Parmesanpanerad aubergine med krämig potatis- och äppelsallad

Parmesanpanerad aubergine med krämig potatis- och äppelsallad

4 portioner

  • 900 g småpotatis (i påse)
  • Olivolja + salt

Panering:

  • 2 aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 50 g riven parmesan

Äppel salladen:

  • ½ rödlök
  • 2 äpplen
  • ½ knippe bladpersilja
  • 2 ½ dl matyoghurt
  • 2 ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt + svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Halvera potatisarna, lägg på en ugnsplåt och blanda ner olivolja och toppa allt med salt. Tillaga mitt i ugnen 16-18 min eller tills de är mjuka. Låt svalna något.

Skär auberginen i 12 skivor. Ta fram 3 tallrika. Blanda vetemjöl och salt i en, vispa äggen med 1 msk vatten i den andra och blanda ströbröd med parmesan i den tredje.

Panera aubergineskivorna först i vetemjölet, sedan ägg och sist i ströbrödsblandningen. Stek dem i omgångar i rikligt med olivolja tills gyllene, 2-3 min per sida. Låt rinna av på hushållspapper.

Skiva rödlöken, grovriv äpplena och finhacka bladpersiljan. Lägg allt i en stor salladskål.

Blanda ner potatisen, matyoghurt, vitvinsvinäger, dijonsenap, oregano och smaka av med salt + peppar.



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer