Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Älskar denna vego lasagne!!

❀ Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor ❀

4 portioner

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olja att steka i
  • 1 paket lasagneplattor (á 200 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 msk hackad färsk timjan (alt. 1 tsk torkad timjan)
  • 4 dl vatten
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 halloumiost (á 200 g)
  • 1 ½ dl pumpakärnor (gärna rostade)
  • 1 ½ dl riven prästost
  • Salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär halloumin i mindre bitar och steks lätt, få de får lite färg. Lägg över på tallrik.

Hacka gul lök, färs i stekpanna tillsammans med pressad vitlök.
De ska ej ta färg utan bli mer mjuka, ta ca 3 min.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
Koka på medelvärme utan lock ca 5 min. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.

Ställ in i mitten av ugnen ca 20 min.


Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer