... olika chilenska fisktyper och med avokado i nästan alla. Sushi med lite chilensk touch med andra ord. Det hade inte förvånat mig om det även hade funnits koriander i. 😉 Imorgon ska vi träffa Diegos bror Cinco igen och hitta på något kul. /Linn

Likes

Comments

Upplevelser

Nu har vi varit lite dåliga på att uppdatera de senaste dagarna, men nu är vi tillbaka i Santiago iallafall. Igår var det ännu en grilldag med släkten. Denna gången fick vi träffa lite släktingar som vi inte träffat tidigare på resan. Diegos bror Fransisco kom även så vi fick träffa honom igen med!

Öl med lucumasmak, en chilensk frukt.

På kvällen gjorde jag och Diego once tillsammans med Cinco. Vi gjorde pannkakor med manjar och Cinco gjorde Pan Amasado.

Likes

Comments


Dag 3 på Påskön. Denna dag bestämde vi oss för att göra en vandring. Totalt gick vi runt 2 mil, var ute i 5 h och minst 27 graders värme. Man vet att det är varmt när 2 l vatten är för lite... Vi besökte 3 grottor, Ana Kakena, Ana Te Pora och Ana Te Pahu. Ana Kakena eller "grottan med två fönster" som den också kallas, var den första på vägen. Vi hade lite svårt att hitta den först, för det såg ut som ett stenras och ett hål i marken bara. Men när vi väl kröp och klättrade ner möttes vi av en fantastisk syn. Två "fönster" rakt ut mot havet. Det gick att gå ända ut till stupet och se havet nedanför.

Ana Te Pora var också ett hål ner i marken. Nä vi kom hit så överraskades vi av en regnskur. I vanliga fall på promenader så brukar man inte direkt uppskatta regn, men vid det här laget var vi så överhettade att vi tacksamma njöt av regnet. Denna grotta var ganska liten, men när man väl kommit in genom den trånga ingången så möttes man av breda väggar och ganska högt tak. Det var inte så mycket att se här inne, mer än att uppleva grottan.

På väg till grottan Ana Te Pahu skulle vi även se stenar med ristningar (med samma namn: Ana Te Pahu) på vägen, men de var så svåra att se om man inte känner till dem, så vi missade dem! Haha jaja så kan det bli. Denna grottan, eller kanske grottor, låg inte längs havet som de andra, utan in mot land. Stora, mörka och otroligt leriga. Vid några tillfällen fanns det öppningar mot himlen så ljus och växter kom in. En speciell syn var en öppning mot himlen där ett stort avokadoträd växte upp från marken i grottan genom öppningen mot himlen.

Vi mötte ett väldigt vänligt chilenskt/australienskt par som gav oss skjuts till byn på vägen hem. Det var rätt skönt att slippa gå fler kilometer efter alla de timmar i solen utan skugga. En dag med många nya upptäckter!

Vi plockade färska goiabas längs vägen. De var inte riktigt som de goiabas som vi smakade på i Brasilien, dessa gick att äta med skal till och med.

Likes

Comments

Upplevelser, Linn

Dag 2 på Påskön. Idag hyrde vi cyklar för att ta oss till stranden Anakena på andra sidan av ön. Påskön är inte en särskilt stor ö, men att cykla tvärs över var ändå en bra bit. Till stranden och tillbaka blev en runda på totalt 36 km! Vi hade kanske vant oss lite vid att hösten börjar komma till Santiago, och därför finns både långärmade tröjor och byxor med i våra bagage. Idag var det dock över 25 grader vet ej exakt och en luftfuktighet på 80%. Det märktes riktigt tydligt under cykelturen. Vi var ganska döda när vi väl kom till stranden efter en väg som hade otroligt många uppförsbackar, men vi möttes av ett paradis!

Till lunch blev det empanadas. Diego åt en med kyckling, medan jag provade en med räkor, ananas och ost! Sååå (förvånansvärt) god kombo!

Likes

Comments