​Köttfärsbiffar med rostad blomkål och krämig sås

❀ Köttfärsbiffar med rostad blomkål och krämig sås ❀

4 portioner

Nötfärsbiffar:

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk torkad timjan
  • 1 ägg

Rostad blomkål:

  • 1 blomkålshuvud
  • Rapsolja
  • Flingsalt och svartpeppar

Senapskräm:

  • 100 g cream cheese, philidelphia
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Ansa blomkålen och skölj. Skär i 2-3 cm tjocka skivor. Lägg sedan ut de på plåten, ringla över 1 msk olja och krydda med flingsalt och peppar.

Baka mitt i ugnen 30-35 minuter tills blomkålen fått fin färg.

Biffar: Lägg färsen i en rymlig bunke. Finhacka gul lök och vitlök. Blanda ner i färsen tillsammans med timjan, ägg och salt + peppar.
Rör till en smidig smet. Forma till små biffar. Hetta upp en stekpanna med olja och steks varje biff ca 5 min per sida.

Senapskräm: Vispa med elvisp färskost och senap. Smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna med senapskrämen och den ugnsbakade blomkålen.



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer