Mustig krosslimpa med råg

Alltså så sviiiin god!!

❀ Mustig krosslimpa med råg ❀

2 st
Tid: 90 min.

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 4 ½ dl rågmjöl, grovt
  • 3 dl rågkross
  • 2 ½ dl vetekross
  • 1 dl vetekli
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 ½ tsk salt
  • 2 ½ dl mörk brödsirap
  • 1 l filmjölk

Topping:

  • Lite grovt rågmjöl
  • 2 msk linfrön

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper i två avlånga brödformar.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda sirap och filmjölk i en separat skål. Blanda samman alla ingredienser och fördela smeten i formarna.

Jämna till ytan och strö över lite grovt rågmjöl samt linfrön.

Grädda mitt i ugnen i ca 1 ½ timme.

Låt bröden vila i formarna i 5 min.
Vänd upp bröden och låt dem svalna på ett galler.

Gillar

Kommentarer