Röda linsbollar i röd currysås

Gjorde extra av denna.. så perfekt att frysa in linsbollarna + kokosmjölksåsen om man ej orkar laga mat en dag, kan man bara ta upp och tina. Jättegoda trots att de har varit frysta!!

❀ Röda linsbollar i röd currysås ❀

4 portioner

Vego bollarna:

  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 burk vita bönor (á 400 g), avsköljda
  • 1 röd paprika
  • ½ gul lök
  • ½ dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • Olja till stekning

Röd currysås:

  • 1 gul lök
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk limesaft
  • 140 g färsk spenat
  • Salt

Vego bollarna:

Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen (alt. Att använda förkokta linser). Låt svalna lite. Mixa linser och bönor i en matberedare. Lägg över i en bunke.

Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken. Blanda majsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Hacka basilikan.

Vänd ner paprikan, lök, mjölblandningen och basilika i de mixade bönorna (tips! Använd elvisp).

Forma till 40 st bollar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek dem runt på medelvärme ca 7 min till fin färg.

Röd currysås:

Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs runt currypastan någon minut. Fräs löken med curryn tills den mjuknat något. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning.

Koka upp och sjud 5 min.
Tillsätt limesaft och vänd ner spenaten. Smaka av med salt.


Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer