Ugnsbakad kyckling med pesto, soltorkade tomater och blomkål

Mumsigt värre! Jättebra sätt att få i sig blomkål, som faktiskt är gott :)

❀ Ugnsbakad kyckling med pesto, soltorkade tomater och blomkål ❀

4 portioner

  • 3 st kycklingfiléer
  • ½ blomkålshuvud
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 ½ dl grön pesto
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk

Tillservering:

  • Ris
  • Körsbärstomater
  • Hackade basilikablad

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär varje kycklingfilé i mindre kuber och blomkålen i buketter. Smörj en ugnsform, lägg ut all blomkål, kyckling och sedan de strimlade soltorkade tomater. Salta och peppra.

Vispa ihop pesto, crème fraiche och mjölk som sedan hälls över kycklingen. Blanda lite lätt runt i formen.

Gratinera mitt i ugnen ca 30-40 min (tills kycklingen är klar).


Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer