Köttfärspaj med sufflétäcke

❀ Köttfärspaj med sufflétäcke ❀

6 portioner

Pajdeg:

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 125 g margarin
  • 2-3 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl chilisås
  • Salt, svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • Smör att steka i

Sufflétopp:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 3 st äggvitor

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop mjöl och margarin. Tillsätt sedan kallt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en stor pajform.
Nagga och förgräddas i 10 min.

Fräs köttfärsen i en stekpanna. Skala och hacka löken, skiva svampen och låt fräsa med köttfärsen någon minut. Tillsätt tomatpuré, chilisås och kryddor. Låt koka ihop ca 10 min.

Häll fyllningen i formen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ihop crème fraiche och senap. Vänd därefter ner äggvitorna.

Sänk temperaturen på ugnen till 200 grader.
Bred över sufflétoppen, sätt in pajen och låt den grädda ca 25 minuter.

Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer