Dag 14 : vaknar upp , packat ihop och ger mig ner till receptionen för att fixa en taxi som ska ta mig till färjan .


Det var ju inte lite saker som skulle med ! Det var lite lättare när man hade bilen . Det var gaskokare , stol, två stora väskor och en sovsäck så först gick jag fram till in checkningen med mina två väskor bara och frågade lite försiktigt om jag kunde checka in resten också ? Det gick ju som tur var bra . Vart slussade som får genom gångar och containrar för tillsist kliva på där bak bilarna även körde in , ja gick och satt mig och kollade på skönheten och odjuret med en herre med down som var helt förtjust i denna film och gav mig en 4D upplevelse med sång och kommentarer med en sån inlevelse en härligt prick .

Efter ett tag kom det en local kiwi som slog sig ned vi mig så vi pratade med varandra resten av vägen dit , han rekommenderade vandringsleder och gav mig lite tips för den södra ön .


När jag var framme så sa vi hejdå och jag klev av för att träffa upp denna snubbe som skulle ha min bil där när ja ankom . Det var då inte den bilen jag hade beställt men just då brydde jag mig inte och ville bara slänga in all skit i bilen och fortsätta .

Skrev då några papper och körde hem gubben och fortsatte mot Nelson där jag skulle köpa lite gas och en kniv som var bättre än den smörkniven vi hade , men i Nelson fanns inte den affären jag letade efter så jag fortsatte till nästa stad och där fann jag den och det var även där jag spenderade min första natt på en parkering .Dag 15 : borstade tänderna och hoppade in i bilen kom inte mer än 5 minuter innan jag såg en herre som liftade och plockade upp han , det var en rasta/hippie från Texas som var några år yngre än mig .

Vi klickade ganska snabbt och hade mycket gemensamt , och det var kul att ha han med i bilen . Han frågade vart jag skulle och jag hade själv ingen aning men vi satte fart mot nordväst för att kolla in några ständer och ställen vi googlade fram (planerarn ) . Men det jag hade googlat på var något man skulle göra någon vadring för att se ,så vi åkte fram och tillbaka på denna väg fyra gånger innan vi fattade det, vi beslöt och för att ta en skogsväg till en han hade träffat på sin resa och hänga med han , men efter åkt 40 min i skogen kom vi fram ett en strand som var fin men absolut inte dit vi skulle och gav oss tillbaka för att testa den högra vägen i stället men slutade även där ute på någon öde mark som vattnet hade sjunkit bort så man kunde köra ut med bilen och kom inge längre än så . Vi beslutade att vi skulle till Takaka som är känd för att vara ett riktigt hippie ställe där dom gamla hippiesarna hade slagit sig till ro . Vi åkte för att kolla in någon ”blue pool” som var cool men ja vi tog någon bild och beslöt och för att åka och köpa lite öl och åka till den gratiscampingen som fanns i närheten och försöka ”fiska” ja jag hade en grönlina och en krok 😅 satt där ett tag och solen var så stark den dagen och det brände på ryggen så långvariga vart vi inte och för den delen att vi kände nog att vi inte skulle få någon fisk med den utrustningen ! Gick tillbaka på vägen med vårat spö vi hade gjort av en gammal gren och öl flankan som tråden var lindad på .så gick vi mot dungen vi hade hängt våra hammocks och kiwisarna stod mest och skratta åt vårat ihop plock . När vi kom fram hade en van med kiwis kommit dit och var apraka och spelade rave musik på högsta volym till en början var ju det skit sofft men ju längre kvällen gick började tjejerna bete sig som riktiga IDIOTER , snodde min sarong och stol och vägrade de tillbaka det , och som vi vet är man lite vrång och skulle så klart ha tillbaka det av en principsak , efter ha tjafsat det där i två onödiga timmar och nästan ett bråk fick jag tillbaka grejerna och vi jag och Omar som kille hette kunde fortsätta och hänga och träffa folk på camping som vart en lyckad kväll ändå fast det var lite stökigt !.
Dag 16 : vi låg kvar i hammockarna ett tag efter vi slagit upp ögonen och Omar gick och hämtade sin , ja juste ja , vad är namnet på denna typ guitar fast mindre ? Jaja vi förstår nog , och låg och spelade och han var riktigt duktig så det var ass Nice att lyssna på lite live på morgonen ! Vi såg att nötterna vaknade så jag frågade om vi skulle röra på oss . Vi packade ihop och städade upp röran som låg runt bilarna och dom skulle säkert inte ha gjort det .


Omar var på ett mission och skulle till någon rainbow träffa ute i skogen någon stans där folk får veta platsen via mail eller ute på vägen när dom liftar . Så the travelers way är bara att hjälpa när man kan. Vi åkte in till staden och handlade lite lunch och saker han skulle ha för att bo där ute i två veckor , sedan var vi på vägen till det här stället som låg långt bort från asfaltsvägen och hus innan en lite skylt som det stod parkering och där skulle ha vandra en bit in i skogen för att komma fram . Hade hade fått mail dagen innan så han och Fem till bilar hade bara kommit än så länge , jag gav han en dosa snus så han inte vart utan nikotin , han hade levt billigt han hade spenderat 8 dollar på 3 veckor innan stackarna träffade mig haha . Men vi sa farväl och det var ett tråkigt farväl för jag gillade han verkligen ! Men resan fortsätter å jag med , det vart et lång resa längst kusten innan jag tog en avstickare på någon grusväg ut till en lite sjö jag hade sett på kartan , vägen dit var lite sisådär men när jag kom fram är jag glad att jag åkte dit och höll mig ifrån campingar och gjorde som kiwi folket gör riktigt (freedom camping ) .


Kommer ut till denna sjö med gamlaträd som sticker upp lite överallt i vattnet och vid vattnets kant så var ett en grillplats , perfekt tänkte jag , äntligen lite eld som en camping ska innehålla . Jag gjorde upp en eld och satt på kastrullen , medans det kolade upp tog jag med ett välbehövligt dopp och vattnat var varmt och skönt , där stod man ensam i skogen och en eld bakom mig och solen var på väg ner mellan träden och inte ett ljud så långt örat hörde ! Camping utan att rätta sig efter någon och bara köra efter magkänslan , yeees ! .
Dag 17: idag skulle jag åka och kolla på pannkaksklipporna såg låg efter västkusten ! Så klart vart det ju as mycket folk ... men gick iallafall dit (såklart ) och kollade . Jag vill inte låta otacksam verkligen inte men jag skulle bara ha kört förbi , det för mig var absolut inte märkvärdig ! Så jag sket idet där och körde vidare söderut mot franz Josef istället . Jag kom inte mer än utanför parkeringen innan jag såg en liftare jag plockade upp , denna man var från Tyskland ( såklart ) och jag följde med mig 100 km ner till en stad där han ville stanna för att spendera natten medans jag gick in på mc Donalds för att sno lite wi-fi innan jag åkte vidare . Hann inte långt innan nästa liftare kom upp så jag tog med han å , detta var .trumvirvel En tysk ! En lite yngre kille på 18 år som följde med hela vägen ner till Franz Josef där jag letade i skogen efter ett stället att slå läger medan han ville sova och en camping , jag slängde av han där och vi skulle ses i morgon för att göra vadringen som jag var på väg emot . Jag såg att bensin lampan började lysa och åkte in till stan för att tanka när jag ändå skulle handla lite men all bensin var slut ! Åkte 4 mil till nästa by och även där var bensinen slut !? Så jag åkte vidare till nästa by som låg några mil bort men som tur var fanns det där , man vill ju inte stå utan bensin när det kan vara 8 mil till nästa station . Det började regna och jag hade hittat ett ställe jag skulle sova på , vid en flod vid ett kraftverk som jag försökte fiska vid när solen hade kommit fram , någon lycka ? Inte än .Dag 18: upp å hoppa idag står Franz Josef glaciär på schemat som jag har väntat på att ha fått se . Så jag skulle åka och hämta tysken som skulle med och vandra men han hade fått skjuts till den staden han egentligen skulle till med några andra tyskar .

Åkte in mot staden för att kolla vart vadringen började och for dit , det var inte mer än 50 minuters vadring för att se glaciären och Damn kanske låter otacksam igen men ja det var en ishög på berget och vandringen var inte SUPER vacker men så är livet ibland .

Fortsatte vidare ned över västkusten en bra bit och skulle av ren slump in på toa bara och där är en vädringsled till som jag inte viste om och den var också bara på en timme också . Jag gick in i skogen och möter en grönska som jag alltid sett förut , jag är ju tokkär i den gröna färgen ! (Grön är mitt medfödda element ) det finns ingen annan färg typ förutom vägen jag går på det är 50 nyanser av grönt och inte tjata mer om den färgen men det är grööööönt ! Vadringen var, ursäkta för jag stammar men den magiskaste vandring jag gjort på egenhand det var som att gå bland gröna moln som täckte stammar och rötter . Nog om det nu kommer nämna mer grönt annars . I slutet på vadringen kom man fram till en strand när vilda pingviner kommer för att vila och lägga ägg men tyvärr fick jag inte se någon :/ fick med mig två stenar som jag tyckte var fina dock , känns lite dumt att lägga två stenar i ryggsäcken men jag gillade dom .


Dag 19; Ju närmare jag kom Wanaka desto bättre blev det ! Det turkosa vattnet bergen och ängarna ! Precis som Nya Zeeland jag hade trott att det skulle se ut .

Och eftersom jag åker otroligt mycket bil och rör mig hela tiden så passade jag på och lägga mig på stranden i Wanaka och för det var så varmt och härligt denna dag , köpte med mig apelsiner och en pizza och låg där hela dagen och pratade med människor från världen hörn , en kille en kiwi som gick hela landet från norr till söder fastnade jag mest med . Jag körde han till en kompis han skulle bo och och jag åkte runt sjöarna för att leta nästa avlägsna plats för att slå läger och hittade en kanon plats där två träd stod med perfekt avstånd och vinkel för att hänga min hammock ( taaaack jessi ) .


Jag skulle göra en vadring upp på ett berg som hete Roys peak . Killen som jag pratade med sa att vandringen var på tre timmar men jag uppfattade ju inte att det var tre timmar upp och tre timmar så jag hade bara med mig en flaska på 500 ml och en apelsin och idag var det ganska varmt också ! Började stretcha och gick uppåt , vägen gick sicksack hela vägen och det var ganska brant mellanåt och det var såååå mycket folk , såg ut som myror som gick i led upp för stacken . Solen stekte på bra och svettig vart man , hade gått en bra bit tyckte jag och bena börjades kännas men faktum var att jag såg skylten 15km till toppen kände jag lite hur långt målet var egentligen . Men gick med raska steg eller nej där ljög jag dom var inte alls så raska faktisk men dom gick åt rätt håll iallafall . När jag började närma mig vad jag trodde var slut etappen så har dom gjort en väg runt berget på andra sidan istället och vid det här laget var jag ganska slut och hade inge vatten kvar så jag la mig där och vilade en stund. precis vart den finast utsikten var låg jag och tittade ut på bergstopparna och vattnet som närmast låg var turkost och dom andra mörkblå , bakom mig stod kineserna med sina vinterjackor och selfisticks och fotografera för fullt , standard .


Kiwin jag pratade med igår hade träffat en från Sydkorea en ungtjej och på 6 månader hade hon tagit 20000 bilder !?! Det går jag inte ens på 10 år , hur är det möjligt ? .


Uppe på toppen slog jag med ned och tog min apelsin och njöt av utsikten och kunde inte låta bli att höra denna kvinna på 60 år hade gått upp på 1,50 Tim , jag vart sjukt imponerad ! Efter 30 minuter började jag gå ner igen och ni som vet hur det är att gå nedför i branta backa vet också att det gör ont i knäna efter ett tag , det jag ”brukar” göra att jag jogga i intervaller för att ta bort smärtan från benen och på så sätt tog jag mig också ned på 1 timme det är ingen tävling jag vet men det vart så för jag joggade såklart .


Dag 20 : jag har inte gjort ett skit ! Jag skulle hoppa fallskärm denna dag men vart inställt pga väder punkt

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​​Hoppar in på lite dag räkning igen så jag inte blandat ihop allt !


Dag7: klockan stod på 05;30 för att bevittna denna soluppgång som för oss skulle vara dom första i världen att se detta, denna dag iallafall ! Jag satt min på en stock som låg längst stranden med min hoodie och mina mjukisbyxor nyvaken , och lite disig, satt jag där i en lång stund för mig själv och såg på när världen skulle vakna till liv , fåglarna började sjungna , lastbilarna kom längst vägen fler och fler , folk var ute och med sina hundar som sprang löst så lekfullt .


Stunden led mot sitt slut och vi började packa ihop tält och gjorde sista diskningen innan vi skulle åka vidare till Rotorua . Bilfärden var inte så farligt lång den var 35 mil och tog 3,5 timme innan vi nådde målet och väl framme så var det mycket saker att se och att göra men vi åkte runt och alla skulle stänga ner för dagen så det fanns inte så mycket att göra den dagen så vi la upp en plan vad vi verkligen ville se dagen efter istället . Eller jo det fanns en ska vi kunde göra som var gratis och öppet var att kolla in en mudpool som det hete och såg roligt coolt ut på bilden så vi drog dit till en stor besvikelse ! Visst var det ett lerhål minsann men som vilket lerhål som helst förutom att det bubblade och och ånga ut den . Det var ungefär som att beställa på mc Donalds bilderna set ju kanon ut men sen kommer en burgare dom kört i torktumlaren sedan serveras , men jag är inte bitter .


Hela staden luktade svavel ni som har besökt gejsrar eller något naturligt uppvärmt vatten vet hur det kan lukta .


Efter som dagen hade gått och vi behövde något stället att bo på så åkte vi till en camping som skulle vara en gratis camping där man fick tälta men så var inte fallet men vi gjorde en lite Fuling och gjorde det ändå för det fanns inga andra ställen i närheten . Jag knöt upp min kokon runt två stora grannar och började med maten medan tyskarna satt ihop sitt tält . Idag på schemat vart det korv med potatis och Cream French , när tysken själv får välja .... men det slank ner så fint för så mycket man har uppskattat middag som jag gör när jag reser som jag gör nu , ojojoj ! Allt är så gott fast vi äter rester och samma mat varje dag .


Dag : 8 morgon stund har guld i mun ! Vaknade till en strålade sol som lyste genom granarna och träffade mitt ansikte och väckte mig med en sån ömhet , det var som jag hade vaknat upp i dom mörkgröna svenska skogarna hemma i dalarna och där låg jag länge innan jag bestämde mig för att gå upp och att göra frukost .

När frukosten var intagen och alla var klara så körde jag in tjejerna till en by som dom levde innan engelskmännen kom och och lura av dom allt land med rom ( börjar fan tro att dom vita är djävulen ) och dom visade hur dom använde dom här varma källorna för att laga mat tillexempel , dom slängde i kött , fisk , ägg mm och allt var så snabblagat så dom använde inte mycket tid i köket inte . Potatis var klart på 10 min och ägg på någon minut , vattnet var 400 grader också ! Det är även i Nya Zeeland som Ni kanske har sätt när killarna gör ett ”war cry ” brukar användas på bröllop och för att skräms/ tagga till innan krig .


Jag drog vidare för jag ville se dom här källorna som var i alla dess färger så jag tog bilen 20 km ut Ur staden , köpte en biljett och vandrade runt . Först när jag hade gått i 10-15 minuter kände jag mig först lurad när det ända jag såg var så hål i marken där det kom ånga ut ur ifrån och var inte jätte imponerad och tänkte faktiskt vilket skit ! Har jag gått till fel ställen ? jag kom fram till den första och största kratern där dimman låg tjock med svavel och lukten lika stark men lätt uthärdlig , där var vattnet turkost i mitten och kanterna väl färgade som trocadero det såg nästan ut som en pool för kanterna var perfekt naturligt med sten som gick runt hela kratern . Stod ett tag och beundrade verket av naturen men gick sedan vidare för att se bergshålet som hade något som såg ut som kemikalie avfall fast i en lite ljusare nyans av vad dom säger är vatten ! Färgen är någon jag aldrig sätt förut eller för den delen vattnet i den färgen . Rundturen tog bara 45 min och jag satt mig i bilen för att hämta upp tjejerna men som sagt rese jag med två tjejer och fick sitta på parkering och vänta i två timmar innan dom kommer ut . När vi nu var klara med det där så for vi vidare mot redwoods för vad vi tänkte var att göra en vandring uppe i träden där dom byggt en landgång men kunde gå mellan träden och man kunde även göra det på natten och träden var upplysta i alla olika färger det var det jag ville göra men vi hade inte en till natt i denna staden . Men iallafall så skippade vi en trävandring och gick på en gratis tur på 7,5 km genom redwood skogen med dessa enorma stammar och höga träd , vandringen var helt underbar och ett perfekt avslut på denna dagen i staden .


Vill bara påpeka att ni som cyklar och åker Cross så är Nya Zeeland jag skulle lägga min pengar till att åka ! Vilka banor och vilket utförande !


Som ni kanske förstått nu så åker vi bara till gratis campingar och när man gör det kan man förvänta sig mycket folk men inte som denna vi kom till denna dag , det såg ut som en peace n love camping det var folk överallt och bajamajor överallt . Folk spelade guitar , rökte gräs och drack bärs det osade mat från alla håll och kanter och folk sprang runt med ett stort leende på läpparna , det var gatuartisterna där också , det var en riktigt skön stämning där verkligen ! Jag slog ut min sarong och gjorde nudelwok och knäppte en jag med . Vi satt där in på nattens timme och pratade och umgicks .


Dag 9: idag stod något som jag väntat på att få göra och det är en av Nya Zeelands finaste vandring ( Tongariro alpine crossing ) som var en vandring som var på 6.20 minuter och 20 km lång men lite vrång som man är skulle jag försöka klara den på 4 timmar blankt .


Vi åkte till parkeringen där vi skulle starta och knöt på oss skorna och packade väskorna och begav oss . Dagen bjöd oss på växlande sol och molnigt väder och början av vadringen var otroligt vacker med massor av grönska och en fin väg att vandra på och vandring var behagligt . Jag gick den första kilometern med tyskarna men jag tyckte dom prata för mycket så jag ökade takten för att slippa lyssna på prat en sån här fin vadring . Dom 3 km var relativt lätt att vandra men efter så började en stigning som kändes i benen efter ha gått uppåt med en stark lutning i 2 km , på min högra sida var det en vulkan som bergstoppen låg över molnen , bakom nu såg hade man en utsikt så långt ögat kunde se , framför mig var det trappsteg eller trappsteg efter varje krön man kom runt . Jag såg 6 km skylen och tänkte nu är det bara 4 km till toppen jag gick och jag gick när jag väl kom upp och det blev plan mark en platå av vad som såg ut som öken , det första jag tänkte var att det skulle bli skönt att få ”vila” vaderna lite , längst bort på denna öken liknade platå så jag toppen av denna vadring och klockan hade så slagit mycket än så jag tänkte att det klarar jag lätt . Nästa etapp av stigning började men nu var det inga trappsteg och det var rullgrus och smala stigar innan jag skulle nå opp !

Kämpat mig upp över en kant och ser den sista biten och blir nöjd och glad , ökar takten lite för energi kom tillbaka , kommer upp till toppen och kollar ut över andra sidan och ser att folk vandrar slå långt jag kunde se åt andra hållet och frågar mig själv om jag inte ens har kommit hälften !? Uppe på toppen är denna här fittan som är som gjuten i Berget som alla vill ha ett kort på , även jag så klart . Men nedanför mig ser jag iallafall dom här vatten pölarna som jag hade längtat efter att se som var min high light men denna vandring så jag struntade i om jag inte hade kommit så lång och tog med ner för denna smala stig som var full med rullgrus och sand så det var bara att surfa sig ner annars skulle knäna ha dött . Glider Ned och tar min lunch som är en smickers och en persika och sätter mig och och vilar en stund . Jag börjar sedan pratat men en snubb och frågar om det här är vändpunkten för att komma tillbaka till parkeringen ? ”Där han svara det här är ingen rundvandring tillbaka Till där du börja det här är en enkelväg till annan parkering som man parkerade bilen och tog bussen för att komma var du börja !” Fan tänkte jag ! Frågade om jag hade kommit halvvägs iallafall ? Och det hade jag typ gjort jag hade kommit 9km . Så det var bara att trampa upp för samma väg tillbaka och hoppas att jag möter tjejerna och berättar detta . Och det gjorde jag när jag hade kommit upp till ”toppen ” vad jag trodde var ”slutet” . Jag sa åt dom att jag tar på

Mig det här och går tillbaka och hämtar bilen om ni vill fortsätta denna vadring . Tjejerna fortsatte och jag tog samma väg tillbaka . Nästan väl nere kollade jag klocka och såg att det var 15 min till det skulle ha gått 4 Tim men det var 3 km kvar så jag skyndade mig lite så jag skulle hinna mitt mål men missade tiden med 25 minuter !.!.!. Men tyckte iallafall att jag hade gjort det bra ! För att inte vara i allt för bra from . Skryt? Lite kanske .


Dag 10: idag hade vi inte så mycket på schemat förutom att Julia skulle hoppa fallskärm och hade tid kl 14:30 . Vi åkte dit och skulle checka in och väntade ett tag men dom sa att vädret inte höll mottet så det var avbrutet och dom skulle ringa igen kl 16:30 men lika då så var väder ohållbart tyvärr . Hon hade verkligen sett framemot detta hopp . Istället så åkte vi till ett mosaikcafe och en kostutställning där vi satt en bra stund och fikade och satt i trädgården och kollade in all dräneringskonst .


Dag 11: denna dag åkte vi bil en hela dagen ner mot Wellington så inte mycket gjort förutom att slå läder vi en av mina favorit lägerplatser än så länge . Jag hittade ett drömläge att hänga upp min kokon så låg vid en 20 meters slänt och nedanför var en rinnande flod och höga grönaberg täckte detta vatten drag , vid det högra berget stod 50 tal får och betade och hade den sista soltimmen på sin rygg . Åt upp mina rester och tog av mina kläder och gick en stig ner till floden , gick över stora stenar stod sedan vid vattnet naken och i liv kände den svalkades vinden, det var lite kallt , solen gick ned över dom gröna bergen och jag tog mig ett dopp i det forsande vattnet och låg där ett tag och kände friheten drog över mig . Vakna i fri luft , lägga sig under stjärnorna och låtas blir tvättade av naturen , det är inte mycket som slår det ! Gick upp bytte om och kröp ned i min sovsäck och lästen en bok medan vattnet silades mellan stenarna i ett kraftfull brus men ändå lugnade . Stjärnorna lyste upp nattens holmen innan mina ögon slocknade .


Dag 12: ni var långt nere söder nu och det fanns inte mycket att göra förutom att vänta in dagen vi skulle åka in till Wellington och lämna tillbaka bilen . Men vi gjorde en lite utflykt ner till den södraste delen av norrön för att kolla på en fyr och titta på sälar som låg på klipporna och vilade innan dom skulle ner på matjakt igen . Vi var där ett tag och bara var kollade när dom degade och den så klart jag stod att iakttog drog världen jävla kastspya ! Usch .. inte så mycket mer att säga om denna dag .


Dag 13: vakande efter en natt med spöregn , tjejernas tält och saker var dyblöta till och med jag som sov i bilen vart lite blöt , det regnade in via taklampan ?! Mycket konstigt. Idag skulle vi in till staden och lämna in bilen och säga farväl till varandra . Vi slängde av grejerna på olika hostels och lämnade av bilen och vart tillbaka körda in igen , stod utanför och kramade om dom och sa farväl och tog en sista selfi såklart ! Jag har vart och tvätta min äckliga kläder jag burit i 2 veckor och ligger nu på rummet och skriver denna blogg innan jag ska ut och äta , för i morgon tar jag färjan över till södra ön och forsätter just nu som jag vet själv i en bil jag hyrt !


Peace n love !! 

Likes

Comments

Beijing va då inte alls som jag hade trott , jag såg framför mig massa gatumat och marknader på gatan där som skulle sälja allt skit som fanns . Men istället var det poliser , kontroller , kameror överallt och väldigt välstädade gator ,nog är säkerhet viktigt men när det står två poliser vid var 20 meter så känns det lite överdrivet men nog om det . Jag anlände i centrum av Beijing och tog en taxi till mitt hostel som låg 2 km bort , tänkte ta tuben men förstod inte ett ord vad som stod där ! Men kommer dit och det är ett väldigt sjysst ställe med en riktig backpack känsla med klotter på alla väggar och tak som alla dit resande har taggat något . ( även jag nu )


Dagen efter på morgonen gick jag ut på frukostJakt , relativt billig en men kina eller just Beijing var Absolut inte billigt som jag hade trott heller , men såg dumplings som jag aldrig har testat förut så jag gick in för att testa på ett ställe som såg ut att vara OG- kina resturang och beställde 10 st och en kopp traditionellt grönt the , och got Damn vad gott det var och thet var lika gott !! Så varje frukost och lunch så köpte jag dumplings , har testat i Nya Zeeland men tror ingen ställe kommer vara lika gott som kina . Dagen därpå träffade jag en irländare och en kines som jag åkte in till ”stan” med för att leta på lite saker för Nya Zeeland men fann inget så det slutade med att vi tog en öl och åkte tillbaka till boendet . När vi kom tillbaka var det fullt med människor där som åt och drack och rökte shisha så tillslut vart vi ett helt långbord med folk från hela välden och det var super trevligt , 70 procent av gångerna man möter och fortsätter hänger med andra resande är under kvällen innan med någon öl , Det var under den kvällen jag träffade två personer från Sydkorea som jag spenderade mest tid med i kina och det var tur jag hade dom för den kunde också prata kinesiska och det underlätta hungern och prutningen mycket !


Jag och dom två herrarna gick för frukost och det vart så klart dumplings på samma ställe , till min stora förvåning när jag sitter där och äter så ser jag något jag känner igen som jag borde ha sett dom alla andra gångerna jag kommit dit för det är en jätte stor tavla på Stefan Löfven som täcker väggen , bilden är tagen utanför restaurangen och han står och skakar hand med ägaren ,tänka att men inte kan bli kvitt den fula gubben fast man är på andra sidan jorden !. Men fick men faktiskt ett litet gott skratt av situationen .

Idag skulle vi besöka den förbjudna staden och vilket stället det går inte att beskriva hur stort det verkligen var ,tror jag räknade till tretton stora portar och allt var i en symmetrisklinje hela vägen från början till slut och slut det aldrig tog . Efter dom tre första så trodde jag vi hade nått mitten men det var bara ytligare en port in till nästa ställe . Den ena koreanen håller på att utbilda sig till arkitekt så han förklarade så mycket han kunde på engelska om uppbyggande mm så det var väldigt intressant . Det finns inte så mycket mer att förklara förutan att det är sagolikt vackert och otroligt stort men det är verkligen värt ett besök om man är i krokarna ! Sen ligger jag efter 2,5 vecka i mitt skrivande ....


Jag hade ju ett självklart stopp att göra och det var ju den kinesiska muren .


Det var ju inte så varmt i kina när jag var där men hade tur med solen den dagen . Istället för att ta en guidad tur så bestämde jag mig för att ta mig dit på egenhand . Gick till suben tog den sex stationer bort för att där byta till en buss som skulle ta 1 timme ut ur staden och det var ingen dålig kö till den bussen kan jag säga ! Tur att att bussarna gick en efter en . Efter timmen så skulle jag hoppa av i en lite by och där ta en taxi resten av vägen upp på ”berget ” där jag skulle köpa biljetter för linbanan och shuffelbussarna priset landade på 280 Skr . När biljetterna var köpta så skulle ja ta en buss till den sista biten och där hoppa av för att gå 300 meter för att hoppa på linbanan som skulle ta mig till muren , enligt mig ett jävla bök ! Men i slutändan var så såååå värt det .

Jag tyckte allt såg så bevarat ut fast det var så gammalt , såklart det är gjort av sten men ändå väldigt bevarat ändå . Jag var där ganska sent så jag hade bara två timmar att spendera där innan dom stängde men det räckte tyckte jag för jag hade inga planer allt gå hela ändå hehe men det var ändå tur jag var lite sen för jag fick se muren och berget i kontrasterna av solnedgången och bara det var en syn jag inte kommer glömma . När solen gick ned såg man bergen bortanför tonade ut från en mörkgrå till en nästan vit bakgrund med höga berg och djupa dalar .

Jag gick där så långt jag kunde innan dom skulle stänga och satt mig där och bara satt där och visualisera mig hur det såg ut när dom byggade detta världsverk och hur det såg ut när kineserna patrullerade längst muren . Hade dom folk som täckte hela muren eller var det uppdelat så att två stycken hade sin zon dom gick.? Men då tänker jag , om Mongoliet anfaller på ett ställe och det står två stackare där , ja då måste ju dom göra en signal men hur lång tid tar det inte innan dom andra tar sina svärd och pjut och spurta 1 mil eller kanske flera ? Ja jag har då inte en aning får suga på den ett tag !

Jag tog mig tillbaka och hostelet och träffade upp koreanerna och vi gick ut på kvällen för att äta Beijing duck, ja det är ju ett måste när man väl är där . Den smakade otroligt gott och man åt den med små plättar som man strök någon mörk sås och med gurka och melon , jag kan äta kanska bra med pinnar med där gick jag lite bet faktiskt , men övning ger färdighet . Sen kanske det inte är så konstigt när jag är en snubbe som använder sax när jag äter spagetti !


Dagen var här för att ge mig av till flygplatsen för att bege mig till Nya Zeeland men den planen gick ju som sagt inte i lås för jag missade den ganska duktigt , jag var lite väl mycket tidsoptimist i Beijing jag trodde jag kunde åka 2 timmar innan flyget gick , haha ja jävlar ja , gick ju bra i rusningstrafik ! Jag hade kunnat klara det om jag hade tagit tuben för den hade jag blivit ganska van med och den är lättare att förstå sig på en Stockholms tunnelbana när man vi vilken Linje man bor på . Men ja det sög att jag missade det för biljetten var ganska jävla dyr . Så jag åkte tillbaka till samma hostel igen och gick lite skamfullt in och boka ett nytt rum , alla dom satt där frågade varför jag var tillbaka såklart , ja det var inte för jag saknade kina iallafall .

Jag bokade en ny biljett och en utresebiljett så min budet var ju ganska skev nu så jag bestämde mig för att sälja min skoter så jag kunde ha råd att vara i Nya Zeeland för det är ju inte direkt billigt i detta land heller ! Asinen har ju skämt bort

Mig . Men det slutade med att jag fick vara kvar i Beijing 3 dagar till där jag inte gjorde så mycket för som sagt budgeten inte var i sin peak .


Jag bokade första biljetten till Queenstown som ligger i den södra ön men den andra bokade jag till auckland i den norra ön för att få träffa min vän amanda som jag hade mött i Filippinerna som var hemma i två veckor för hennes vän skulle gifta sig . Så jag fick sova hos hennes mor i källaren den tiden jag var där eller jag frågade om jag fick bo där 3 dagar men så vart inte fallet , istället för att leta på en bil att köpa eller hyra var jag och amanda ut på massa äventyr istället vi var och kollade på vattenfall och var på stranden och bara hängde eller hängde hos hennes syster . När det hade gått fyra dagar så började jag få lite panik för man vill ju inte bara ta föregivet att man kan bo kvar , men hennes mamma och systrar gillade mig väldigt mycket och jag gillade verkligen dom också för dom var så snälla och trevliga , alla kiwis är otroligt ödmjuka människor . Jag försökte hjälpa till med det jag kunde på gården så hon bad mig att kappa ner ett stort träd på gården som tog två dagar med en liten handsåg ..!

Amanda hade tre systrar två av dom bodde hemma och den äldre bodde lite in mot staden det var henne vi hängde hos så det skulle vara lite lugnare dom andra två är tonåringar !tack amanda och din familj för ni gjorde mitt första intryck av erat land vart så bra ❤️ Efter fem dagar så hittade jag två tjejer från Tyskland som sökte någon att resa med så jag tog kontakt med dom och vi träffades inne i staden en snabbis för att presentera oss mest för jag skulle iväg på annat . Dagen efter då det hade gått sjudagar hos Amandas mamma så stämpla jag ut och in på ett hostel för en sista dag dag i Auckland . Efter jag checkat in så möte jag upp tjejerna igen och vi försökte få tag i en hyrbil så vi kunde se norra ön i , gick och letade under dagen men hittade ingen så vi gick tillbaka till hostelet för att fråga där , dom hade tydligen en hjälpstation där och fick tag i en liten skitbil att hyra ganska billigt i trettondagar , så vi tog det erbjudandet för jag har verkligen gjort mitt där nu .


Dag 1 : så fort vi hade hämtat ut bilen så åkte vi till K Market för att köpa camping utrustning mm , sen satt vi först kurs upp norr över men det var ganska sent när vi började så vi stannade halvvägs för att spendera första natten på en campingplats vi hittat genom en app som visar alla grattis platser runt om NZ . Den platsen var perfekt den hade allt jag önska mig eller mer vad jag behövde , Jessica hade köpt en hängmatta som hade ett myggnät på ,så istället för att köpa tält så bor jag i den , den ger en riktig friluft känsla . Efter som vi var lite sena ut idag så gjorde vi mat på våran gasolkök och gick och la oss för det var en bit att köra på morgon .

Dag 2 : gick upp mediterade och gjorde några övningar för att stretcha musklerna lite innan det vAr dax att åka, packa ihop det vi hade och slängde in i silburken och fortsatte norr för idag skulle vi besöka NZ mest norra topp för att se tasmaniska och the Pacific Ocean mötas och skapa vågorna därefter , det var ganska häftigt att se ! Där dom mötes vart ett väldigt fint light house ( det står still med svenska ord just nu ) . Så utsikten var otroligt mycket bättre med det stående där . Men det var ganska blåsigt där uppe så vi var inte kvar så länge kanske två timmar sen vidare för att leta på nästa camping . Vi åkte upp och ned i dom hör dalarna men kullar av grönt gräs med djur åt varje håll du blicka åt , får till hundratal på högra sidan och kor lika många så på vänstra sidan . Hörde av amanda att det Är mer får än människor på nz . Väl framme vid camping så kände jag ett sånt lugn för bredvid oss rann en bäck och bredvid den så steg ett berg av grönskan . Jag gick snabbt ut för att hämta ved i skogen för att börja laga mat och hämtade sten för göra en grillplats , vi hade ett gäng fulla killar från Australien bredvid oss som jag hade en tävling med att göra eld snabbast det var inte så svårt att vinna när dom använde färska grenar . Jag hängde upp min kokon bredvid dom för dom hade bästa trädet för det och efter som jag har bara ett myggnät så behöver jag ett träd med massa löv ifall det skulle börja regna . Vi hade gjort upp en bra brasa för att börja med maten och det vart pasta med tonfisk och tomatsås idag . Vi satt oss vid brasan och tog En öl till maten efter jag var klart så klädde jag av mig och hoppade i bäcken för att ta en efterlängtad dusch å det var sjukt uppfriskande och en frihetskänsla , yes indeed . Vi satt senare när jag kom upp och spelade Uno tillsammans och lyssnade på när våra andra grannar från Argentina satt och spelade gitarr och sjöng in till midnattstimma .


Dag 3 : gick upp ganska tidigt för åka och kolla på rainbow vattenfallet och göra en vandring på 10 km och det var en väldigt bra start på morgonen . Vi trodde vi skulle kunna bada i vattenfallet men nej det var förorenat såklart , väldigt tråkigt . vi fortsatte denna led som gick bredvid en floden som kom från vatten fallet ner och tillbaka det var en väldigt fin och skön vandring men absolut inget att nämna mer . Vi gick tillbaka till bilarna och fortsatte mot nästa camping för att laga denna efterlängtade middag , vi satt kurs mot glow Worms’ caves som vi ändå skulle se dagen efter och hade en camping precis utanför . Jag hängde upp min kokon i det perfekta trädet som

Visade sig att inte vara det perfekta för när jag vaknade så hade jag blivit otroligt biten av något från trädet min värsta arm såg fördärvlig ut , hade 50 bet och var svunnen . Kan säga att Nya Zeeland har inte vart snällt mot mig än !


Dag 4 : gick upp och gjorde Iordning frukost till oss , stekte lite ägg och rostade lite bröd i stekpannan . Väckte tjejerna och åt tillsammans och packade ihop för att ge oss in i grottan som

Var 500 meter lång , så dum som vi var tog vi på oss skor och ingen pannlampa för där inne var det en ler gryta av rang och man halkade runt och höll på att ramla hit å dit . Jag tog av mig skorna för att inte skita ner dom allt för mycket och lyste med min mobil , tjejerna gjorde lika så efter kanske 50 meter in stod vi med fötterna i vattnet som rann längst grottan och slog av mobilerna och kollade upp och det var ett hav med små dioder såg ut som att kolla upp mot himlen en klar vinterdag , ganska coolt ! Men jag kunde inte fortsätta så mycket längre för jag hade sparkat i tån hos amanda så stukat den och det var inte lätt att ta sig fram med hala stenar och gyttja överallt , jag sparkade i tån helatiden så jag fick lova att vända tyvärr , tjejerna gjorde detsamma för dom tyckte också det var svårt att hålla i en telefon och försöka ta sig fram .

Började åka neråt i landet på väg mot auckland där jag sa att jag måste till amanda för att hämta lite kläder som jag glömde där men jag ville bara träffa henne och henna familj en sista gång innan jag hade passerat för en sista gång , så dom fick stanna i staden medans jag var där och hämtade mina saker . Det skulle kunna vara sant för jag lämnade en Ica påse med vinterkläder där som amanda skulle ta med till London å skicka hem till mig . Den ena systern va så söt när hon sa att hon hade precis kommit över att jag hade åkt och så kommer jag tillbaka igen och åker en timme senare ! Ja mycket kärlek i det där hemmet . Den dagen så regnade nå sjukt mycket , regnet stod i sidled . Att sova ute i någon kokon vart det då inte den dagen så det vart att sova i den här silburken man inte ens kan ligga raklång i om man har huvudet i baksätet och fötterna fram , segt natt var det om ni inte förstod det .


Dag 5; vi vaknade upp till strålade solsken och humöret var genast på topp och det var bra för idag skulle vi besöka catedral caves det är nz mest kändaste strand därför några filmer har spelats in där och en av dom är Narnia 2 . Men för den den mest kända så vart det många turister där också så klart . Medans tjejerna sprang runt och tog 364 bilder så tog jag min hängmatta och slog läger vi ett träd och låg och kollade ut över det turkosa havet och den höga klippan som stod med halva delen i vattnet och andra halvan på stranden , solen lyste perfekt igenom bladen . Vi spenderade inte allt för lång tid där för vi ville hinna med att sätta oss i hetvattens poolerna som fanns 5 km bortanför . Nå mycket till lunch blir det inte med dom här två för dom äter ingen och i bland märks det på den ena iallafall ( bitchrestingface) Men jag måste äta annars blir man ju helt sur å vresig , så jag slängde i mig pastan och från dagen innan och åkte dit . När vi kom dit såg det mest ut som ett ända stort vuxendagis , det satt vuxna människor i urgrävda hål i stranden såg mer ut som någon vildsvinen har lämnat efter sig . Vi testade ett hål som var ledigt men det var inte så varmt så vi hoppas på , tjejerna gick runt och letade på ett annat som var bra mycket skönare det var i kroppstemperatur så vi satt oss där som naturens egna bubbelpool och spana ut över havet . Längre mot kvällen steg vattnet och det kalla vattnet från havet började skölja in över våran ”pool” så vi kunde inte vara kvar så vi fick lov att byta snabbt längre bak . Det var vissa som var så varma att du kunde inte ens stå med foten i mer än 3 sekunder innan du brände dem .

Kvällen började krypa på och vi ville ta oss till en camping innan det vart mörkt . Vi som inte har en camping bil är dom gratis få och på lite konstiga ställen denna gång var det på en skolgård där camping platsen var en parkering som jag tyckte var märkligt , men bara jag får två träd med bra mellanrum så är jag nöjd , att hitta två träd är inte heller den enklaste som har ett bra mellan ! Ibland måste jag knyta i en stolpe eller som sist en papperskorg , livet på luffen . Och inte nog om konstiga ställen där vi campade den natten var en liten liten by och toaletten där var lite speciell , du går in och en röst pratar med dig och säger välkommen in din tid kommer vara 10 minuter sen öppnas låset , okey ?en ljudeffekt av mannen som pratar görs när du tycker på låsknappen som någon dålig si-FI film , Musik börjas spelas och du gör det du gör och tycker på en till knapp och toalettpappret kommer ut ur ett hål i väggen !? Ingen spolknapp utan det går igång när du tvättar händerna . Saken kanske inte är så lustig för många i städer men att den just var där när det knappt fanns människor i byn . Julia min resekamrat var där inne och skulle byta om när låset plötligt går upp och står helt naken och någon på andra sidan försöker ta sig in , denna tjej kanske är 160 cm och väger 50 kg och står och kämpar med att hålla dörren stängd medans någon annan står och drar för att komma in , ironisk inblick !


Dag 6: idag stod hobbiton på schemat och jag hade inte så stora förväntningar på detta när jag trodde det skulle vara en liten dal med hål i kullarna med målade dörrar men ack så fel jag hade . En guidad tur fick man lov att ta och kostade runt 480 kr men nu i slut ändan var jag glad att så var fallet för det var otroligt intressant ! Det vart en busstur på 10 min för att nå byn , är vi kom in var det verkligen ett sagolik verk och mycket större än vad jag trodde . Vi gick in längst nere i byn och jobbade oss uppåt mot billbos och frodos hus för tydligen så ju högre upp på ”kullen ” du bor ju mer pengar har du .

Han tog oss igenom steg för steg vad som hände i filmen och hur har byggt på byn två gånger en gång med material som snabbt kunde tas bort efter inspelningen för det var dom kraven bonden hade . Men nästa gång dom skulle spela in så tog han investerings möjligheten och bad dom bygga allt permanent för det var så många människor som hade kommit och frågat om dom kunde så en guidad tur men det där inget fanns men ville se det ändå . Har mycket onödig fakta om sagan om ringen som jag skulle kunna skriva ett nytt inlägg om men ska inte tråka ut er . Men saken är de än att uppbyggnaden och det detaljrika utsmyckandet dom har gjort och tog två år att bygga upp för en filminspelning av tolv dagar är mäktigt . Vi gick upp och ned kollade tog kort jag tog några kort och tyskarna hade planerat två dagar innan och fixat med hår och smink och tog närmare 200 bilder ..... ibland kommer tankarna att jag skulle rest med en gäng killar istället .... vi gick där inne närmare två timmar och började närma oss slutet och det var den grönedraken om jag inte missminner mig och där fick vi varsin öl / cider som bara serverades här i hela välden . Så vi satt där inne och drack våra öl vid en öppen brasa precis som i filmen det var sjukt mysigt . Finns mycket mer att berätta om detta ställe men ni får se bilderna i stället .


Sjunde dagen som är idag när jag skriver detta ja vad har jag gjort idag ? Åkte bilen mot den södraste sidan av norrön för att åka till rock slide ett stället som jag hade sett man kunde åka till för att åka naturens egna åkattraktion . Det är en slätt av sten som har formats av vattnet och flödet av vattnet är prefekt för att åka på röven ner eller ha någon from av ring eller bräda att ligga på . Det var lagomt mycket folk och det var mycket locals å inte för mycket turister för detta ligger inte med på någon turist karta eller skyltas med . Det var en solig dag och alla var super glad och det var en skön stämning där , massa barn som hade jätte roligt och många dårar som försökte med allt ,styla , men gick så där men kul att se på ! När jag själv skulle försöka så hade jag inget att åka på så jag åkte på röven och nja det gick så där för jag gick bra mycket fart och kom på en kulle och landade på svanskotan och den är sjukt öm efter mitt första och sista åk ;)


Nu sitter jag i bilen vid stranden och kollar ut över havet och äter mina bästa chips salt och vinäger , det är kärlek på riktigt det ! Nej man anledning för att vi är

Här är för att här är första stället man får se soluppgången i välden , så vi ska ställa klockorna och kolla på detta .

Likes

Comments

Jag anlände till Ulaan- Baatar (Mongoliet)på morgonen någonstans runt 06:00 . Trött som man är ville jag bara ta mig till mitt hostel så fort som möjligt för att gå och lägga mig . Jag tog första bästa taxi och visade han vart jag skulle bo , som vanligt sa herren att han viste vart det låg men efter ha cirkulerat i 30 minuter på samma ställe så fick han gå in på ett guest house och fråga vart detta låg någonstans . Han kom tillbaka och nu Viste han bestämt vart det låg , yes tänkte jag åker dit och skylten stämmer ! Jag går tackar för mig och går in i byggnaden åker upp till andra våningen , det är helt bläcksvarta där uppe och låst . Jag kollar en gång till på mitt lapp och ser jag har har visat han adressen till reseagenten som har bokat detta boende åt mig ... så på med väskan igen och åker ner och tar en ”taxi” till den riktiga adressen . Kommer dit till min stora förvåning släpper han va mig mitt i centrum vid en 23 våningsbyggnad som ser helt nybygg ut ?! Jag frågar ” - är det här verkligen rätt ? ” själv är man ju van med nå halvtaskigt boende vid utsidan av staden som är under budget . Och så ville jag ju inte beställa en ny taxi när jag var så trött .

Men mannen svarade - ja det är rätt .

Går försiktigt in med med en häpnad av denna reception som är ett 3-4 stjärnors hotel , och då börja man undra mer om man har hamnat rätt . Står försiktigt med min stora ryggsäck och luvan över huvudet och folk i kostym går och stirrar infernaliskt mycket , mest på mina skor av någon anledning . Kommer fram och frågar ytligare en gång - har jag verkligen kommit till rätt ställe ?

  • ja , du är inboka här fast på 22 våningen där det ligger ett hostel.

Perfekt tänkte jag och tog mitt kort och åkte upp och slängde in sakerna och rummet och gick ner och åt en hotel frukost lite bättre än nudlar man har ätit till frukost , lunch och middag .


Staden Ulaan - Baatar är väl ganska fin ändå men det som tog toppen av det var föroreningen , usch hade man fönstret öppet på 22 våningen så kunde man inte vara i rummet på 5 timmar efter . Det finns inte så mycket att berätta om staden men ska ge lite inblick iallafall . Den första dagen när jag hade vaknat var det två ryssar i samma rum som frågade om jag ville med ner och äta lunch på en koreansk resturang ( ja jag vaknade runt lunch ) så jag gled med dom och spenderade hela dagen med dom två . På kvällen gick vi till en shisha bar och rökte lite och tog någon öl , sjukt mysigt ställe ! Andra dagen gick jag mest runt och rekade lite i vanligt ordning , gick ner på djingisk Khan square som låg precis utanför mitt boende Tog lite turistkort och gick sedan för att besöka till buddistiskt tempel som låg 2 km bort . Där en guld buddha stod som var 15 meter hög och klädd i guld , det var verkligen ett fantastiskt fint tempel med många besökare , tror mogolierna har samma buddhistiska tro som Tibet .

Dag tre började jag lessna ur för det finns inte så mycket att göra eller att berätta så jag gick för att leta på någonstans så jag kunde åka ut i naturen som var min plan från början och komma ifrån föroreningarna som började kännas i min hals . Jag hittade inte på den stället jag tänkte boka så jag sket i det och gick hem till hotellet , när jag gick in tänkte jag göra en chansning och fråga reception om dom kunde hjälpa mig ?. För det jag har läst på trip advisor som gjort nå likande sa att det var väldigt uppgjort och dom fick bo i den finaste geren ( fårhedernas boende ) själva , Men jag var ute efter the real deal . Jag stod och pratade med henne i receptionen och hon skulle ringa sin syster som viste en familj som tog emot gringos som en själv . Väntade på svar i några timmar men det gick att ordna ! Yes .

Så jag frågade vad kommer det kosta ? Hon svara - efter som du gör detta genom min syster så behöver du bara betala taxi och två gåvor till familjen .

som var betydligt mycket billigare än att boka på någon turistcenter som , som sagt kommer allt vara ganska uppgjort på ett annat sätt och kostade 150 dollar dagen , jag kom undan med så lite som 50 dollar . Jag frågade också om jag skulle ta med något att äta eller något liknade men dom skulle förse mig med allt .


Kvällen innan jag skulle åka så gick jag och köpte dom här två gåvorna som var 1 kg godis och en liter vodka till herren i huset så det var fair enough tycker jag !


På morgonen gjorde jag mig i ordning för av gång och gick ned för att möta upp hennes syster och min taxichaufför , två mycket sköna energier med mycket glädje . Det dröjde inte länge innan man kännde att man vart som man känt varandra länge, vi hade verkligen sjukt trevligt påväg dit . Jag hade köpt en vodka dagen innan men kände att det var alldeles för budget och jag ville verkligen visa min respekt så vi åkte in och köpte en lite finare , kändes bättre för mig . Efter åkt igenom staden och ut på vischan så ville jag äta lunch innan jag kom dit så dom tog mig till ett local ställen som var super god mongolisk mat och vi satt där ett tag och diskuterade allt mellan himmel och jord , fick lov att fråga taxigubben varför han hade en svastikasring med det var mest en retorisk fråga , dom har ju samma symbol i buddhismen . där inne Satt några äldre kvinnor med sina traditionella dräkter som var super fina verkligen . Skulle betala och gå ut men då hade syster (Ali) redan betalat min mat för hon sa att jag hade vart så sjysst och det gjorde mig verkligen super glad en liten gest men stort för mig .


Vi fortsätter i den här Toyota priusen utan vinterdäck ut på en landsväg där det ända som finns så långt ögat kan nå är inget men ändå så mycket , längst bort i horisonten är bergstopparna täkta med snö liksom allt annat och nyansskillnaden går från vitt upp mot en ljusblå himmel , fortsätter du med blicken upp så går det mot en mörkblå nyans fanns ingen början och inget slut . Vi gör två stopp innan vi ska anlända och det ena var att få se örnar två stycket närmare bestämt och en stor asätare, gam tror jag dom heter . Kvinnan som stod ute där mitt i ingenstans frågade om jag ville hålla i en utav dom ? Ja så klart svarade jag . Det var lite läskigt ändå , dom är ju ganska stora dom här djuren . Tror ören vägde 10 kg och gamen upp mot 20 kg ! Jag tackade damen och vi for i väg till en enorm djingisk Khan staty som var i heltäckande silver , tror inte äkta så klart men den var färgad så . Fast skulle kunna vara så för Mongoliet är ju rik på guld och andra mineraler som finns i bergen. Den låg där dom som bokar genom turistbyrå bor , som den nuvarande presidenten hade byggt upp så den var ganska ny och inne där var en museum om djingisk Khan . Väl där inne så kunde man ta en hiss upp i djingisk khans häst huvud för att kolla ut över dom vita slätterna och Bergen som låg några min bort .


Jag sa att jag var klar med turistandet och ville fortsätta till familjen . Vi hoppade in i bilen , efter några mil ännu längre mot inget tog vi in vänster för att åka på en oplogad ”väg” Som gick mellan bergen .efter några kilometer in började jag se några gers och Shepards som var ute och vallade in sina får . Vi åkte till ger efter ger för att hitta vilken jag skulle till , det finns ju direkt inga adresser där ute . Han får lov att tukta den där priusen för att inte fastna någonstans , det hoppar och det slår ! Vi har åkt där ute ett tag nu och frågar en familj vart det ligger och hon pekar bakom bergen där vägen inte var bättre men vi gör ett försök och testar . Det kommer ett ställen där snön är lite djupare än vanligt men chauffören väljer att göra ett försök och sagt och gjort sitter vi fast med denna prius utan vinterdäck och el motor !. Vi börjar gräva och gräva , jag springer och hämtar pinnar och granris för att få fästen men det är för mycket snö under bilen och vi kommer ingen stans . Ali syster till henne på hotellet är ju 6 månaders gravid och står där ute med leggings i 16 - och skrattar mest åt situationen . Vi har grävt och grävt ett tag nu och chauffören säger - förlåt förlåt!

  • Jag svarar att jag är bara glad att du inte har en taximeter i bilen.

Och alla bryter ut i skratt så att situationen blir lite bättre . Det kommer en shepherd i en lite skåpbil med sin familj och ska försöka hjälpa oss upp därifrån men gång på gång så går snöret av och han ger upp och lämnar oss där med en spade typ fixa det här Själv ! Vi tar spaden och gräver ut allt under bilen , jag trycker in granriset under hjulen och hoppar in i bilen och backar och gungar fram och tillbaka tillslut får jag fäste och och kan ta mig upp med den slöa el motorn upp från gropen , med fullgas men vad hjälper det när det inte finns någon ork . Den som var mest glad var nog Ali åndå ! Han gasar den där bilen så jag tror hon ska födda i bilen för det slår så mycket . Vi vänder om där det låg ingen ger där och frågar nästa familj och dom pekar åt samma håll igen fast vi skulle har svängt runt berget till vänster . Mycket riktigt fanns det två läger där , ett utav dom jag skulle bo på .


Det första jag såg var alla dessa djur . Hästarna stod en liten bit upp på en kulle , solen gick ned bakom dom så kontrasten vart oroligt fin och varje andetag syndens av kylan som reflekterade mot solen . Bakom mig mot geren stod koran och fick sin kvällsmat som var något dom blandade ihop själv för betesmarken var upp slukad av all snö . Snett bakom geren uppe på ett berg stod Fyrtital getter och letade den födan dom kunde hitta . Två hundar sprang omkring och skällde och morrade åt mig , undra säkert va jag var för en . Dom hade byggt upp vindskydd av timmer dom hämtat i skogen . skydd överlag mot rovdjur och tjuvar , tjuvar som sprang i bergen och tog varandras djur .

Vi gick in i geren och jag presenterade mig för kvinna i huset mannen hade inte komma hem än . Hon tog fram varm mjölk som dom kallar för the men som sagt det var bara uppvärm mjölk , den var fet riktigt fet , det var direkt från korna dom ägde . Vi satte oss ned i den runda hyddan och pratade lite , fick passa på när jag hade tolk för ingen där pratar engelska inte ett ord . När Ali druckit ut mjölken for hon i väg och jag satt tyst där inne och beundrade hur fint och mysigt det var ! I mitten stod en vedspis upphöjd av en träram och utifrån den gick en plåt pipa upp och ut i mitten av taket . Taken såg ut som en solfjäder som gick runt i 360* var målad halva blått och resten träfärgad . I mitten stod två stöttepelare som symboliserade mannen och kvinna som var penarna i familjen ( stödet) den vänstra var mannen och den högra var kvinnan . Under några omständigheter fick jag gå i mellan dessa spelare för det var otroligt respektlöst mot familjen . Mitten av taken var det ända man skulle kunna kalla fönster som lysta upp detta utrymme på dagtid . Väggarna var isolerade med mattor , tjocka mattor med mönster på du vet en sån som ens mormor eller farmor har med renar eller hästar på . Skåpen var orange med fina målade kurbits fast åt det tibetans hållet och där var det foton på familjen och ett på buddha och ett på djingis Khan som dom dyrkade flyktigt där .

Hann inte sitta där länge innan vi gick ut och matade djuren och kollade in vart djura stod under natten . Hon bad mig bära in ved och hugga mer på ett teckenspråk så klart . När jag satt där på huggkubben med den inte alls för nya yxan som glappade som tusan men den gjorde sin sak , och klövveden så började solen sakan gå ned bakom bergen toppar och då såg jag att alla getter var på väg ned för att söka skydd som familjen stod för , jag satt där och får eller får går förbi mig som om jag inte ens fanns i ett fint led . Efter jag var klar gick jag in och hon hade gjort iordning mat åt mig som bestod av kokad kokött och färska nudlar och så klart mjölk . När jag hade ätit upp kom mannen hem lite smått berusad eller han var ganska dyngrak faktiskt , jag började förstå varför gåvan skulle vara en vodka flaska ( männen där dricker ganska flyktigt, tyvärr ) han tog mig och för nu ska alla djuren in innan det började bli mörkt ! Vi börjar fösa in korna , vi sprang runt där och höjja för dom ville åt olika håll å kanter men väl inne i (ladan) så skulle vi sorter upp två stycken skulle vara på ett ställe och tre på ett annat , jag förstod inte riktigt vem som skulle vara vart så man stod där lite som ett fån . Sist skulle vi knöla in alla dom där fyrtio getterna under lilla utrymmet , men som tur väl väl det så dom kunde hålla värmen under den kalla natten för kallt började det bli , skulle uppskatta 18- redan då . Nu när alla getter hade kommit in så var det en sak till vi skulle göra och det var och ta in ett litet föll om hade föds för en månad sen så den inte skulle frysa ihjäl . Men det var inte kul å se han ta ifrån fölet från sin mor som bara skrek och skrek likaså fölet . Mörkret hade sluka de sista solljuset nu och vi gick in för att äta middag tillsammans och det bjöds på samma måltid förutom nu var det ingen soppa det var bara färska nudlar och det häng torkade köttet . Mannen som sagt var ganska berusad envisades med att lära mig mongoliska gick ju så där , jag hade ju köpt två flaskor med vodka så jag frågade om han skulle ha sig en rackare efter maten och det var han då inte blyg för men hans fru gillade väl inte idén så mycket , så vi delade på några och efter det när han fortfarande envisades med att lära mig språket och jag förstod inte ett ord , kvinnan började bli mer och mer arg på mannen och energier gick från att vara super mysigt till ganska dålig . Jag beslutade mig för att ge upp så jag tog mim bok ( pilgrimsresa , tack Mimmi ) och grävde mer mig i den för att undvika kontakt att försöka förstå vad dom pratar om. Innan läggdags så bad mannen mig att följa ut , jag tog armkrok och lede han till toaletten som låg 50

Meter bort , det var ett hål på en gånger en meter och fyra skivor som som insiktsskydd . Jag stod där i kylan och kollade upp på stjärnorna , där såg man orinsbelte och Karlavagnen näsan precis som hemma . Fick mig att tänka på vad min vänner och familj gjorde när jag stod där under stjärnorna i naturen , i Mongoliet där ingen förstod mig och jag inte dom . Det är en konstig känsla det där när man är helt utan vetskap om något och allt du ser är främmande . När herren var klar så stannade han mig och pekade på strupen , gubben hade antigen ont eller så ville han ha lite mer kanske ? Men jag sa att jag ville sova nu . Så vi gick in och då hade kvinnan bäddat åt mig med ett stort fårullstäcke som var så varmt och skönt. ! Jag somnade förvånads värt fort där runt 22;00 men Vaknade till ibland runt 05:00- 00;06 för då hade all värme gått ur , men lyckandes somna om och vaknade av min korkade alarmklocka ... och där uppe satt kvinna redan och hade gjort eld så det vart varmt och skönt , så man låg där i sitt ulltäcke i det rums tempererade rummet och lyssnade på elden spelade sin visa och korna råmade utan för , vart som en blandning av när man var på bondgården och när man är ute men sin bror på tur i skogen , jag stor trivdes . Vi klev upp och gjorde frukost det var en riktig energibomb det var ljustbröd med två skedar socker på ? Har aldrig ätit det där förut , hon måste förstått att jag tyckte att det var konstigt för jag kollade upp med en speciell blick och skrattade lite . Jag vart också lite förvånad när det låg en grabb där i sägen mittemot ? När har han kommit och vem var han ? Jo det var tydligen doms son som hade dykt upp på natten någongång . Han låg mest å flina åt mig , han tänkte väl vad är det där för vit killen med långt blont hår .


Efter min energimacka så gick jag och herren i huset ut i den bitande kylan och solen hade nått över bergstoppen , för att släppt först ut korna och sedan började vi mocka eller plocka upp bajset därifrån och la i säckar som dom sedan la på marken i drivor som dom skulle odla i när våren kom , dom använde också det till att elda med . Vi gick där inne och dammet bara yrde omkring så Man knappt såg något . Bredvid låg fåren i en stor hög som såg ut som ett ändå stort moln och sa inget . Dom frågade gång på gång om jag fryser men så klart det va kallt men så där behagligt kallt , när man rör sig så vart det inga problem . Efter ha mockat klart gick vi in igen och åt andra frukosten som bestod av samma mat som dagen innan ja fast såklart nylagad med ett glas vadå ? Varm mjölk . Jag ville inte sitta där inne jag ville vara ute och hjälpa till med det jag kunde . Så jag gick ut och då skulle fåren ut och det var inte så svårt det var bara öppna denna dörr som var gjord av timmerstöttor och dom gick så fint ut och upp mot berget igen där solen hade börjat lysa upp . Jag och herren gick till ett borrat hål och kopplade på ett elverk och pumpade upp vatten till korna och hästarna , till vattenränna hade dom kappat ett däck på mitten som vart som en avlång skål ! Mycket finurligt . Dom använde verkligen vad dom hade nära intill sig så som den vackraste tjejen jag vet osminkad , modernatur . När alla djur var ute så så gick vi och hämta hö som vi fördelade så alla djur skulle få sitt när dom skulle komma tillbaka . Det var alltid två kalvar som stod kvar för inne och dom var ju så söta ! Alla djura där hade så mycket mer hår än vad vi är vana med hemma för att klara kylan . Så klart stod fåret och sitt föl också kvar där inne heltiden för annars hade nog fölet strukit med !


Jag gick runt lite och kollade och såg borta en bit att något låg i snön för nyfiken som man är gick jag och kollade . Där låg en hund helt djupfrusen och halvt uppäten av fåglarna , tråkigt att se men ändas den starka överlever det är så Gud sortera i naturens omkrets . Den enes död är den andres bröd ! Det var dax för lunch och det serverades köttsoppa och de färska nudlars som hon gjorde deg och kavlade ut till rundor och skar som bandpasta och kokade över vedspis i en stor wokpanna , alltid så serverades nå kringlor och hade gjort och fritera i olja som vara hur goda som helst !! Vi satt där tillsammans och slurpa i oss sopan som hade stått där över vedspisen . Jag bestämde mig för att gå en tur över bergen själv . Jag gick i snön som var så fryen så varje steg man tog lät det som man gick över en kexchoklad du vet det frasiga ljudet . Jag gick uppåt mot vart kossorna stod och betade , det började bli brant så jag sicksackade upp och rundade korna , där uppe satt jag mig och tittade ut över den vita dalen och bergstopparna som hade börja skifta nyans till grå nu när våren kom och där solen lyste som starkas , där nere såg man den vita röken som for upp med vinden från varje ger , andra sidan stod en flock vilda hästar och försökte leta på föda under snön . Solen lyste rakt framför mig och lyste upp andra sidan där dom där getterna stod i en grupp och betade och en shepherd som vallade ner sina hästar .och så långt ögat kunde så var det vit bara vit nere i dalen och bort på den vägen vi kom ifrån . Förra resan köpte jag massa armband och jag tänkte när jag tappat bort dom eller som var gått sönder så jag jag vara på resande fot igen , jag hade två kvar så det ena hände jag på en sten där uppe för att visa någon från av tacksamhet att få vara i liv och uppleva detta . Man blir lite sentimental på en sån där plats ! Jag rundade berget och ned på baksidan och fortsatte i dalen mot det jag kallade hem just då . När jag kom fram hade alla hästarna kommit ner och dom

stod och försökte dela upp dom så alla som bodde där skulle få sina hälsar till sitt stall , jag stod och tittade förundransvärt på men pojken ropade och visade att jag skulle gå in och äta igen . Det vart ett liten mellanmål . När jag hade suttit där ett lite tag och druckit mitt te och ätit dom där kringlorna och läst ett kapitlet i denna bok jag hade med mig kommer grabben in och ser lite bestämd ut och sätter sig och glor på mig som jag har gjort något !? Jag frågar vad är det är det ? Är det okej ? Han visar med händerna och säger jag ska klä på mig och gå ut ! Så klart gör man som man bli är tillsagd och går ut , där står tre sadlade hästar en som jag skulle rida . Jag har ridit tre gånger i mitt liv och var lite nervös ! Pojken håller i den hästen jag ska rida och jag sparkar in första foten och slänger mig över den orangemålade sadeln ,trodde först skulle göra något pinsam som att ramla av på andra sidan men det gick kanon . Som tur var så ledde herren min häst bakom sin och det bar av mellan bergen i dalen jag tidigare hade settat och kolla ut över . En bit bort på min högra sidan står hästarna inne i skogen som dom hade gjort tidigare och två stycken följde med oss en bit bort . Jag sitter på hästen med händerna på sadeln och känner mig som djingisk khans följeslagare som om att jag hade settat på en hästrygg hela mitt liv , rytmen av gången från hästen gungar i en rytmisk takt , fårheden nynnar på någon mongolisktmelodi som låter som en vaggsång från när man va liten i en lugnande tonart , han kollade bak på mig och log . Jag kände mig så stor fast ändå så Hilma liten . Kylan träffade min kinder lite mer idag ändå dagen innan och jag tror han såg det så vi vände när dalen började ta slut och bergen började stiga .

Vi kom tillbaka och tiden har gått så fort och jag visste att Ali skulle hämta upp mig runt kl 15;30 så jag satt där inne och värmde upp mig från den fina turen han hade tagit med mig på och där låg det otroligt mycket kött som hon har haft på där under en lång period och köttets doft och os låg som en liten dimma där inne , hon skar upp lök och la i olja tog fram allt som dom hade hemma , jag förstod att det var något speciellt på tanke att dom hade gjort det lilla extra nu . Ali hennes man och mamma kom sedan och vi satt där, och dom prata och prata jag förstod att dom pratade om mig , dom är inte så diskreta direkt . Köttet lades på en stor silver tallrik , löksåsen kom fram med alla andra delikatesser . Vi gäster åt först och det var såååå gott , herren i huset satt på andra sidan med sin fru och barn han var klädd i sin traditionella dräkt som gjorde upplevelsen så mycket finare och fina är dom verkligen . Dom har sån ren själ en sån fin själ en sån man får när man livet det rena livet , det syns när dom ler . Efter vi hade ätit så frågade jag varför det var en sån storslagen middag ? Då sa Ali att det var för mig , för jag var doms hedersgäst ! Hur fint !? Jag gav herren sin vodka och han tog emot den som det vara en kattunge han höll i och kvinna och barnet fick sitt godis . Jag sa åt Ali att tack för allt , för

Maten för att jag fick komma in i doms hem , Sen bar det av mot den förorenade staden . Jag frågade Ali vad dom hade sagt om mig ? Dom hade sagt att dom var jätte nöjda och tyckte jag var en hård jobbande människa , och det gjorde mig jätte glad !


När jag kom till den förorenade staden igen ganska sent så duscha och jag gick ut för en sista måltid i detta land som jag skulle vilja stannat i två veckor fast på sommaren det hade nog gjort det en smula bättre . Där träffade jag en kines och en thailändare som gjorde samma resa fast åt andra hållet , vi satt där mest och pratade om dom vanliga frågorna , vart ska du , vart har du vart , vart kommer du ifrån ? Säger man Sverige så säger alla Där ABBA kommer ifrån ? Ja exakt det ja , är de det ändå vi kända för ? Och att det är dyrt att resa dit !

Men det vart en tidig kväll och jag sprang tillbaka till hotellet för att sova och packa för jag skulle upp kl 06:00 för att åker vidare till kina . Har åkt nu i 18 timmar och sett hur landskapet har förändras från det vita täckta öppna slätterna till ett öken likt landskap med gulbrun nyans och språket har förändras . Sängarna är oskönare än någonsin och det är kokhet här inne , dom eldar ju varje vagn med kol för värme . Och jag vet inte om jag skrev det i förra bloggen men toaletterna det är ju som ett hål rakt ned på järnvägen ! God bless jag inte jobbar här !!

I skrivande stund står jag på den kinesiska gränsen och tullmän och myndigheter springer här utanför som yrahönor och blir stressad bara att kolla upp, så jag sitter och gör mitt skrivade och lyssnar på Seinabo sey i fred . Dom ska tydligen Ta bort hela boggin för dom litar inte på Ryssland Hahaha !! I rummet jag delar med tre mogolier som inte pratar ett ord engelska men dom Bjuder på mat så det är soft ! Och som tur är har jag alltid fått nederslafen men bara för jag sa det lär jag få äta upp det . 9000 km med tåg och jag ör äntligen framme på min slut destination beijing !


Skriver det igen ! Ta hand om er där

Hemma och peace n loooooooove !


Är det någon fråga om att resa ned tåg så här eller ni ska göra en liknade resa så hör av er .

Likes

Comments

I denna blogg inlägg ska jag försöka ge en inblick och en större förståelse med att resa och speciellt att vara på resande fot själv . Och varför jag gör det jag gör !


När du tar första steget och slänger dig ut i något du har Absolut ingen aning vad som väntar är det läskigaste . Men när du har kommit ifrån din trygga punkt , ditt ”näst” är då du börjar utvecklas ,du blir beprövad av universum för att se vem du verkligen är och den kommer att dra i alla dina trådar för att få fram ”dig ” det är verkligen vackert och läskigt på samma gång !


Många frågar mig varför jag reser själv ? För mig är resandet ett sökande ,sökande av ett bättre, högre jag . Jag vill utvecklas som människa ,det vill väl vi alla ? Jag blir omhändertagen med så mycket kärlek , kärlek i varje land . Jag har vart i buddistiska , katolska , kristna och muslimska länder , diktatur och demokrati! Spelar ingen roll för vad folk inte förstår är att dom speglar samma sak ,doms huvudsakliga mål är kärlek och det märks , så vad du väljer att tro på är din sanning och bara din sanning bara det är utav kärlek och En önskan för en bättre värld . Mindset är allt ! jag försöker bemöta alla människor med respekt och en djup ödmjukhet och det reflekteras så tydligt för i grund och botten har vi en stor kärlek för varandra det ligger i våran mänskliga natur .

Men för att gå tillbaka lite varför jag reser själv är också för jag har tid att ta vara med mig själv och bara mig själv och det ger en tid att reflektera över allt

Mellan himmel och jord , det med att resa handlar inte bara om åka till vackra platser och se naturens under det är resan mellan platserna och folket . det är lite ironiskt att man måste resa tusentals mil bort från dom man älskar för att förstå att du älskar dom .

När jag reser själv måste söka mig till människor för jag har ingen att prata med och det betyder att jag får chansen att träffa nya spännande människor som delar med sig av doms liv och vad det har lärt dom och så får vi växla historier och ta del av varandra .sen får man inte glömde det allra viktigare och det är att ge , ge kan betyda många saker men “what u give you Will receive” det är ett mindset också som måste spridas . Det kan handla om så lite som att le till en främling oavsett om det är en hemlös man/ kvinna eller en framgångsrik miljonär så vet inte vad dom går igenom , när man känner sig ensam kan en simpel sak som

Ett leende kan göra stor skillnad för den du ger det till . (Smile is the key )

Va inte en idiot , vi har för många sånna i denna värld vi behöver ödmjukhet .


Ska nu ge lite inblick i den resan jag gör just nu alltså den transsirbirska järnvägen : du är i ständigt nya miljöer och plaster ,mycket att se , varje gång jag blickar upp mot fönstret så kan jag bli förvånad över solnedgången i horisonten eller den tät beväxta sibiriska granskogen där snön ligger så ro fyllt på barr och löv . Orörd mark så långt ögat kan nå , solen slår mot den kritvita snön , tidlöst men så vackert som bara naturen kan vara , det vackra med naturen är att den bara ÄR och är kommer den vara så länge vi är här eller inte . Så behandla den med stor respekt .När du ligger i sängen ner bäddad med en bok i handen och doften från det kokheta mango teet osar upp det lilla rum du kallar för hem , utanför hör du folk från världens hörn , pratar och skrattar ,springer fram och tillbaka .det monotona ljudet från rälshjulet mot rälen dudo dudo dudo, Folk sover ovanför ditt huvud och du är alltid i vägen vart du än rör dig , men det spelar ingen roll för vi är i denna resa tillsammans . Vid stationerna ser du folk som för möta sin saknade med ett stor leende och människor som står och vinkar farväl med en dyster blick i ögonen , men det är ju det resande handlar om ,många för många farväl men ändå så mycket nya hej och vänskaper som växer fram .

Tycker jag det är tråkigt att vara själv ? Ja ibland men ju mer jag är det ju mer älskar jag att vara med mig själv ,en nej jag är ju aldrig själv för jag gillar och hänga med den här bondpojken från djura .


Vem är den här bondpojken från djura ? Det är nog en fråga vi alla frågar oss själv ! Så som jag ser det ur vad livet har lärt mig är , är vi verkligen den vi identifieras att vara ? Eller är våra identiteter blivit framvuxet från hur vi är uppfostrade , kanske hur andra väljer att se på mig ,så vad är då jag ?, en idé en tanke bara ? Kanske en illusion. Det ända jag vet är att vi , du jag och universum är alla sammankopplad till ett ända stort vi , det finns inte jag eller du det finns bara vi en ända stor medvetenhet av kärlek . Denna nutid har vi förlorat oss själva till vad många religoner skulle kalla djävulen , vi har förlorat kontakten med oss som en grupp av människor vi är , det handlar nu om jag , jag och jag .girighet har förgiftat våran själ där materiellating har större betydelse än att hjälpa din medmänniska . Där framgång mäts i hur mycket pengar på bankkontot än i din personliga utveckling . Där rikedom mäts i material än hur mycket kärlek och visdom du har .

Jag frågar mig ofta vad kan jag göra som ensam person kan göra för att ge till välden istället för att kräva/ta ? Med ett simpelt leende , sprid medvetenhet! som faktiskt jag känner av att är på väg till spridas världen över . Kvinnor gör sig hörda , kärleken har inget med kön att göra , folk blir vegetarianer för att dom förstår att dom kropp är dom tempel som jag tycker är fantastiskt . men enligt min mening . systemet kommer att kollapsa när folk förstår att piller säljs inte för Att hjälpa människor utan för en ekonomisk vinst av stora bolag .vad vet vi , vi kanske äter sockerpiller ! När detta händer så måste det byggas upp på rätt sätt som jag har sagt många gånger nu , utav kärlek och ödmjukhet . Ni som läser detta kanske frågar vad har allt det här att göra med din reseblogg att göra.?! Jo ALLT! När du reser från du ett större perspektiv om välden och ser den för det den är och förstår ödmjukhet och ytligare igen kärlek för folket och till det som har givits oss (livet ) , vi alltså . Vi har en skyldighet att ge tillbaka till världen det den har gett mig under mina 25 år . Den ger oss värme , mat och den största lekplatsen vi kan tänka oss men vi tar den föregivet och det kommer straffa oss i längden . Ni kanske nu tänker du pratar om naturen och världen när du åker en bli som 2,5 liter milen eller mer en kille som äter kött? Fucking hypocrite! Men framgång en personlig framgång som tar tid , det finns en tanke bakom varför jag äger och har den bilen och jag tänker inte bli vegetarian bara för det har blivit en hype . Det måste komma den tiden jag känner att det är dax annars kommer det bara bli att man lättare halkar tillbaka .

Mitt bästa tips så klart är att ut å res för sjutongubbar. Folk frågar också hur man har pengar men jag prioritera det här jag visualiserar detta och när du gör det så kommer universum guida dig ditt på ett eller ett annat sätt ! Lita på det . Så bor jag hos min mamma också Hahaha


Om en liten bondpojk som jag som hade inte sett en mörkhyad inom mina 50 skyltar tills man vart 11 har nu rest 15 länder på mindre än 2 år, har möt och träffat människor från alla världens hörn ! Jag skriver detta för jag känner mig ändå stolt vad jag har uppnått från det liv man har vart i , God bless !


The possibilities are infinite . Som min fina vän Charlie säger hela tiden , tack för det !


Men för att hjälpa världen så mycket vi starta där det faktiskt betyder mest inom oss , utan att göra det så går vi in i en pistolfight med en kniv !


PS. Måste ta det negativa också det glöms lätt bort men vill ju att det ska framstå som bara positivt.

Du åker resor i skitiga kläder i dagar , du luktar illa 40 procent av tiden , denna väntan den är så sjukt tråkigt . Det är trångt på bussar , tåg , flyg . Folk blir åksjuka , peppar peppar ta i trä ! Att beställa en måltid kan ta tid att göra sig förstod , ofta när du beställer en kyckling kan du få en fisk haha . Visum , kontroller , otrevliga tullmän , man blir behandlad som en kriminell jävel ! Sova på flygplatsgolv , sitta i 90 graders vinkel på något lågbudets flyg , dela sovsal med 12 personer som festar olika dagar på veckan å kommer in kl 04:00 . Ja usch ! Tråkigt att avsluta denna text så men sanningen ska fram ;)Peace and love !

Likes

Comments

Lämnade Stockholm mot en resa på järnvägen mot kina . Tanken om att resa till Ryssland var både spännande och lite läskigt om sanningen ska fram .


När jag hade landat i Moskva tog jag första taxi till mot hostelet som låg centrat i Moskva och hete ”priviet” som var över förväntan faktiskt . Det var ett perfekt backpacker ställe med mycket att göra och många att träffa . Men alltid när jag reser till ett nytt land så ligger det nog i mitt undermedvetna att man är lite tillbaka dragen speciellt i Ryssland där alla säger man ska ta det lugnt och att ryssar är lite otrevliga . Så dom 2 första dagarna gick jag mest runt och kollade in vibrationen i staden och kolla efter bra ställen att äta på , och det där

Med att äta var inte det lättaste för dom flesta pratar inte engelska så det var faktiskt ett stort problem . Men jag hade ett hamburgerställe som dom var jätte trevligt och prata jätte bra engelska det det var skönt att men inte behövde svälta kände jag mest då .

Den tredje dagen gick jag ned till det röda torget och att kolla in den otroliga vackra (kyrkan som jag inte vet vad heter ....) och där hölls en magiskt vacker julmarknad som var tagen ur en saga . Det var belyst på väggar , tak , träd överallt med lysande dioder i alla färger och julkulor hängde överallt . Folket åkte skridskor på torget och drack varmt vin och blåbärste , barnens röda kinder och leende på läpparna var väldigt kul att se ! Mycket kärlek i luften !


Snare samma dag hade två från Nigeria flyttat in i mitt rum som jag var bra bekant med på engång , dom var där för att se fyrverkerier och så hade alla från Nigeria en träffa där på torget . Jag träffade också en ryss som jag hängde otroligt mycket med , han hjälpte mig med allt verkligen allt . Han var lite min räddning att jag inte skulle svälta haha nej då men en otroligt fin människa var han . Men på detta boende så hade dom en resturang med en mat meny som jag försökte beställa ifrån och dom sa nej varje gång !? Så jag tänkte varför ens ha den om ni inte ska servera folket som bor där ? Men efter ett tag fattade jag varför dom sa nej . Det var ingen som beställer ,alla tar med egen mat som nudlar och soppor och tar varmvatten som finns att ta där vid baren . Ganska luffigt tycker jag så jag gjorde det jag med för att spara in någon krona hehe .


Nyår stod vid dörren jag hade faktiskt ingen tanke att fira in den ,men när mina bekanta fråga mig om jag ville vara med och fira med dom så sa jag inte nej , vart väldigt glad att bli inbjuden . Gick och handlade lite öl och vodka och satt oss ned tillsammans och drack men efter ett tag försvann en efter en och jag satt där i princip själv så trodde jag att dom hade skitit i mig och stack så jag vart lite less och tänkte skita i det å gå och lägga mig för klockan hade börjat närma sig 12 .. men alla var borta för att fixa maten och hitta kanalen för att kolla på Putin hålla tal . Och det var en stor grej , dom gillar sin president kan jag skriva under , men dom hittade inte kanalen så alla stod runt en mobil som låg mitt på bordet i tystnad . Dom hade stängt av hela torget för att han skulle komma så jag trodde inte det skulle bli nå fyrverkerier men ack så fel jag hade ! .


Dagen var här jag skulle åka första delsträckan på järnvägen . Kl 23:55 gick tåget och jag tog mig dit så jag var där i tid . Jag frågade en Herre om detta var rätt tåg och vagn han svarade ”da da ” så stod i en lång kö för att kliva på , klockan började närma sig avgång och det blir min tur och jag blir nekad att kliva på , hon säger något på ryska som är helt obegripligt och inget mer !. Det är 5 min tills tåget går och jag får panik men det är en snäll herre som hjälper mig fast vi inte fatta ett ord vi sa till varandra . Frågar en av lokförarna vid nästa spår om detta var rätt tåg ? Han tar min biljett och släpper in med framme hos han och leder mig till min vaken och tur var det för jag hinner knappt sätta mig innan tåget rullar , pssst det var verkligen på det berömda .Jag gick på tåget som var på natten som sagt så jag började bädda sängen för att somna in . Jag delade kuvösen med tre ryssar en mamma och hennes son och en annan kille som inte sa så mycket , det var trångt, jävligt trångt . Men tydligen skulle dom bara åka med i fem timmar så när jag vaknade var dom borta , som tur var !. Som grannar hade jag två sköna skottländare som gick att prata med på en förståelig engelska och dom var ute på samma resa som mig men dom valde att göra ett extra stopp , Så dag 2 så hoppade dom av på natten någon gång .


Men under första dagen så satt jag mest i min kuvös och drack te åt nötter och mediterade , och läste ”the war of art ” så jag hade fått en av vän i Stockholm . Mycket bra insikter i denna , så den är att rekommenderas ! ( tack Angela )

Mat valde jag att köpa och ta med mig istället för att äta i resturangvagnen . Min frukost är i princip banan , små bröd med choklad och te å nätter . Till lunch å middag blir det nudelsoppa och salami och en kyckling soppa .


Jag gick över å pratade med skottarna om vi skulle spela kort som dom

Tydligen redan gjorde så jag följde dom till resturangvagnen där dom satt med en ryss som hade bott i Amerika i 7 år så hade pratade väldigt bra engelska och han lärde oss att spela ett ryskt spel som hete idiot och det var väldigt kul faktiskt !

Han berättade något jag tyckte var väldigt roligt , han sa att alla i hela Ryssland visste vem karlsson på taken var för det hade alla sett när dom var små , Pippi kan man ju förstå men beng karlsson !

Vi satt där till midnatts timma och spelade ända tills dom sparka ut oss där ifrån .så jag önskade min vänner en trevlig resa och hoppas jag stöter på dom i Mongoliet som vi pratade om för vi skulle nog vara där samtidigt. Dag 2 gjorde jag inte mycket alls jag vaknade ganska sent i min kuvös på 2,5 m2 . under natten måste vi ha passerat gränsen mellan Europa och

Sibirien . solen sken med 20 minus , Det var skönt att få se sol för i Moskva finns det tydligen ingen sol ... hörde också att vi turister och ryssar delar på en vagn plus resturangvagnen och kineser har resten av hela tåget , varför vet jag än inte .

Sa farväl till den ryska herren jag spelat kort dagen där på .


Dag 3 och 4 vaknade jag av att en ryss skulle komma in och dela rum med mig , han pratade tyvärr ingen engelska så det var inte mycket sagt där förutom att vi satt och dela fikade tillsammans och försökte få fram dom ändå ord engelska som vi kunde . Det var fortfarande skinnade sol för Sibirien har tydligen 240 dagar av sol men tacka fan för det när det är 20 minus ute burrr !

Inlandet var oroligt vacker med alla dessa små sommarhus längs med järnvägen och det stora öppna landskapet . Under dom här dagarna sista dagarna började jag bli ganska trött på äta nudlar så det skulle bli skönt att komma fram i Irkutsk och få i sig något annat och få en riktig säng men så vart inte fallet , kommer till det lite senare .

Kl 6 väckte personalen oss för vi skulle hoppa av . Kliver av till en jävla käftsmäll av kyla i mina joggingbyxor och alldeles för stor mössa så alla vind blåser rak upp . När jag kliver av perongen kommer så klart en ”taxigubbe” från och frågar om jag ska ha skjuts i hans ”taxi ” jag svara jag för jag ville bara åka och lägga mig , när jag kommer till hans bil så är det en gammal lada utan någon skyllt så jag frågar hur mycket ska det kosta ? Han säger taxameter jag tänker jaha vart sitter den då ? Men orkar inte bry mig mer om det . När vi kommer fram så visar han mig på sin kalkylator på telefonen vad det skulle kosta , det var hans taximeter haha men det visade så klart ett jävla överpris som jag fick ned med det halva iallafall .


Vid hostelet så blir jag visad till mitt 6 bäddarsrum och allt var verkligen under allkritik viken misär till sängar , det var snorkallt på golvet och wi-fi ska vi inte ens prata om ! Men sov en stund och gick ut på en promenad och kollade in dom lilla vintermarknad men nu sitter jag och dricker lite chai te och värmer upp mig .
Peace n love ! ❤️

Likes

Comments

Tog bussen mot Pattaya runt lunch tid ca 2 timmar för att möta upp mammas kompis Petra som skulle fixa en lägenhet till mig lite mer än en månad framöver . När jag kom fram visste jag att lägenheten skulle ligga väldigt nära men när jag klev av så frågade jag vart jag skulle och dom visade mig att jag skulle gå upp för gatan och ta vänster en bit bort man när jag kom ditt så frågade jag igen och han sa att jag skulle gå tillbaka för det låg där sagt och gjort gick jag tillbaka och frågade igen en ny kille nu alltså men han sa åt mig och gå samma håll som den första så jag testade igen men jag vart påvisad att gå ned igen och nu börjar man bli skapligt less så jag fixa wifi och googla lite fick fram vart jag skulle och vart jag skulle låg precis bredvid busshållplatsen det var alltså 50 m bort ......Thai engelska må va bland den sämsta engelska in Asien för att vara så utvecklat .

Men gick in och fick tag på Petra och vi gick och fixade med lägenheten och vad man har bott tidigare så var den skönt att få bo i ett privatrum att få vara helt själv men det skulle inte vara så himla länge för mina bröder skulle komma, först och främst skulle den största bror komma med en kompis som vi skulle dela på ett rum . medans jag väntade på på dom så strök jag mest runt vid poolen och för försökte att spara lite pengar nu när det var slutkampen , men till sist kom min käre bror och Jonas på natten runt 3 dom hade flugit hela vägen från USA för att träffa mig och det kändes väldigt fint måste jag säga ! åkte runt halva jorden för att träffa lillebror eller kan säga att han åkte jorden runt för att komma ! <3

Vi spendera först någon dag i Pattaya men det finns inte så mycket att göra där om jag ska vara ärlig, så något ville ända göra så vi kollade upp lite grejer och sedan bestämde vi oss för att åka till en Ö som låg först med taxi 1 timme bort och sedan en färja över som skulle ta 45 min. VI frågade först vart vi skulle för att komma ut till båten men så klart visste väl han det så vi slängde oss in och åkte ditt , när vi kom fram och hoppade av och börja gå ut mot vad han sa var piren mötes vi av en byggnation av bron som gick ut på en liten ön som vi skulle ta oss vidare mot den stora ön , vi gick förbi byggnadsplatsen och tänkte inte nå mer på det där men när vi såg att bron ut ditt var bort spräng så började vi fundera men det gick ända att gå ut på all betong som låg i vattnet så vi gick ändå , kommer ut till något som ser ut som vart öde i 200 år det var bara katter som strök runt där . vi det laget borde vi fatta att det inte var där men vi försökte hitta på något eller någon att fråga , till sist såg vi en snubbe som stod där och fixade med sin båt och ha sa att det låg på andra piren och att han skulle köra bort oss ditt för han skulle köra kl 10 båten . men efter mycket om och men så tog vi väl oss ut på denna ö som vi skulle övernatta på kommer dock inte ihåg namnet ,men väl framme på ö tog vi en tuk-tuk för att ta oss till en strand så vi kunde hitta något form av utflykt typ snorkla eller fiska men där fanns inte så mycket där att erbjuda förutom att dom hade en så kallad båt som dom tyckte det var , men det var en vattenskoter från 1940 ... vi sket i det där stället och ringde våran tuk-tuk förare som fick köra oss runt för att hitta ett ställe och bo på , åkte runt på 4 ställen innan vi bestämde oss att bo på en båt- bungalow som låg ut mot havet och det var ett sjysst ställe . vi ville ju göra något så vi frågade våran tuk-tuk förare och han visste något och det gjorde han så han ringde sin vän och boka upp oss på en snorkel och fiske tur , den var ju verkligen trevlig och så men snorklingen var sisådär för vattnet var lite grumlig och coralerna var inte dom bästa å några stor fiskar vart det då inte , Tony och Jonas fick fisk men inte jag så klart .. vi skulle där efter ta oss en parkbänksfylla men det gick inte så bra för grabbarna var ju ganska jetlaggade och det vart en tidig kväll .

Tiden är här när våran kära mamma kommer till oss med sin kompis Uffe eller han är ju våran kompis också så klart . Och dom ska också bo här i lägenheterna fast det andra huset så det är nära och bra ! väldig kul när man har vart borta från familjen nu i 9 månader och dom kommer hela vägen till Thailand för att träffa mig så vi kan bara hänga och umgås innan vi åker hem till kalla Sverige.

Dom första dagarna för mamma och dom sista dagarna för Tony och Jonas så hängde vi mest runt och gjorde inte så mycket bara hängde vid stranden och tog någon massage och badadeoch det var rätt skönt faktiskt få lite kvalitetstid , det vi gjorde var väl att vi var upp på Hilton hotell och drack drinkar och det var rätt så coolt ställe .

Det var dax att säga farväl till min bror och det var väldigt tråkigt önskar att han kunde stanna mycket längre men man är ju tacksam för den tiden han var här . Vi stod vid busshållplatsen och vinkade han farväl och som alla farväl jag gjort under min resa så var ju det en av dom tråkigaste . nu hade jag en vecka att spendera med min mamma och uffe innan min andra bror John kommer på besök , Vi gjorde inte så mycket jag och mor vi hängde vid stranden och poolen mesta dels var ut och åt och så , ja sen var ju mitt visa på väg att gå ut så jag fick pallara mig ner på immigration och sitta i kö men faktiskt gick det väldigt fort för att vara Migrationsverket . En vecka senare kom mellan brodern John och delade rum med mig istället nu han skulle stanna i 2 veckor och vi hade väldigt kul vart lite för mycket drickande om jag får säga min sak men det var värt det ! vi vart vänner med ett dussin tjejer som hade en massage och en bar i samma hus vi bodde och vi spenderade mycket tid med dom var ut på nattklubbar och dom tog oss lite överallt och hjälpte oss med det mesta . både jag och john saknar dom där tjejerna, det var perfekt när man var bakfull tog men hissen ned fick en massage och 2 shots jager så var allt i sin ordning igen !. veeeeery goooooood .

När John var där nere så var det dax att fira min mamma som skulle fylla 60 år ! och mamma ville att vi skulle gå på Hilton och ta några drinkar och sedan åka tillbaka och äta god mat nära vart vi bodde , det var en svensk som hade restaurang där ! jag och tjejerna och john åkte till köpcentret för att hitta något till mamma , john köpte en jätte fin väska och jag köpte pyssel material som jag gjorde ett typ vykort som var personlig och skrev ett rim om den riktiga presenten som var att åka med mig till en thaicooking class en förmiddag och göra 4 olika thai rätter . det var en jätte trevlig dag ! och grattis igen mamma .

som sagt tiden gick även när John var där och 2 veckor sa bara pang så var dom borta , har ju mycket mer att skriva om man jag börjar bli ganska less på att skriva blogg nu hehe . som sagt tiden var här när man skulle ta ett till tråkigt farväl av den andra brodern och vinka av han ! men det var även slut på min resa snart så han träffade jag om 4 dagar igen. den sista tiden spenderade jag så klart med min mamma och Uffe och bara tog det lugnt men det är ju det ända man har gjort , men speciellt skönt nu när man skulle hem till kalla Sverige igen ! Nu sitter man där man började igen och kollar ut över snötäckta tak och allt så precis som när man lämnade det !

Tack hela min familj som kom ned för att träffa mig och göra slutet av den resa jag gjort till den bästa ! skulle nog vart svårare för att göra detta om jag inte visste att jag hade er att falla mig tillbaka på <3 Tack !


OCh tack Asien för denna gång ! på återseende

peace !

Likes

Comments

Jag drog från Manila till Hongkong för att skaffa mig ett visum för kina men när jag hade spenderat 2 – 3 dagar där så insåg jag att varken tid eller pengar skulle räcka men jag tänkte att stanna kvar över jul iallfall . en av andledingarna att åka till kina var också att inhandla vadringsklader för när jag skulle till Nepal för man har ju hört att det ska vara blilligt där. Så jag strök runt lite I innerstan gick på lite marknader och affärer . markanden var väl billig när man skulle köpa små saker som strumpor vantar och mössa mm ,när jag letade efter vandringsskor och sovsack ville man ju ha lite kvalitet så jag gick in på en sport shop eller en och en jag sprang runt som en dåre för attt hitta prisvarda skor och sovsack . Efter att ha gått till samma butik 2 – 3 ganger och kollat på priser och priser det var ! jag trodde iallafall att det skulle vara billigare än i sverige men skorna och sovsäcken var sjukt dyra faktsikt , det hade jag inte trott ,men du köper ju bara såna saker var 5 år och jag behövde ju verkligen dom så money well spent . efter 6 dagar i Hongkong så bestämde jag mig för att lämna och åka till Nepal , Hongkong var lite för mycket för mig , det var människor överallt ! Men jag lämna kina till nästa gång jag kommer ner istället .

Jag ankom på kvällen eller närmare sagt på natten skulle försöka styra upp mitt visum men hade ju glömt pengarna(USD) och passfotot i andra väskan så han var inte så vidare inponerad men efter mycket om och men så fixade han det där anda och det var inte så mycket problem som han ville framhäva att det var . flygplatsen var under alla kritik den sämsta hitills jag varit på och när du gick ut så var det inte så mycket bättre , man mötes av ett skitit och trasigt samhälle ,vägen var hur dålig som helst och det var dammit och kallt . jag bad taxin att köra mig till mitt guesthouse och när vi kom ditt så var det stängt ? ! va fan ! det är första gången ett boende har stängt när jag har kommit fram ! som tur var viste väl chafförer ett hotel som var öppet så vi drog ditt och jag checkade in mig där , det första som slog mig var att dom har inge varme på rummen om du inte betalar 3 gånger så mycket som jag gav för rummet utan värme , för mig som kommit från Filippinerna och Hongkong så vart det en stor omställning för på natten kröp tempraturen ned till 9 grader i rummet , det var knappt så man ville ta en dusch fast det var varmvatten, tur var det iallfall !. när jag vaknade upp i mitt kalla rum på morgonen sa kläde jag på mig snabbt och sprang upp på taket för att äta frukost och varma upp mig i solen . uppe på taket var det ganska shysst utsikten , var inte så Hilma vacket men det var nå. Charmig med stället , denna betong och tegelstad som var omfamnad av berg. Efter frukosten kom personalen fram och fråga om jag skulle varndra i bergen och jag svara så klart ja ! som tur var hade dom en en firma som hotellet sammarbetade med så dom ringde han och 1 timme senare satt vi och planerade hur allt skulle gå tillvaga . eftersom jag hade en månad i Nepal så ville jag så klart Göra det mesta av saken och frågade om det fanns en lite langre vandring och det gjorde det , och denna vandraing var på 18 dagar och den skulle gå upp till everest bas camp och tillbaka en fast på vägen tillbaka så skulle vi ta en rundtur till gokyo lake och tillbaka till lukla som stallet hete som man började sin vadring .

jag hade ju köpt det mesta i Hongkong men hade lite mer saker som skulle inhandlas och jag rådfrågade vad som var mest nödvändigt ? vi skrev en liten lista på vad som sakandes och dagen efter skickade han en kille som tog mig till en affär och köpte det sista nödvändiga typ som riktigt byxor och underställ och så en varm jacka behövde ju jag men i stället för att köpa en så kunde man hyra en .hade jag vetat hur billigt det var med kläder och utrusting hade jag inte köpt ett skit i hongkong förutom skorna för dom vill man ju ha lite kvalitet på.

Dag 1 var har och det var bara att kliva upp kl 00:04 för att göra sig i ording och bege mig mot reseptionen där min guid skulle hämta mig och dra mot flygplaten . när vi hade checkat in baggaget och gick in i väntsalen så var det kallar där än ut och golvet var en betong platta och bankarna var nå rasel i plast och treminalerna hahaha ja herregud vilken misär men vad ska man förvänta sig det det är ju inte en så utvecklad stad , än ! vi tog shuttel bussen till flyget som rymmde 15 personer så ja det var ett ganska litet plan om man säger så , tog av mot bergen i det lilla propeller planet och jag måste säga att den starten och flygningen kändes säkrare än att åka ett stort vanligt plan .

Du kollade ut fram planet och såg solen gå upp över Himalayas bergen och kände att det var på riktig nu som jag hade längtat eller denna vandring var väldigt exsalterad .

Landningen var väl lite sisådär du hade en landnings bana uppe på berget och hade en bromstracka på 150 m och då kan jag säga att jag var lite så nervös , vi klev av och gick för att få i oss lite frukost innan vi börjar vandringen . i denna stund förstod jag att jag inte skulle få en porter som det heter en kille som skulle bära min väska, för jag trodde det skulle inga i priset , han frågade om jag ville köpa en nu men det skulle kosta 20 dollar extra om dagen och jag hade inte dom pengarna med mig på vadringen så det fick bli utan . den första dagen vart det en kort vandring på 3 timmar till ett ställe som hete Phakding och det var en liten liten by som låg kanska långt ner i dalen så temperaturen var hyfsad på dagen och på kvallen var den helt okej också för vi hade inte nått några högahökder än , det var ju inte specillt varmt med det gick att sova utan några större problem .

Dag 2 och 3 : kl 00:07 gick vi upp för frukost och gjorde i ording väskorna och frukosten bestod av stekt potatis , ägg och toast och ett glas svart te . vi skulle började vandringn till Namche och denna dag så var vandringen på 7 timmar . vi började vandra denna små kalla morgon uppåt , vi passerade floder , brorar och hästar och jaks det gick upp och det gick ned . efter ca 2 timmar började jag redan känna av ryggsäcken som jag hade på min rygg för på invigningen så vägde den 17 kg kanske packade lite overdrivet med kläder men som sagt trodde jag att någon skulle bära det åt mig men det var bara a bita ihop och köra vidare . Även fast den första" riktiga "vandrings dagen var ganska påfrestande så var den sååå vacker ! det var så vackra färger och naturen var helt fantastiskt . vissa delar var det inte så mycket uppför i början men när det väl kom uppför vid ett tillfälle var det uppför .! 17 kg ryggsäck och en en slashas som inte har lyft en finger på 8 månader så kandes varenda muskel den dagen, kom till ett stadie när jag tog steg som var lika långa som min fot , slowly slowly gick jag och tänkte vare steg jag tog , känner vid ett tillfället att det bli hård träning när jag kommer hem haha ,. vi tog oss upp efter denna stigning och skulle krossa en bro och efter bro var det dax för lunch ,en efterläntad lunch och vila ! satt på en resturang som hade en schysst utsikt ned over floden som ran och berget med granar och jag tankte direkt på dom svenska granarna den är en viss skön färg den där mörkgröna gran färgen som jag gillar så starkt . . jag tog av mig skorna och insag redan att jag har fått skavsar på högra foten ...... drog på en tapebit och drog på skorna igen och låssades som inget hänt , efter lunchen så fortsatte vi upp och efter kanske 3 timmar så fick man se den första skymten av Mt Everest och det var en ganska coolt ! världen peak liksom . uppe där vilade vi lite och jag köpte lite frukt så man får i sig lite vitaminer . när vi började närma oss Namche gick vi längs sidan på berget och mötes av en fantastiska by som var mötespunkten i bergen och en av dom största byarna också , det ända som gick i mina tankar är hur fan dom för upp allt material och mat mm men dom är ju shepards ,så man möter folk som kommer med 120 kg packningn på ryggen som dom bar upp med huvudet , dom hade det på ryggen och hade ett red runt huvudet dom bar inget på axlarna ! helt sjukt. Men i namche skulle kanske vi övernatta och det kände skönt efter den dagen vi skulle faktiskt spendera 2 dagar där för att bli van med latituden, vi befann oss nu på 2430 moh . vi gick till där vi skulle bo och drack te och slängde in sakerna på rummet , och vilken jävla utsikt man hade från rummet då ! när man vaknade upp hade man solen som gick over bergen över, snötäkta toppar och du kunde se ner i dalen man kom upp ifrån . det fanns inte så mycket att göra där förutom att ta det lungt och njuta av utsikten eller juste den andra dagen gick vi upp 30 min till en panorama utsiktsplats och en heders staty för den första som gick upp for Mt Everest , en engelsk man som hete Edmund Hillary och en herre från Nepal en shepard vid namn Tenzing Norgay. Sedan gick vi ned till den local markaden och kikade lite och handlade lite frukt .

Dag 4 ; drog i oss den standard frukosten sen var det dax att varndra vidare mot Tengboche som låg på 3840 MOH . dagen bjud på vackert väder och jag kände att det kommer bli en bra dag , dom 2 första timmaran var det ganska lätt väg att gå den var ganska plan om man säger så vi gick längst bergen och hade rinnande floden nedfor och bergen låg att alla håll man tittade åt . efter 30 min vandring fick jag med mig en hund som följde med oss en bra bit innan den stack av ned mot floden dom gillade bara utlänningar för det är väl dom ända som ger dom mat , för local befolkningen gillade dom inte . När vi gick efter bergsväggen mötes vi av jaks en hel hög som bar gastunor till hemmen till local befolkningen , det var en stackare som nästan höll på att ramla ned när den gick brevid mig kanske var den rädd eller något för den gick väldigt långt ut mot kanten , nu när vi började närma oss lite höjd sa började klimatet andra sig också det gick från grönt till brunt och senare började det bli vitt eftersom träd inte kan växa på en sån höjd för det finns inte tillräckligt med syre . det första jag tankte på hur ska vi kunna göra en brassa i sällskapsrummet på kvällen utan ved ! men tydligen så torkar dom jakskit och eldar med , men detta händer lite längre upp vi kommer . under turen tog vi sällskap med en tjej från japan som hade vart ute och gått i 8 dagar redan och skulle tillsamma ställe som oss . dagen vart mer och mer molning och det kändes det var lite bitit på kinderna tur man var uppe i lite puls så resten av kroppen var varm hela tiden . Denna dag kände jag mig och starkare än innan, idag gick det väldigt bra att gå det var lite tungt för ryggen men bena hängde med mer idag , innan vi kom dit vi ska äta lunch så möte vi en kille som bar på 3 fullvuxna träd som han hade snorat ihop och drog upp for berget , jag frågade vad han får i betalt för detta ? för det handlar ju om dagar av vandring och fick till svar 150 kr ... fy fan tänkte jag i svergie skulle man inte gått utanför dörren för dom pengarna . vi åt lunch och efter lunchen skulle det bli en ganska brant uppforsbacke i en timme sa det var bara att börja tanka slowly slowly och ta mina små barnsteg uppför . när vi var framme i Tengboche så fick vi gå ned 50 meter för att det var mindre kallt där och lättare att sova ,för nu började det kännas att det var kallt på kvällarna sovsäcken jag hade var bara upp till 10 minus och det var verkilgen det högsta den "tålde" för den sovsäcken . jag spenderade nyår där med ett 2 tjejer från Nee Zealand, vi satt framför jakskitsbrasan och drak lite rom och cola och pratade skit bara jätte hörliga tjejer var det .

Dag 5 : Tengboche mot Dingboche . i början av vandringen idag hade en kille från frankrike ramlat ned i floden och dött ingen har hittat honom sens dess, sjukt tragiskt ! det var inte det ända heller nu när Hojden ökade ökade också riskerna och det var 2 personer som var en eller två dagar framfor mig som ocksså hade dött av höjdsjukan och hade bara slutat andas under natten och ingen helikopter kommer upp på berget efter de blir mörkt . usch man blev ju lite små nervos faktiskt , man ska verkligen har respect for höjden , det stod skyltar efter vägen ( latitud kills ) och min guid var ju inte så positiv under vandring heller så det gjorde ju inte saken bättre . men vi knatade på vidare under denna 6 timmars vandring som sagt tidigare så började träden försvinna och det vart vitare på marken , andningen vart tyngre och tyngre. Denna dag började jag ocksp att känna av huvudvärk i sidan och i bakhuvudet men jag frågade folk på vägen om det kunde vara höjdsjukan men dom flesta sa att dom hade upplevft det sa jag tänkte skönt och fortsatte . när vi hade ca 1 timme vandring kvar sa började det göra ont på riktigt varje steg jag tog kändes i huvudet jag frågade min guid hur långt det var kvar han sa 10 minuter heltiden även fast det hade gått 20 så lite upprörd vart man men man blir ju lätt irriterad när man har ont i huvudet ,. väl framme i den kalla byn Dingboche kändes det bättre när jag fick sitta still och dricka lite te och få i mig en mat bit . På kvällen satt jag vid brasan och läste och drag te och umgicks med alla andra vandrare från världen runt ,vid läggdax nu börjar det bli kallt på riktigt när jag vaknade dagen efter hade mitt vatten fysigt på rummet och även spolningen på toaletten , det var bara att ligga med sina alla kläder på i sin otroligt varma sovsäck , tur man fick extra tecken !! det kanske var 5 minus nu där vi sov .

jag hade nu ett val att stanna kvar där en extra dag eller fortsätta men lite vrång som man är så valde jag att fortsätta dagen efter efter även fast vi skulle ha vill dag .

Dag:6 även fast morgonen var kall så var det inga moln på himmelen och solen var på väg upp och det såg ut att bli en härlig dag , jag och tjejerna kom ut samtidig och började denna vandring tillsammans vi han gå 15 minuter sa stanna vi far ta kort , gick 15 minuter till stannade och tog kort för den utsikten vi hade denna vandring går inte att forklara den var så otroligt vacker ! vi var om givna av snö teckta berg med en otroligt soluppgång och vandringsleden var fantastiskt man var häpen varje steg som togs . när vi började gå så var vi fullt påklädda men efter 30 min fick vi lov att ta av oss jacka och gortex byxorna för solen värmde på bra den den var framme . vi gick mellan dalar av bergen mot ett mellan stop vi skulle göra för att få i oss lite mat vid 11 tiden och efter maten så började jag känna av min huvudverk igen , jag tänkte det får fan inte vara höjdsjukan för jag vill verkligen nå mitt mål . jag skulle vara ute i 18 dagar och det får inte börja redan vid dag 6 !.. efter lunch när vi började gå så började vare steg bli så där tungt igen , varje motluting vart det lite tung igen även fast det var vackert denna dag så var det svårt att ta in när det gjorde så ont i huvudet men det var bara 45 minuter kvar av 5 timmars vandring som tur var , det var ett stadie när det var så där brant igen som jag kände faan stegen gick saktare och saktare huvudet bankade mer och mer så jag fick lov att ta fler och fler vilo pauser . det kom en hund igen när det kändes så där och han följde med mig hela vägen han lamnade inte min sida och det gjorde faktiskt saken lättare , för min guid han var långt framme någångstans . uppe i lobuche på stället vi skulle sova på hon som ‘ägde stället alltså hon var verkligen en speciel kvinna och sprang runt och mer eller mindre skrek och förde massa liv nu när jag har jätte ont i huvudet och tror inte hon ville att jag skulle sova klar där för jag hade ju så klart fått höjdsjukan och hon var rädd att jag skulle dö eller nått !?! sa min guid ! jag vet inte om dom skojade eller inte det får bli osagt . medan jag satt där och övervägde mina val om jag skulle chansa att gå vidare dagen efter eller inte , kan jag göra något annat ? ett tag känndes det som om jag ville nå Mt Everest bara för att ha varit där men det är ju inte målet som är det viktigaste det är vandringen dit . Under kvällen satt vi och drack te vid brasan och vi bestämde att jag bestämmer mig när jag vaknar på morgonen . jag berättade hur kallt det var på förra stället nu har det även blivit kallare i rummet ,hade vi 13 minusgrader och då var man inte så kaxig specielt inte när man vaknade dagen efter och hade en huvudvärk från helvetet !!! satan i gatan vad ont det gjorde . jag hoppade att det skull bli bättre men det släppte inte alls . jag fick lov att be dom göra en brasa på morgon som dom inte brukar göra men jag behövde det verkligen , satt där och varmde mig och in kommer en Italienare och hans porter och guid ! han hade åkt på höjdsjukan och var nära på att stryka med även hans porter som var 14 år hade på detta och han är en local ändå . italienaren fick feber och huvudverk och fick lova att ta syrgas för att klara det ! men vi satt och pratade på morngen när han väntade på sin helikopter och jag fick tanken att jag skulle gå upp själv till Everest för det var ju så nära nu jag hade 300 meter i stigning så var jag där ! men så vart inte fallet . men jag har inte åkt hit för att inte se det så jag sa till min guid att om jag vill ha en helikopter (som jag inte ångrade ) sa får han köra upp mig till Everest och ge mig en tur runt Himalayas . så han ringde till helikopter föraren som skulle komma , det sjukaste måste jag säga på vägen upp var 30 minut till varje timme kom det en helicopter dom 3 sista dagarna sådet kändes skönt att det inte bara var jag , låter kanske lit konste meb kände inte som jag var den ända som ingen tiog sig hela vägen .Men men på morgonen när jag väntade på helikoptern så tog jag min bok och gick ut och la mig påen sten och läste dom sista kapitlerna och bakom bokens överkant så såg man den vackra utsikten , även fast jag valde att avsluta så den sista tiden på berget var den bästa , tankare gick hur stolt och vart jag har tagit mig i mitt liv från bara 1 år sen ,vilken resa jag har gjort ! Jag var den lyckligaste och stoltaste kille vid världens högsta pungt i världen , mäktig känsla ❤

När helikopter kom och vi klev in så sa vi att han måste göra rundtur runt Mt Everest och det gjorde han ! herregud herrgud !! vilken jävla syn , vilken jävla känsla alltså !! Först var jag besviken att jag inte klarade dom sista 300 meterna men vafan åka helikopter runt Mt Everest och genom Himalayas tillbaka vara mer värt än att gå den sista biten ! när vi skulle vända och åka tillbaka så körde dom från Mt Everest till Katmandu det är alltså huvudstaden och där mötes jag av ambulans personalen som körde mig till sjukhuset och där fick jag spendera 1 natt för att kolla så allt var bra ! När jag var inlag hade dom en dusch och känslan när du inte har duschat på 7 dagar och kliver in i en varm dusch , underbart !!!

men det verkade som att alla prover var helt okej så det var skönt .

Jag spenderade 1 vecka i Katmandu tog det bara lugnt och gled runt på staden och bokade ett uppvärmt rum på ett hotell som jag sa att min guid skulle betal 60 procent av för jag inte fullföljde min vandring , det är inte så klart hans fel men efter som jag hade betalat för 18 dagar och gjorde bara 7 och man fick inte tillbaka pengar

. nu i skrivande stund sitter jag på ett hostel i Bangkok och inväntar mina köra bröder och min mamma som vi ska fira ! käre mor blir 60 år och vad bättre satt att fira henne än i Asien . ser verkligen framemot att dom kommer !

Min resa börjar också lida mot sitt slut och det har jag lite blandade känslor för faktiskt (all good things comes to an end , right ? )


Peace n love

Likes

Comments

Manila Manila ! Vilken stad , när jag kom till flygplatsen och försökte leta på en taxi för att ta mig till mitt hostel och som i vanlig ordning så var det 20 tal människor som skriker "sir sir taxi taxi " men jag trodde jag tog den billigaste men så klart vart jag lurad . Inte ens kunde han köra mig till mig hostel han släppte av mig ungefär 1 km ifrån hostlet så jag fick gå den sista biten . Väl framme här så var det ett väldigt bra hostel " backpacker wounderes " hete stället om någon ska hit , ligger mitt i centrum av Manila .


Tig mig en god natts sömn och vaknade upp tidigt för att "försöka " planera min vistelse till Kalinga för att besöka Apo Whang - Od . Efter mycket om och men frågade jag personalen här om dom kunde hjälpa mig att hitta ditt . Dom skrev ned vilka bussar, jeppneys och bilar jag skulle ta för att ta mig hela vägen . Jag började min resa den dagen på kvällen ungefär 21:00 tog jag mig från centrum till busshållplatsen som skulle ta mig till Banaue norr om Manila och denna resa tog mig 10 timmar så jag anlände där vid 07:00 snåret åt en frukost och försökte lusta ut hur jag skulle ta mig vidare för en av killarna sa att jag skulle betala 2500 pios men det kändes lite väl mycket då jag tackade nej . När jag åt denna frukost så hade jag en sån där bra feeling när jag stod och drack mitt te och kollade ut över risterraserna .


Samma kille kom tillbaka efter en timme och sa att han hade så klart hade en Annan kille som tog 300 pios , så det var bara å ta sig vidare till Bontoc tror jag stället heter och det låg ca 3 timmar därifrån . Under resan så stannade vi på 2 ställen för att kolla på risterraser och fick klä ut om som krigare från forntiden . I Bontoc hoppade jag av och tog en lunch och köpte servetter , torkadfisk och ris till Apo som en gåva . Lika där försökte jag ta mig vidare mot Kalinga med en jeepney som jag tillslut hittade . Stod där och väntade nere i byn och vem dyker inte upp då ju självaste Apo ! Ganska sjukt faktiskt att få se henne redan där nere .

Denna jeepney tur som jag skulle påbörja ta ca 4 timmar till " the Turning point" resan ditt var sjukt vacker alltså !! Vi åkte på sidan av bergen och hade utsikt av floden , terasser och höga fina berg byar låg längst vägen inte så stora utan enstaka hus , det var lite småkallt uppe där faktiskt och ganska fuktigt, men vi och mina nyblivna vänner från Filippinerna satt på taket och njöt varje sekund av utsikten . När vi ankom till "the Turning point " så hoppade vi av och skulle trekka resen av vägen upp på berget där denna by låg , eftersom vi har rest ett tag nu så är vi väldigt väldigt långt in i djungel . Vi gick efter en stig på sidan av berget kanske 20 minuter i lätt terräng men efter så vart det betydligt mer tung jobbat , och eftersom det är väldigt fuktigt där uppe i bergen så var det väldigt slirigt att ta sig fram men vi körde på så svetten rann upp för berget ! Utsikten när vi kom upp var otroligt vacker så mycket att se men absolut ingenting.

Väl uppe i byn på berget så fick vi organiskt kaffe som dom odlade i byn och jag som inte ens dricker kaffe tyckte det var super gott , smakade så naturinventering gott ! Man fick köpa kaffepulvert men det glömde ju jag så klart av att göra . Efter kaffet fick vi gå till en familj som tog in oss så vi hade någonstans att bo , som ett home stay alltså . Vi 5 Bode hos en jätte snäll familj som serverade en jätte god filippinsk middag när vi kom ditt så vi satt där och åt och kvällen kröp på och kylan började komma och vi började göra oss ordning för läggdags vi sov 5 personer i ett rum på 8 km 2 , och jag och den andra killen sov på golvet när tjejerna tog madrassen , vart lite kyligt när det blåste underifrån genom planket och upp på ryggen .


På morgonen gick vi upp kl 06:30 och började oss i ordning tog en dusch borstade tänderna och började göra i ordning frukosten och måste säga detta ställe är det första gången i Asien jag kunde dricka kranvattnet för det kom direkt från berget det var ganska coolt ! Medan den andra killen gjorde frukost så började tjejerna tatuera sig hos familjens dotter för det var lite kö till Whang -od men jag väntade på OD för jag har inte rest hela vägen för att inte bli tatuerad av henne men tiden började bli knapp för jeepneyn skulle åka från Turning point kl 15:00 och om jag skulle stanna en natt till så skulle jag få betala 1000 pios till och jag hade faktiskt inte dom pengarna med mig . Men medan jag väntade på min tur gick jag runt i byn och kollade runt lite och pratade med locals , vart jag än gick sprang det grisar , höns eller nakna barn runt i leran och lekte och vart jag än gick frågade folk om jag rökte cannabis för dom hade en stor odling på baksidan av berget eller dom hade innan polisen kom ditt tidigare på året och brände ner den men dom hade fortfarande . Men som jag har skrivit tidigare dom här hade verkligen inte mycket men har aldrig sett så glada människor och öppna människor !

Jag gick till Whang - Od för att kolla på när hon jobbar och hennes barnbarn också för dom har vart lärlingar under Od och hade också börjat tatuera dom flesta gick till dom för dom var inte lika hårdhänt som Od . För saken är den att Od vart lämnad av sin man för länge sen och hon var krossad över detta och ägnade resten av sitt liv till tatuering och som kille så tar hon i hårdare för att straffa killar vad han hade gjort mot henne och det uppskattade inte jag . Men jag satt mig där hos Od nu när det var min tur och förklarade att jag ville ha symbolen ( traveler ) som betyder i sitt mönster att man ska vara skyddad när

Man reser , jag gav henne min bamboo stick som jag hade fått innan av den familjen jag bodde hos och av den anledningen att hon glömmer att byta "nål" i bland och nålen är då en törn av en växt . Hon mixade ihop någon svart sörja och tog smala ,Smala bamboo trådar och ritade upp på frihand och körde igång , hon började göra en fyrkant och efter 3 linjen började jag känna med yr och håll nästa på att svimma så hon fick vänta ett tag medansvar jag fick vatten och någon stod och fläktade medan jag satt där , dom första linjerna gjorde jävligt ont !!! Efter ett tag började hon igen och det gick bättre och ni var jag redan öm och hon kunde jobba vidare , denna törn hon använde penetrerade nästan 4-5 mm genom huden och på tillbaka vägen så följde huden med upp .folket som stod i kö till hon började tveka lite när dom såg hur jag mådde hehe , dom som var där var inte turister det var filippinos tror det jag träffade 1 till utlänning. När vi började bli klara så tackade jag för mig och gav henne mina gåvor och betalade , eftersom

Tiden började bli knapp för sista skjuten tillbaka till byn så var det bara att springa upp och pack grejerna och gå denna stig tillbaka 1 timme och det var inte skönt när man var nygaddad blodet rann nog från jag börja tatuera mig och 9 timmar senare .

Efter detta är det inte så mycket mer att skriva än att jag tog oss tillbaka till Manila efter 14 timmar resande .


Lite fakta om Apo Whang - Od :

Apo är mellan 95-100 år gammal man vet inte riktigt för dom hade inga direkta datum så man kunde säga att hon var född när månen stod som högst på natt himmelen . Apo kommer från headhunter triben i Kalinga som ligger 14 - 16 timmar norr om Manlia och hon är den sista ur denna uråldriga stam . I doms tradition är det bara tjejer som får tatuera . Denna kvinna är världskänd för att vara den sista traditionella tatuerare kvar så att få en tatuering av henna är verkligen en ära !

Hennes signatur är • • • !


Peace n Love !

Likes

Comments

Dagen efter jag ankom till cebu city igen tog vi en buss 6 timmar upp norr och sedan en färja över till Bantaian Island . Där möte henna kompis upp oss med en scooter som jag skulle hyra dom närmaste veckorna för att kanon pris . Efter som vi anlände ditt på natten så var det fullfart till hennes mor , det var ett väldigt simpelt hus med inte så mycket lyx om man säger så . Köket bestod av en gasplatta och en dunk med vatten , badrummet var en betong kvadrat med en liten toalett och ytligare en hink med vatten och en skopa som var duschen . Sängen var en bamboo säng med en tunn madrass , allt var precis som jag ville ha det ingen märkvärdig bara fungerande ( less is Moore ) .


På morgonen Åkte jag/ vi till locala marknaden för att handla frukost och eventuellt lunch och en vanligt fillipinsk frukost består av den självklara faktorn ris , men och så korv och ägg jag åt det den första veckan men eftersom det blir lite för mättande på ris på morgon sen började hon laga en super god ägg macka med ost , korv och grönsaker som jag åt varje morgon efter det . Runt lunch kom hennes dotter och mor tillbaka från skola och jobb för att äta , för det mesta vart det ris och torkad fisk med soja och vinäger . Efter det brukade jag köra tillbaka hennes dotter till skolan som låg en kilometer bort . På kvällarna åt vi tillsammans och på kvällskvisten kunde vi lyxa till det med bbq pork eller kyckling och så klart ris ., men inte hennes mamma hon körde stenhårt med ris och torkadfisk . Det var lite så en vanlig dag såg ut ,vissa dagar jag väntade jag på nästa måltid bara för du som gäst kan du inte bedra med så mycket som matlagning , disk , tvätt det skulle kvinnorna sköta , men ibland när hennes mamma inte var hemma så fick jag testa på att tvätta kläder på Old school vis och göra lite disk för hennes mor var så arg på Maria när hon bad mig göra något .

Men eftersom dom inte hade det så bra ställt så åkte jag och köpte 10 kg ris och betalade för vatten och mat för den tiden jag var där .


Jag var introducerad för hela släkten efter första dagen och det är ju ingen lite släkt skara dom har men dom gillade mig och jag gillade dom så vi vart nästa varje kväll inbjudan på middag hos dom som var väldigt trevligt ! Det var många som ville ta och känna på mig för det fanns inte så mycket turister där och foton har jag då tagit , man blir nästa behandlad som en kändis ! Men alla möte mig med ett stort leende och mycket mat , filippinskor gillar mat mycket mat och rum ska vi inte glömma dom gillar sin localarum .


Hennes mor jobbade med att göra boko bröd som det hete det är en väldigt lång och slitsam process för att tillverka detta och för att tjäna dom pengarna hon fick in . Hon började med att gå till en bonde som odlade någon rot jag har glömt av vad den heter men den skulle dras upp förhand och det var inga små rötter som skulle upp , hon är liksom 66 år som stod och rök upp dom där rötterna ,för jag måste säga jag hade problem att få upp dom ! När vi var hos dom där bönderna var lite humor för det var 2 gammal tanter på kanske 60-70 år som dom var lite på lyset när vi kom ditt kl 10 på morgonen den ena tog med sin mobil och spelade fillippinsk musik och stod och dansade mest hela tiden vi var där hehe .

Efter det skulle vi ta med 15 kg rötter hem För det skulle skulle skalas med en kniv och grindas ned till pulver typ om man säger så , efter det var vi och hämtade bananblad som skulle brännas på en öppen eld för att göra dom mer lättjobbade . Sen skulle vi ta en kokosnöt en som hade plockats lite tidigare för att skrapa ut kokosköttet som skulle stekas med socker som sedan skulle vara i mitten av detta bröd . För att göra detta bröd var det många timmar hon började på dagen och in på kvällen sen sov hon i 3 timmar för att gå upp kl 00:00 och jobbade fram till 05:00 sov en timme sen vidare till marknaden för att sälja detta .


Jag fick även en uppgift att hämta kokosnötter uppe i en Palm det var en spännande uppgift av den anledningen att jag inte gjorde det förut och otränad som man är ska upp för ett träd på 20 meter men det gick bra jag kom ju upp och ned utan någon större olycka . Samma dag skulle vi upp igen för att hämta bladen på trädet för vi skulle göra en sop ! 4 fullstora grenar tog vi ned för att hacka av dom smala långa bladen , sen tog vi varsin kniv och började tälja av det gröna för att på kvar en smal gul tråd ( lite svår förklarat) som vi la i en bunt och snöra ihop .

Jag hängde mycket med hennes bror som jobbade som murare så jag förklara att jag gjorde liknande hemma så jag frågade om jag kunde hjälpa han någon dag med att putsa upp en vägg , han tyckte det var en bra idé så nästa morgon tog jag mopeden och drog ditt och jobbade en dag med han och hans son , när man är van att jobba i Sverige med temperaturer som 17 grader var det ganska påfrestande att jobba i 30 grader och lite vrång som man är så ville ju man göra ett bra och jobba snabbt jobb . När dagen var slut så vart det ju så klart rum och Cola eller som dom kallar " Uno Uno " .


På helgen när hennes dotter och hade någon skola så åkte vi till Santa fe för en heldag på stranden denna vackra strand låg 2 mil från huset så vi tog mopeden med 3 personer och en hund genom vackra små byar med härliga människor som stod och vinkade så glatt . Framme i Santa fe så var jag jätte hungrig så jag frågade vart vi skulle äta ? Hon sa att dom hade en svensk resturang där så vi drog ditt ja då fick jag se att dom hade pannbiffar med mos , brunsås och lingonsylt ! Jävlar i helvete vad gott och efterlängtat det var !!

Alla vi 4 gick efter stranden , hunden springandes så glatt efter , det var första gången han fick bada i havet så han var lagom nöjd men hade lite svårt med simningen eller han fick typ panik så man fick hålla han heltiden om man skulle ut på djupare vatten . Hennes dotter kunde inte simma tyvärr men vi gjorde några försök för att lära henne . Det vart en sån där dag ,en sån där heldag med sol , bad och fantastiskt mat sånna man lär minnas .


15 dagar hade gått och det var dax att åka till Cebu city igen ! Vi tog in på ett hotell som skulle bli sista natten med min goda vän som jag tyckte var väldigt tråkigt man livet går ju vidare . Tog farväl dagen efter och hoppade på en 12 timmar båt till ILO ILO men som tur var det så man kunde sova , inget lyx Direkt men fungerade utmärkt att sova på , det värsta var att jag sov bredvid avgasröret och den gjorde ifrån sig kanska mycket värme så det var lite jobbigt i mellan åt . Men sov igenom hela resan så det var skönt när du var så pass lång . Framme tog jag en transport på 5 timmar till hamnen , där åt jag det första jag gjorde , hade inte ätit på 24 timmar typ . Köpte sedan en biljett över till Boracay som var en tur på 15 minuter som tur var för jag trodde det skulle ta 3 timmar men hade tydligen kollat på fel ö hela tiden ..... När vi anlände visste jag inte var jag skulle ta vägen för jag är ju inte direkt en planerare , har liksom bokat boende lila mänga gånger jag har fingrar . Men tog min ryggsäck och började gå ,efter 4-5 km började jag bli trött för denna stekande värmen så jag fixade wi-fi och kollade upp hostels , hittade 3 som jag tyckte värka vettiga men bestämde mig för att checka in på mad monkey som var ett party hostel med pool och grejer sov där en natt vaknade upp och och åt en sen frukost , runt 11 kom en hel hög av amerikaner som började med massa öl spel och dom

Frågade om jag ville vara med och jag är inte den som säger nej så jag joina dom och var lite berusad och glömde säga att jag ville vi kvar en natt och så dom jävlarna tog mina saker och slängde ut dom som ingenting gjorde min väldigt chockad och nu hade jag ingen stans att tag vägen ! Men dom snälla amerikanerna bjöd mig på

Till ett mansion dom hade hyrt för 2500 dollar per natt , så det var kanska jävla flådigt om man får utrycka sig så . Men dom jävlarna sparkade ut mig kl 6 på morgon och efter som man inte kan checka in någon stans fick jag gå till mc donken för att sitta där i 7 timmar som ett fån .! Men nu har jag hittat ett riktigt Nice ställe som heter Chill out hostel men skön personal och härliga människor . Det värsta är väl att dom har gratis rum på kvällarna ;) har vart 5 dagar tror jag nu och det är verkligen fantastiskt vackert här , det är ju en av världen bästa ö för en anledning . I morgon blir att gå till stranden igen för att åka wake board och i morgon ska jag börja min kite- surfin kurs !


Ha det gött alla rövare och banditer ! Peace ❤️

Likes

Comments