​Kyckling med spenat och gräddig ädelostsås

❀ Kyckling med spenat och gräddig ädelostsås ❀

4 portioner

  • 500 g kyckling
  • 200 g färsk bladspenat alt. Fryst
  • 140 g ädelost (klassisk eller gräddig)
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 ½ tsk kinesisk soya
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär kycklingen i kuber/små längder. Bryn kyckling i stekpannan, salta och peppra. Dra bort från plattan och låt kyckling vara kvar.

Stek sedan i en annan panna bladspenaten och hackad vitlök samt lite salt.

Lägg det sedan i en smord ugnsform. Lägg kycklingen därefter ovanpå.
Häll i 1 ½ dl vatten där kycklingen var i och låt det ”koka ur” så det blir en sky. I den lediga stekpannan fräser du hackad gul lök.

När det blivit en steksky häll över gul löken. Tillsätt grädde, mjölk, crème fraiche, kinesisk soya och ädelost. Låt koka ihop i ca 5 min. Osten ska nästan smält helt.
Smaka av med salt och peppar.

Häll sedan såsen över kycklingen. Sätt in formen i ugnen och låt gratineras ca 15 min.



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer