Fetaostpaj med spenat och zucchini

❀ Fetaostpaj med spenat och zucchini

4 portioner

Pajdeg:

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 125 g margarin
  • 2 msk kallt vatten

Fyllningen:

  • 500 g fryst, tinad bladspenat
  • 500 g zucchini i tärningar
  • 1 finhackad gul lök
  • Smör till stekning
  • ½ tsk riven muskotnöt
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Äggstanning:

  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g smulad fetaost
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Pajdeg:
Lägg smör och mjöl i matberedaren, kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills att en deg har bildats. Tryck ut i en pajform, nagga och förgräddas i 10 minuter på 225 grader.

Fyllningen:
Fräs spenat, zucchini och lök i smör tills allt har mjuknat. Krydda sedan med muskotnöt, salt och svartpeppar. Låt blandningen svalna av.

Vispa ihop alla ingredienserna till äggstanningen, men lämnar lite fetaost för att sedan toppa pajen med. Blanda sedan äggstanningen med den avsvalnade spenatblandningen.

Fyll pajen och toppa med den sparade fetaosten, smula den ovanpå.

Gratineras ca 15-20 min med varmluft!



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer