Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hösten börjar närma sig med stormsteg känns det som. Tycker att sommaren precis började, men på måndag är det redan augusti. vart tog alla min sommarplaner vägen? Jo en hovböld och tappsko ställde allt på sin lilla kant...

Ja, ja bara inse att det är dags att göra lite grova planer för hösten!

Vattenträningen som Roymir gått på varje vecka under våren ska fortsätta. tror vi kommer att köra 2 gånger/vecka! Han blev så otroligt fin i kroppen av träningen. Vi har ju Ågesta Vattenträning som granne, hur bra som helst. Slippa åka iväg med transporten varje vecka!

Dressyrträningarna ska även igång igen, till och börja med för Bettan en gång/vecka. Senare i höst/vinter kanske även någon träning för Kristian vK.

Markarbete som vi precis kom igång med före sommaren hoppas jag fortsätter! Det var så kul att komma igång igen med bommar/små hinder.

Sedan blir det förstås en massa härliga skogsturer :) Ågesta har ju även en massa lördagsaktiviteter som vi kan vara med på. Perfekt att träningstävla hemma i höst och inte lösa någon licens för varken mig eller hästen! Jag har ju sagt hela tiden sedan Roymir blev frisk att 2016 är ett träningsår, inga "riktiga" tävlingar! Utan vi kommer tillbaka starka och bättre 2017! Det blir vårt år, det känner jag på mig! 

Likes

Comments

Igår vid 20-tiden red jag & L ut på en lång tur! Hur härligt som helst! Vi hade inte tänkt rida så lång runda, men den blev som sagt lite längre än vi planerade. Vi hittade (eller ja Lotta visste vart vi red) en supermysig tur runt Varnö! Så fint i skogen med små sjöar som glittrade till i kvällssolen.

Roymir kändes först lite seg men sedan blev det fart på honom. Tror han är matt av denna värme som är. Men som tur är L snäll och tar in dem mitt på dagen så de får stå inne i stallet ett par timmar när det är som varmast.

Idag ska vi försöka oss på lite dressyr på ridbanan, om det inte blir regn som väderleksrapporten hotar med! 

Likes

Comments

Igår efter middag åkte jag till stallet! Härligt svalt och fin solnedgång. Sadlade på Roymir och gick ut på ängen! J var med och fotade oss! Kännde på Roymir i alla gångarter för att känna efter om han reagerade efter tappskon. Men det gjorde han inte som tur var! Så nu kan vi sätta igång på allvar igen! Så skönt ☺!

Tycker att fotot blev så fin! Ser lite ut som vi ska ut på terrängtävling 😂!!!

Likes

Comments

Roymir är på sommarlov ute på Ornö! Helt perfekt att ha honom ute på ön 😄. Jag slipper åka i land hela tiden och ta han om honom. Meningen var från början att vi skulle rida och träna varje dag från det han kom ut. Men det tyckte inte Roymir själv! Från midsommarhelgen och fram till 6 juli har han stått på box med hovböld 😞. 4 veterinärbesök resulterade i att han fick åka tillbaka till fastlandet för att underlätta transport etc!

När han väl blev frisk och kunde komma tillbaka ut så drog han av sig den andra skon och fick på en ny igår! Jag hann iaf med en ridtur innan skon åkte av! jag köpte en toffla till honom för att skona hoven lite. Funkade bra! Testade till och med att rida med den!

Men nu hoppas jag *peppar,peppar* att turen är på min sida och jag kan komma igång igen!

Sista passet hemma innan vi åkte till ön så var han så fin! Hoppas verkligen att vi kommer tillbaka dit inom kort 😘

Likes

Comments

Nu har det gått ett par dagar utan inlägg! Jag tänkte att bloggen ska vara en liten livlina för att hålla kontakten med alla mina stallkompisar när vi splittras från Dåntorp.

Jag och Roymir kommer att flytta till Ågesta den 1 april. Jag hade en sån tur och fick erbjudandet om stallplatsen på Gammelgården redan veckan före vi fick reda på att stallet ska läggas ner. Snacka om att jag hade tur! Inte kul att leta plats när ca 30 andra letar samtidigt! 

Jag tror och vet att Gammelgården är bästa alternativet för mig! 2 ridhus, utebana och en helt underbar terräng att rida ut i. Bra tränare, om jag nu vågar mig på att rida för Kristian. Annars finns Bettan som jag ridit för tidigare. Börjar nog med henne och jobbar sedan oss uppåt mot Kristian 😉.

Likes

Comments

Denna blogg kommer att handla om mig & min häst Roymir-Lizz "Roymir".

Roymir är en halvblodsvalack född 2005. Jag köpte honom våren 2014. Vi har hunnit med en del dressyrtävlingar under hösten 2014 & våren 2015, med blandat resultat. Tyvärr blev Roymir skadad under sommaren 2015 och en lång konvalescenstid väntade under hela hösten. Han fick en spark som resulterade i en spricka i vänster bakknä.

Nu är han under igångsättning och vi har precis börjat trava lite! Under hans rehab så har vi använt oss av PharmaLight-behandlingar och massage.

Planen för 2016 är att detta blir ett litet mellanår med lång igångsättning och enbart träning. Vi hoppar över tävlingarna och kommer tillbaka bättre & starkare 2017!!

Likes

Comments