​Grekisk halloumiwrap med ugnsbakade tomater, rostad paprika och picklad rödlök

❀ Grekisk halloumiwrap med ugnsbakade tomater, rostad paprika och picklad rödlök ❀

4 portioner

  • 1 röd paprika
  • 250 g babytomater
  • Olivolja
  • Salt
  • 250 g halloumi
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ kruka persilja
  • 1 förpackning orientalisk rågbröd
  • Bland från cosmopolitansallad
  • Salt

Sambal sås:

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ½ msk sambal oelek

Picklad rödlök: (obs! görs kvällen innan)

  • ½ rödlök
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten

Picklade rödlöken:

Skiva rödlöken. Koka hastigt upp ättika, socker och vatten. Lägg ner den skivade rödlöken och förvara i kylskåpet till servering.

Görs samma dag:

Hetta upp ugnen till 250 grader med grilleffekt.

Skär paprikan i grova bitar. Lägg paprika och tomater i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högst upp i ugnen 18-22 min, tills allt blivit ordentligt rostat.

Skär halloumin i cm-tjocka stänger. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek halloumin gyllenebrun 4-5 min. Tillsätt pressad vitlökar och ta bort från värmen. Rör ner torkad oregano och hackad persilja.

Rör ihop sambal såsen. Smaka av mat salt.

Blanda ner den nystekt halloumin i formen med de rostade grönsakerna. Fyll 1 orientalisk rågbröd med halloumi, grönsaker, rödlök, salladsblad, sambal yoghurt och lite persilja.



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer