​Moqueca - syrlig brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk

Moqueca - syrlig brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk

4 portioner

  • 3 ½ dl råris
  • ca 450 g torskrygg

Citronmarinad:

  • 1 citron
  • ½ solovitlök
  • Salt

Grytan:

  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • Olja
  • ½ solovitlök
  • 1 msk paprikapulver
  • Lite chiliflakes
  • 2 tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 300 g räkor, frysta

Topping:

  • 1 lime
  • ½ kruka koriander

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Dela torskryggen i mindre bitar och lägg i en skål.

Blanda ihop marinaden med saft från citron, pressad solovitlök och salt och häll över fisken.

Strimla paprikan och skiva löken. Hetta upp olja i en stekgryta. Fräs lök, paprika, pressad solovitlök, paprikapulver och chiliflakes tills grönsakerna har mjuknat.

Tärna tomater och rör ner i grytan. Tillsätt kokosmjölken, vattnet och buljongtärningen. Låt sjuda 5-6 min.

Tillsätt torskbitarna med marinad till grytan. Låt sjuda ytterligare 4 min eller tills fisken är klar. Vänd ner räkorna (frysta) och låt dem bli varma!

Ta grytan från värmen och pressa över saft från lime. Toppa med koriander.

Serverade den syrliga brasilianska fiskgrytan med råris.



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer