Nu har jag gått i skolan i 2 veckor och kan inte säga att jag blivit nå smartare. Vår första hemtenta är på onsdag och jag har inte läst så mkt som jag önskat då Lukas vart hemma med mig onsdag till fredag då han vart förkyld. Men nu är det full fart på honom så på måndag får han gå igen.
Däremot så blir Benny hemma med mig hela måndagen då hans förskola är stängd. Men då får han en iPad och tv-dag då jag måste plugga och läsa massa. För på tisdag har vi lektion mellan 9-15 med 1 timmes lunch. Tur det är en hemtenta och man får ha böckerna till hands. Jag är nog mest nervös för referenser då de ska skrivas löpande i texten och i slutet och på ett visst sätt. Annars blir det underkänt. 😫
Får se hur det går.

Jocke började i Norge i måndags också, så han blir borta i 2 veckor och sen hemma i 1 vecka. Känns surt att endast få var 3:e helg tillsammans med honom då han tog jobbet uppfatta det som att han skulle sluta på fredagen och inte söndagen. Men men, nu är det som det är och det är bara att stå ut.

Vi tänkte försöka få till en helg i mars att åka till Stockholm och kolla på Pernilla wahlgrens show och sova på hotell och njuta. Men mamma jobbar var 3:e helg och den infaller när Jocke är ledig. 😭Och tror inte vi har någon annan som är villig att ta alla 3 barnen åt oss en helg. Så kanske blir barnvaktslöst i 1,5 år nu.

Annars så var jag och Anton och åkte slalom för någon helg sedan, han åkte själv i barnbacken och med hjälp i dom andra backarna. Han var jätteduktig. När Jocke kommer hem igen så ska vi åka dit igen. ⛷

Idag har vi vart till Ica och handlat lördagsgodis åt barnen. De blir så lyckliga när de får plocka sin egen påse med godis. Så dom sitter i vår säng och kollar på bamse och äter godis för fullt nu efter lunchen. Lukas ligger och sover i vagnen. Jag har städat och ska vila en stund nu med. Tänkte baka bullar idag, men glömde köpa jäst och mjöl (sämst minne just nu) och vet inte om jag orkar dra ut alla igen. Kanske avvaktar och bakar imorgon istället.

Blir mest kort på Lukas för han sitter stilla, dom andra rör sig hela tiden och bilderna blir bara suddiga 😂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

1 januari flyttade vi ut allt utom våra och barnens madrasser. Eller, tv och soffa fick vara kvar också.
2 januari flyttade vi ut Hillevie från vår nya lägenhet och även in vårt sista.
Sedan har hela förra veckan gått åt till att städa och få ordning. Hade som mål att vara klar till i söndags och det var vi. Med allting. Så skönt.
För den här veckan går åt till att skola in Lukas och jaha skolböcker. Och snart är allt klart! Så himla skönt. Imorgon låter det som att jag ska lämna Lukas själv över lunch och sovstunden. Så då kanske jag får en timme själv hemma. Hade ju vart underbart innan min skola börjar på måndag.
Böcker ska jag hämta idag strax efter 15 och några böcker ska köpas i Falun på måndag.
Har inte så mkt mer att skriva. Längtar till kl är 14:30, för inskolning är inte så roligt. Nu sover Lukas i 2 timmar och jag får inte gå ifrån än. Eller jo, en kort promenad till affären men hålla mig i närheten så jag är där när han vaknar.
Och idag ska jag hinna med att träna och hämta slalomskidor och pjäxor till Anton hos mamma. Blir en fullspäckad dag.
Åh, vill bara hem nu 😂

Min utsikt när Lukas sover 😴

Likes

Comments

Den spenderades på Hamregården med släkten. Vi började bada i poolen och barnen älskade det. Det bästa är att dom kan reglera tempen så var jättevarmt och skönt. :).
Sedna lagade vi mat, allt möjligt blev det.
Vi for hem vid 19-tiden kanske och la barnen. Sen blev det Bingolotto. Trodde jag skulle lägga mig innan 12-slaget men vi höll oss vakna och la oss typ 5 över 12. 😂

Likes

Comments

Här hemma packas det och köra lådor för fullt till nya lägenheten. Ska bli så skönt att komma på bottenplan och kunna gå in och ut utan alla dessa trappor.
Från och med tisdag eller onsdag är planen att vi ska bo där. Måste flytta ut Hillevie först då hon köpt hus och flyttar in där på tisdag. Det är alltså Hillevies lägenhet vi ska ta över.
Det roliga är att när vi var yngre och bodde hemma så bodde vi även i den lägenheten en vända med pappa. Så den går lite i arv. 😂
Men igår så släppte vi alla måsten och for till Hillevie och var ute med alla barnen i 2 timmar. Vi kom hem blöta och trötta, men barnen var helnöjda och lyckliga över att få komma ut en vända. 😂

Lukas verkade också tycka det var roligt med pulka och så. Men han gillade inte att sitta i snön, han tog sig ingenstans. Och som vanligt blir det mest kort på honom eftersom alla andra rör sig hela tiden 😂

Likes

Comments

Tiden springer iväg med allt vad jul och flytt innebär.

Julafton spenderade vi hemma med endast vår lilla familj. Mysigt och enkelt var det. Skönt att bara vara med barnen och ta dagen som den kommer.

Resten av släkten har vi firat med andra dagar. :).

Barnen var lyckliga för alla julklappar utom Lukas som fullständigt sket i allt vad paket hette och brydde sig bara om Anton och Bennys leksaker.
Barnen somnade gott på kvällen och vi låg i soffan och kollade film. En underbar julafton blev det och vi är nöjda.

Likes

Comments

Idag är det 2:a advent. Det firar vi genom att ta fram granen, om 2 veckor packas allt ner. För direkt efter julafton är det flyttpackning som står på schemat, 2 och 3 januari flyttar vi. Som jag längtar. Hamnar på bottenplan igen och slipper alla trapporna.

Likes

Comments

I fredags var det dags. Då fick man reda på om man kom in på det man sökt eller inte. Som jag var nervös. Jag loggade in och ut hela förmiddagen och tyckte det aldrig kom upp. Sista gången jag loggade in var jag inte redo på att se texten; vi behöver svar från dig. Scrollade ner lite och såg med grön text: antagen. Tittade åt sidan och såg: sjuksköterskeprogrammet Falun. Så jag kom in där jag ville. Så underbar känsla.
Så från och med januari är jag student i 3 år. Planen är att Lukas ska vara hemma med mig fram tills augusti, tycker han är för liten för att börja på förskola än.

Annars i veckan så har jag gått kursen, bara 2 träffar kvar nu, lite tråkigt för man lär sig mkt.
Lukas har vart på 1-årskull och Anton har vart på ögontest. Tog bara 4 ggr tills han gjorde det han skulle och blev godkänd. 😂

Likes

Comments

Igår var vi på första julfirandet. Det var hos barnens farfar. De hade gjort tacos, fiskedamm och paketutdelning. Barnen hade jätteroligt och det var en trevlig dag.

Likes

Comments

Den här veckan har jag stått upp med endast en dryg förkylning. Så var dags att börja julbaka. Barnen har hjälpt till och de verkar tycka det är roligt. Ska se om vi hinner baka lite pepparkakor med dom någon dag.

Vi har gjort pepparkakshus, brysselkex, chokladkakor och julnougat.
Det ska även göras knäck och ischoklad. Kanske något mer fikabröd. Tyvärr har vi en väldigt liten frys, så får ju knappt plats med något. Det blir bra bara vi flyttar. Då får vi helfrys. Mindre än en månad kvar.

Likes

Comments

I måndags blev Lukas 1(!) år. Det här året har gått så fort.
Han sover inte på nätterna om han inte får ligga i vår säng. Då kan han sova några timmar i sträck innan han vaknar och vill ha tutte. Är väl dags att sluta amma, men dom nätterna ser vi inte framemot då det kommer bli skrik och grin och vakna nätter.
Han har strl 74 och 80 i kläder.
Han reser sig upp och går med möbler/saker/händer. Han vill inte riktigt testa gå utan något.
Han vägde 8245g på 1-årskollen, så vikten går uppåt i alla fall. Inte snabbt, men uppåt.
Tror han var 75,5 cm lång.
Han tyckte in om sprutan och fick feber som höll i sig ca 1 dygn.
Han är allting glad, om han inte är hungrig eller trött.
Han älskar att vara i storebrorsornas rum och härja. Dom tycker inte om det lika mkt.
Han fortsätter få lactulos varje dag för magen.
Nu på 1-årskullen fick vi även en fet salva då han har torrfläckar överallt.
I söndags hade vi kalas för honom och han fick många leksaker och lite pengar. Var en lyckad dag.

Likes

Comments