Vegetarisk wok med cashewnötter

Vegetarisk wok med cashewnötter

4 portioner

  • 1 ½ dl cashewnötter, grovhackade
  • 1 msk ingefära (från burk, eller 1 msk färsk riven)
  • 3 msk sweet chili sauce
  • ½ dl japansk soja
  • 1 st lime, det yttersta gröna skalet rivet + saften
  • 1 stor rödlök, skivad
  • 400 g vitkål, strimlade
  • 2 st morötter, strimlade
  • 1 stor broccoli, i buketter och stammen tärnad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • Matolja att steka i
  • 4 portioner med äggnudlar

Torrosta nötterna i en torr stekpanna och lägg sedan i en skål. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

Hetta upp matolja i en wokpanna. Woka alla grönsaker tills de börjar mjukna/fått lite färg.

Blanda ihop lime (skalet + saften), soja, ingefära, sweet chili sauce samt ev. salt något. Lägg det sedan bland grönsakerna och låt koka upp och koka i 1 minut.



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer