​Kycklingfilé med fetaost och paprika crème och ris

Detta är en riktig höjdar maträtt! Mums!

❀ Kycklingfilé med fetaost och paprika crème och ris ❀

4 portioner

  • 600 g kycklingfilé
  • 4 portioners ris
  • 100 g fetaost
  • 400 g broccoli (fryst)
  • 5 cm purjolök, hackad
  • 125 g färska champinjoner
  • 1 paprika
  • 1 tärning hönsbuljong
  • Persilja
  • Peppar
  • Salt
  • Timjan

Börja med att koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Gör det även med broccolin.

Hacka paprikan i mindre bitar. Tillsätt vatten, så det precis täcker paprikan. Lägg i kryddor som persilja, peppar och hönsbuljongstärning. Koka tills den mjuknar.

Tillsätt sedan fetaosten och mixa med stavmixer till det blir en slät crème.

Hacka purjolöken och färska champinjonerna. Rensa och skär kycklingen i kuber. Steks med salt, svartpeppar och timjan. Lägg undan på ett fat.
Stek sedan löken och champinjonerna.
Låt det fräsas tills champinjonerna har ”släppt vattnet”. Lägg sedan i kycklingen och blanda runt.

Rensa och skär kycklingen i kuber.


Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer