Tacopaj med bönor och majs

❀ Tacopaj med bönor och majs ❀

6 portioner

Pajskal:

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2-3 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 2 gula lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 frp svarta bönor
  • 1 frp kidneybönor
  • 1 frp majs
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ msk malen spiskummin
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 150 g 1vällagrad ost
  • 3 dl crème fraiche
  • Salt och peppar
  • Smör till stekning

Blanda samman havregryn och mjöl i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda med havret och mjölet med hjälp av fingertopparna till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.

Tryck du degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen i frysen eller kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.

Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Sila av bönor och majsen.

Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja. Fräs lök, vitlök och chili några minuter tills de mjuknat med inte fått färg. Tillsätt tomatpurén och kryddor och låt fräsa vidare några minuter.

Rör ner bönor, majsen och crème fraichen. Späd eventuellt med lite vatten. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Riv osten.
Fördela bön- och majsfräset i det förgräddade pajskalet. Strö över osten.

Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min, eller tills den fått fin färg.



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer