Pyttipanna med grönkål, halloumi och kalkonbacon

❀ Pyttipanna med grönkål, halloumi och kalkonbacon ❀

6-8 portioner

  • 2 lite större sötpotatisar
  • Ca 4 morötter
  • 2 små lökar (gul/rödlök)
  • 300 g harico verts
  • 2 pkt kalkonbacon
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 pakt halloumiost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar

Skala och dela sötpotatisen och morot i tärningar. Stek dem tills de får en fin yta och lägg sedan på en plåt. Ställ in plåten i ugnen på 150-175 grader medan du gör i ordning resten.

Hacka löken grovt, skär halloumi i stavar och dela kalkonbaconen i tre delar. Tina och koka harico verts enligt anvisningarna på paketet.

Fräs lök i en stekpanna. Stek sedan samtidigt i en annan stekpanna halloumi tills den får en gyllenefärg. Häll över tills lökfräset. Stek sedan kalkonbaconen.

Skölj och krama grönkålen samt ta bort stammen.

Ta ut plåten ur ugnen. Tillsätt grönkålen rör om så att kålen mjuknar. Tillsätt sedan lök, halloumi, bacon och harico verts. Strö över sedan kryddorna och blanda ordentligt.



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer