Kikärtsgryta med sötpotatis

Jag valde ett hembakt bröd istället för chibattabrödet, funkar utmärkt!

❀ Kikärtsgryta med sötpotatis ❀

4 portioner

  • 1 st salladslök, knippa
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st sötpotatis, stor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kikärtor, kokta
  • 1 tsk harissa (chilipasta)
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 3 msk tomatpuré
  • Lagerblad
  • Á 400 g passerade tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong (från tärningen)
  • Ev. 3 msk persilja, hackad

Tillbehör:

  • 1 st chibattabröd, stort
  • Flingsalt
  • olivolja
  • 2 dl turkisk yoghurt

Ansa och skiva salladslöken. Skala och hacka vitlöken. Skär paprikan i bitar. Skala och skär potatisen i bitar.

Fräs löken i olja ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och paprika och fräs ca 3 min.
Tillsätt potatis, kikärtor, spiskummin och harissa, fräs ytterligare 3 min.

Rör i tomatpurén. Lägg i lagerblad.
Tillsätt tomtar och buljong (vatten + en tärning). Späd ev. med lite vatten om grytan känns för tjock.
Koka upp och sjud grytan tills potatisen är mjuk, ca 25 min.
Smaka av med salt och toppa med persilja.

Chiabattan:

Sätt ugnen på grill 225 °c. Bryt brödet i mindre bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja. Smula över flingsaltet.
Rosta brödbitarna i mitten av ugnen ca 5 min.


Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer