HEMGJORD SUSHI - Nigiri + maki-rulle

Här kommer några recept på Nigirs och Maki-rullar jag gjorde!

Det är så mycket godare att göra själv samt använda de ingredienser man vill ha!

Vi börjar med de enkla Nigiri recepten!


❀ Nigiri risboll ❀

1 nigiri

  • ca 1-2 msk sushiris
  • Kaltt vatten
  • Remsor av nori-ark

Valfri topping ex:
  • Crabbstick
  • Avokado
  • Lax
  • Räkor
  • Tonfisk
  • Omelett

Doppa händerna i det kalla vattnet. Ta 1-2 msk ris och kram hårt. Det ska bli kompakt som som en avlång boll. Klipp ut remsor av nori-arken.

❀ Avokado Nigiri ❀

1 nigiri

  • ca 1-2 msk sushiris
  • Kallt vatten
  • Remsor av nori-ark
  • Avokado
  • Ev. majonnäs eller wasabi

Forma risbollen. Skär avokadon i skivor. Lägg en dutt majonnäs eller wasabi. Sätt sedan på avokadon. Lägg remsan på och fäst endera under risbollen med lite vatten.


❀ Lax Nigiri

1 nigiri

  • ca 1-2 msk sushiris
  • Kallt vatten
  • Remsor av nori-ark
  • Kallrökt lax
  • Ev. majonnäs eller wasabi

Forma risbollen. Skär kallrökta laxen i skivor. Lägg en dutt majonnäs eller wasabi. Sätt sedan på laxen. Lägg remsan på och fäst endera under risbollen med lite vatten.

❀ Crabbstick Nigiri

1 nigiri

  • ca 1-2 msk sushiris
  • Kallt vatten
  • Remsor av nori-ark
  • 1 surimistick (crabbstick)

Forma risbollen. Lägg på en surimi stick. Lägg remsan på och fäst endera under risbollen med lite vatten

❀ Tonfisk maki-rulle ❀

(längst upp)

8 bitar

  • ca 1-2 dl sushiris
  • 1 nori-ark
  • Bambu-matta
  • Gurka

Röran (för 2 rullar):

  • 1/2 burk tonfisk
  • 1 msk majonnäs
  • 1/2 - 1 msk japansk soja

Lägg den blanka sidan ner på bambu-matten. Lägg på riset och tryck det hårt mot nori-arken. Lämna 1-2 cm längst ner av arket. Blanda ihop tonfisk röran.
Lägg en gurka nästa längst upp. Lägg sedan på tonfiskröran i en lång remsa.

Ta sedan med hjälp av bambu-matten för att rulla sushin.
På slutet blöter du den tomma utrymmet med lite vatten. Rulla ihop, blöt kniven och skär 8 bitar och njut!

❀ Kräfta maki

(längst till vänster)

8 bitar

  • ca 1-2 dl sushiris
  • 1 nori-ark
  • Bambu-matta
  • Gurka
  • 2 + 1/2 surimi stick (icas)
  • Avokado

Lägg den blanka sidan ner på bambu-matten. Lägg på riset och tryck det hårt mot nori-arken. Lämna 1-2 cm längst ner av arket.

Lägg remsa med gurka, surimi stick (crabbstick) samt lite avokado.

Rulla ihop, blöt kniven och skär 8 bitar och njut!

❀ California rolls

(l mitten på bilden)

8 bitar

  • ca 1-2 dl sushiris
  • 1 nori-ark
  • Bambu-matta
  • Gurka
  • Stimlor av kalltrökt lax
  • Avokado

Lägg den blanka sidan ner på bambu-matten. Lägg på riset och tryck det hårt mot nori-arken. Lämna 1-2 cm längst ner av arket.

Lägg remsa med avokado, lax och gurka.

Rulla ihop, blöt kniven och skär 8 bitar och njut!




Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer