Morotsfrallor

❀ Morotsfrallor ❀

Ca 24 st

  • 25 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk matolja/rapsolja
  • 1-2 morötter, fint rivna
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 9-11 dl vetemjöl

Garnering:

  • Sesamfrön
  • Ev. lite rågmjöl

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.

Tillsätt salt, olja, morötter, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Dela degen i ca 24 bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.

Grädda bröden mitt i ugnen 9-13 min. Låt dem svalna på plåten.


Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer